Αδιανόητο: Με υπουργική απόφαση της ΝΔ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιρείται από την υποχρέωση να αποζημιώσει τους συγγενείς των νεκρών

Κοινοποίηση:
Kefalogiannis-Main-750x375

Του Σπύρου Κυριάκη


Από την πρώτη στιγμή του τραγικού γεγονότος στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης, η κυβέρνηση προσπαθεί με διαφόρους τρόπους να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να διώξει όλες τις ευθύνες από πάνω της. Αυτό άλλωστε μαρτυρά και το… πόρισμα που έβγαλε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να είναι ο ειδικός για κάτι τέτοιο.

Η αλήθεια, βέβαια, φαίνεται πως είναι εντελώς διαφορετική. Και αυτό γιατί, όπως προκύπτει από δεκάδες στοιχεία, όχι απλά ήξεραν την κατάσταση στους σιδηροδρόμους της χώρας, όχι απλά δεν έκαναν κάτι για αυτό αψηφώντας τις φωνές των εργαζομένων που μιλούσαν για δυστύχημα που έρχεται, αλλά είχαν πάρει και τα μέτρα τους να «καλύψουν το κεφάλι τους» σε περίπτωση που αυτό γινόταν.

Το μαρτυρά και το γεγονός ότι, με αφετηρία το 2009, όλες οι δεξιές κυβερνήσεις που πέρασαν έπαιρναν παράταση αποφυγής από την εφαρμογή άρθρων του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπ. αρ. 1371/2007, όπου ένα απ’ αυτά μιλούσε για αποζημιώσεις σε περίπτωση νεκρών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διάταξη που υπέγραψε το 2019 ο τότε υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης A. Κεφαλογιάννης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιρείται με σκανδαλώδη τρόπο από το να καταβάλει αποζημιώσεις σε επιβάτες σε περίπτωση που η ίδια φέρει ευθύνες για κάτι που θα τους συμβεί. Αυτή η διάταξη έχει ισχύ πενταετίας μέχρι το 2024, όπως και οι δυο προηγούμενες που υπογράφηκαν το 2009 και το 2014 από τη χώρα μας.

.

Στην παράγραφο 1 του άρθρου 13 του ευρωπαϊκού κανονισμού (το οποίο περιλαμβάνεται σαν εξαίρεση στη διάταξη που υπέγραψε η κυβέρνηση) αναφέρεται ρητά:

«Εάν επιβάτης σκοτωθεί ή τραυματιστεί, η σιδηροδρομική επιχείρηση του άρθρου 26 παράγραφος 5 του παραρτήματος Ι, πρέπει, χωρίς καθυστέρηση και οπωσδήποτε το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών από τον καθορισμό της ταυτότητας του φυσικού προσώπου που δικαιούται αποζημίωσης, να προκαταβάλει τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη άμεσων οικονομικών αναγκών ανάλογα με την προκληθείσα ζημία».

 

Πράγμα που σημαίνει πως όχι απλά ήξεραν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί το μοιραίο, αλλά ταυτόχρονα φύλαγαν και τα νώτα τους για αυτό.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δικηγόρο Χάρη Λαδή, αφού μας ανέφερε ότι θεωρεί θλιβερό το γεγονός ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιρείται από τις αποζημιώσεις, μας θύμισε για άλλη μια φορά την περσινή απόφαση της Ρ.Α.Σ., μετά την ακινητοποίηση των τρένων λόγω κακοκαιρίας, η οποία στο πρώτο της πόρισμα έκρινε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν εξαιρείται των αποζημιώσεων και της επέβαλε πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χάρη Λαδή στο 2020mag.gr, στην οποία αναφέρεται επακριβώς σε πολλά απ’ τα παραπάνω ζητήματα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς ότι όχι μόνο δεν είναι σίγουρο αν θα αποζημιωθούν οι τραυματίες και οι συγγενείς των νεκρών του δυστυχήματος, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στις παλιότερες δεξιές κυβερνήσεις, έπραξε τα δέοντα ώστε να καλύψει τα νώτα της ώστε να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε περίπτωση τραγικού συμβάντος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

35 Σχόλια

  1. Πουστροκομματα εγκληματικές οργανώσεις ξευτιλησμενες κυβερνήσεις και οι άχρηστοι που τα ψηφίζουν

  2. παρεπιπτωντος αυτοι εχουν βαλει δικια τους στο διεθνες δικαστηριο της χαγης απαντω στο κυριο που σχολιασε…..και τη διαφημιζσανε και σε βοθροκαναλα

  3. Εεεε … τζάμπα πήραμε την μίζα;;
    Φτού σας εγκληματίες !!!

  4. Το ξερουν και οι ιδοι πολιτικοι οτι ειναι καθαρο εγκλημα. Ειναι σαν να μας τιμωρησε η θεια δικη που τους ανεχομαστε. Δεν το καταλαβαινετε? Λογο εγκληματικης αμελειας ανεπαρκειας αδιαφοριας του κρατους και των κοματοσκυλων εφυγε αρκετος κοσμος μεχρι σημερα αλλα ενας ενας. Αν δεν τους εξαφανησουμε θα το γυρισουν παλι στο εναν εναν . ο πονος που προκαλεσαν και η υποκρισια τους μετα ειναι χειροτερη απο την τουρκικη

  5. Μόνο στα ευρωπαικά δικαστήρια υπάρχει ελπίδα να δικαιωθούν. Εδώ μην περιμένουν τίποτα. Ας παραδειγματιστούν από το Μάτι. Όλοι για πλημέλημα. Οι εδώ δικηγόροι είναι διαπλεκόμενοι και δεν θέλουν να χαλάσουν τις κολεγιές με τους πολιτικούς και επιχειρηματίες. Είναι γνωστά αυτά.

  6. Ο/Η οι έλληνες στερούνται δικαιώματος να ζουν ή να υπάρχουν λέει:

    αν δε με πιστεύετε ρωτήστε τους τσιπρο-μητσοτακο-παπα-κκεδο-βουλευτάκους
    ΓΥΦΤΟΙ – ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΝΗΜΜΕΝΟΙ !!!!

    όποιος δεν έχει τα archidia για να λέει την αλήθεια, να “pa na gamithei !!!!”

  7. Σωστο ειναι. Δεν πρεπει να φορτωνουμε με περιττα βαρη τους επενδυτες….Πως θα αποκαταστησουμε την εμπιστοσυνη των αγορων????????

  8. Εγινε, Νεα παιδεραστεια, Νεα Τοκογλυφια, τωρα απεκτησε και το Νεα Δολοφονια….γιατι εαν κανεις τετοια εξαιρεση σημαινει οτι ξερεις οτι θα σκοτωσεις κοσμο …οχι απο αμελεια, αλλα με δολο γιατι γνωριζεις την κατασταση

  9. Όσοι κοψοχέρηδες ψηφίσουν αυτόν ή τον μπούτια να τους κοπούν σύριζα τα χέρια.

  10. Τέλειωσες καριόλη. Αυτό είναι το πολιτικό σου τέλος. Και του κοπρίτη. Έπαιξες κι έχασες. Παραδέξου το και δρόμο.

  11. Η Χρυση Αυγη που μοιραζε τρόφιμα στον ελληνικό λαο ηταν εγκληματική οργανωση ενω η ΝΔ η «μαφία» του Μητσοτακη με την νομιμη εγκληματικές οργάνωση που δρουν χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα – τι ειναι δηλαδή;

  12. κουλη προχωρα σε θελει ολη η χωρα Εισαι ο πιο εντιμος προθυπουργος σε ολο τον πλανητη ο πιο τιμιος ο πιο ειλικρινης ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΕΛΕΗΝΕ

  13. Πάρτε ξένα γραφεία και σύρετε τους στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.Θα τους ξεσκισετε μαζί και με τον Κεφαλογιάννη που θα του πάρετε ότι έχει και δεν έχει .Μη μασάτε επικοινωνήστε με ξένα γραφεία .Όχι με τους ντόπιους κατσαπλιαδες είναι υπάλληλοι των ολιγαρχων και των πολιτικών.

  14. Και υστερα εχουν το θρασος να λενε εγκληματικη οργανωση την Χ Α

  15. Και μονο απο αυτην την αποφαση πρεπει αυτοι που το αποφασησαν να δικαστουν και να τιμωρηθουν αναλογα ως εγκληματιες

  16. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΟΣΗ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΟΣΗ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΔΙΑΒΟΛΟΦΑΜΗΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ ΠΟΥ Γ…ΜΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ………

  17. Ολα αυτα που κανουν θα τους γυρισουν πανω τους.Ταφοπλακα !!!!

  18. Θα ήθελα να κάνω ένα ερώτημα στους πολλά βαρύς κρητικούς.Αλήθεια ρε λεβέντακες ψηφοφόροι πως σκέφτεστε να υποδεχθείτε και να φερθείτε τον κούλη και την κλανομούνα ντόρα στις επόμενες διακοπές τους στη λεβεντοκλάνα? Καλά όσον αφορά στο τι σκέφτεστε να ψηφίσετε ώστε να αποφασίσετε για το μέλλον μας δεν τίθεται θέμα

  19. Σουβλάκι πρέπει να τους κάνουμε από τον πρωκτο ως τα δόντια κ να τους σουβλίσουμε!
    Ότι ποιο σιχαμερό έχει γεννήσει ο πλανήτης γη είναι στην ελληνική βουλή.

  20. Και να σκεφτείς ότι αυτά τα μπάσταρδα διέγραψαν παραμονή πρωτοχρονιάς χρέος 900.000.000 € με τροπολογία….
    Όποιος Έλληνας τους ψηφίσει θα λογοδοτήσει όταν στηθούν λαϊκά δικαστήρια….

  21. ΄Oτι ακριβώς έκαναν με τις πιθανές, τώρα είναι σίγουρες, παρενέργειες των εμβολίων που αποφάσισαν να φυτέψουν στους ανθρώπους.
    Καμιά ευθύνη η εταιρεία, ακαταδίωκτο για τους υποτιθέμενους ειδικούς που και καλά έκαναν τις εισηγήσεις και φυσικά βουλευτική ασυλία για τους ίδιους.
    Αν δεν αυτές εγκληματικές τακτικές, τότε ποιες είναι;

  22. ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΩΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  23. Εδώ πρέπει να παρέμβει η Ευρώπη!

    1. Συγνώμη φίλε, ποια Ευρώπη, από κει εκπορευονται όλα τα στραβά ( και τα στραβοξυλα, που μας επιβάλλουν για ” κυβερνητες”).

      1. Υπάρχει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο όπου θα μπορούσαν να καταφύγουν γονείς και συγγενείς των θυμάτων.

    2. οι σάπιοι υπηρέτες του λαού πρέπει να γνωρίσουν τον δήμιο

    3. Ο στρατος πρεπει να παρεμβει και να τους εκτελεσει μεσα στα σπιτια τους, αλλα νομιζουμε οτι υπαρχει μονο για να πολεμησει τα φαντασματα των τουρκων και να φερνει νερα στους πυροσβεστες καθε καλοκαιρι στις πυρκαγιες, οποιαδηποτε αλλη παρεμβαση σημαινει φασισμος στα μυαλα του γραικου.

      1. Ο μισθοφορικος ΝατοΛΟΑΤΚΙ στρατος μας ?
        Λυπαμαι αλλα επαψαν μετα την φωτια στο Ματι να πιστευω στο Ελληνικο Στρατο
        οταν ειπε ο Αρχιδωσυλογος τοτε ΚΑμμενος οτι επρεπε να παρει Αδεια απο το ΝΑΤΟ
        να στειλει πολεμικα πλοια στο ΜΑΤΙ ..εκει καταλαβα ποσο ΔΩΣΥΛΟΓΟΙ και προδοτες
        ειναι οι στρατιωτικοι μας ΟΛΟΙ μηδενος εξαιρουμενου κανονικα επρεπε να φυλακιστει
        ο Καμμενος(το σιχαμα) για αυτο που ειπε αλλα..το περασαν στο Ντουκου
        ειναι ολοι ΝΑτοικα κ@λ@σκυλα και κανονικα πρεπει να φυλακιστουν μαζι με τους πολιτικους
        για εσχατη προδοσια παραδοση της Εθνικης κυριαρχιας στο ΝΑΤΟ και την Κομμισιον..
        μη πω επαναφορα θανατικης ποινης και απο πανω…
        Σημερα ειναι ΟΛΟΙ απο απο δεκαννεα μονιμα μεχρι το Στρατηγο Κ Ο Τ Ε Σ και σκυμμενες
        λουγκρες για το κωλομισθουλακι τους πουλησαν την ψυχη τους και το ΕΘΝΟΣ τους
        στους γερμανο-τσολιαδες (2η φορα το κανει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ βλ Τσολακογλου Κατοχη παιρανε τα μισθουλακια και δικαστες τα δωρακια πασχα κι ολας και το δημοσιο ενω πεθαιναν 1 μυριο Ελληνες απο την πεινα και αγνωστοι ποσοι ξενιτεφτηκαν σε ξενες χωρες)
        και οι δημοσιοι υπαλληλοι του κρατους παντα την τσεπη τους και την καλοπεραση τους νοιαζονται..
        κανενας ποτε δε νοιαστηκε απο το 1974 και μετα για το εθνος μας ολοι λαμογια και απατεωνες υπηρετες των ξενων δυναμεων…και για αυτο ειμαστε ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑ!
        Βαλτε το καλα στο μυαλο εμεις οι Ελληνες Ειμαστε Εις τα Χειρας του Κυριου ΜΑΣ
        ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ουτε ανθρωπος ουτε εθνος αλλο μονο ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ!
        Εχει τροπους Αυτος….μετανοειτε μεσα σας και προσευχηθειτε ακομα και αν δε ΤΟν
        πιστευετε μηπως σας πιστεψει Αυτος εσας…..ΑΜΗΝ!

Comments are closed.