Αγωγές κατά εταιρείας αυτοκινήτων για φωτιές που πήραν οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων

Κοινοποίηση:
ilektriko

Αντιμέτωπη με δικαστικές αγωγές βρίσκεται η Hyundai Motor Co στη Νότια Κορέα, έπειτα από μία σειρά πυρκαγιών που προκλήθηκαν από τις μπαταρίες σε ηλεκτρικά οχήματά της (EVs), την ώρα που η αμερικανική General Motors Co ανακαλεί περίπου 70.000 ηλεκτρικά οχήματα, που έχουν μπαταρίες από τον ίδιο κατασκευαστή, την LG Chem Ltd.

Ο ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρικού οχήματος Hyundai Kona EV, ένας δημόσιος υπάλληλος από τη Νότια Κορέα, που ζήτησε να δημοσιοποιηθεί μόνο το επίθετό του, ως Κιμ, είναι μεταξύ των 200 ανθρώπων που κατέθεσαν αγωγή κατά της Hyundai την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι ενάγοντες ζητούν την καταβολή αποζημιώσεων για τη μείωση, όπως υποστηρίζουν, της οικονομικής αξίας των ηλεκτρικών οχημάτων τους, αλλά και για άλλες απώλειες, όπως δήλωσαν στο Reuters ο Κιμ και δύο δικηγόροι που εκπροσωπούν όσους κατέθεσαν μήνυση.

Το περιεχόμενο της αγωγής που κατατέθηκε δεν δημοσιοποιήθηκε.

Ο Κιμ κατέθεσε αγωγή κατά της Hyundai μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα ηλεκτρικό όχημα ίδιας μάρκας με το δικό του στη γειτονιά του αναγκάζοντας 20 γείτονες να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ακόμη δεν είδατε τίποτα , αγοράστε αφοβα.

    1. Εσύ φίλε είσαι στον κόσμο σου. Από τη μία λες ότι έχεις ποδήλατο και από την άλλη λες να αγοράζουμε άφοβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Να κάνεις σύγκριση με όμοια πράγματα.

Comments are closed.