Αδειάζει την κυβέρνηση ο Εξαδάκτυλος! “Λάθος η εμβολιαστική πολιτική και πρέπει να αλλάξει”

Κοινοποίηση:
exadaktylos

«Η εμβολιαστική πολιτική δεν θα μας βοηθήσει, είναι λάθος. Η διαδικασία εμβολιασμού είναι περίπλοκη και αποθαρρυντική για τους πολίτες. Απρόσωπη και ραντεβού στα τυφλά μέσω μιας πλατφόρμας ή μέσω του ΚΕΠ», ανέφερε ο καθηγητής Εξαδάκτυλος στην ΕΡΤ και συνέχισε με τις δικές του προτάσεις για μια καλύτερη αντιμετώπιση.

«Καλό είναι να υποβληθούν ερωτήσεις πριν φτάσει κάποιος στο εμβολιαστικό κέντρο και ανάλογα με τις απαντήσεις του θα εξαρτηθεί αν πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία εμβολιασμού ή όχι. Πριν εμβολιαστεί ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί. Είναι ένα εμβόλιο που σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να φέρει κάποια μικρά προβλήματα. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν για να μπορέσουν να αναζητήσουν την αντίστοιχη βοήθεια».

Ο κύριος Εξαδάκτυλος, προτείνει, οι ερωτήσεις να γίνονται όταν κάποιος κλείνει το ραντεβού του.

«Είναι μια αποθαρρυντική διαδικασία. Εαν εμβολιαστούν λιγότεροι επειδή αποθαρρύνονται από τη διαδικασία το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υποδεέστερο από αυτό που περιμένουμε».

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ανέφερε ότι αυτός πρέπει να γίνεται μόνο από παιδιάτρους.

Υπογράμμισε επίσης, ότι το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται για το κλείσιμο των ραντεβού, θα πρέπει να διατεθεί για την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: