ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ – Αγριεύει απότομα ο καιρός – O «Ιανός» φέρνει ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους (ΧΑΡΤΕΣ)

Κοινοποίηση:
kataigida_halazi

Η κακοκαιρία «Ιανός» -η πρώτη του φετινού φθινοπώρου- θα επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο Πέμπτη, εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, η οποία αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών(ΕΑΑ)/Meteo.gr, καθώς και με διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα άλλων φορέων.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του «Ιανού», όπως βάφτισε την κακοκαιρία το ΕΑΑ-meteo, θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και στα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου επισημαίνουν ότι λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν οι προγνώσεις κατά τις μεταβατικές εποχές και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής, καθώς βρίσκεται πάνω από θάλασσα, δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει πάνω από τη χώρα μας.

Επίσης δεν είναι ακόμα σαφές αν ο «Ιανός» θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (βαρομετρικό χαμηλό γνωστό ως Medicane από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

kakokairia_ianos kakokairia_ianos_meteo

Για πιθανό σχηματισμό «μεσογειακού κυκλώνα» στην Κεντρική Μεσόγειο έκανε λόγο στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σχετικά με τον καιρό τις επόμενες ημέρες.

Στον Μεσογειακό Κυκλώνα που δείχνει να σχηματίζεται αναφέρθηκε και ο Σάκης Αρναούτογλου, που τονίζει πως θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης για να μάθουμε την ακριβή μορφή και τροχιά που θα πάρει το όποιο φαινόμενο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. πρωτακουστο δεν ξαναγηνε σεμτεμβριο μηνα και να χει μπουρινια βροχες και καταιγιδες που ξαναγηνε αυτο που;πριν 40 χρονια ειχαμε μονο καλοκαιρι καμοια αλλη εποχη μονο καλοκαιρι χωρης καυσωνες χωρης βροχες χιονια τι ειναι αυτα τα καινουρια βροχη το φθινωπορο χιονια το χειμωνα και μειον την ανοιξη παλι βροχες και καταιγιδες το καλοκαιρι καυσωνες και απο κανενα μπουρινι τι πραγματα βαλτε μια ταπα στα γελαδια και στα προβατα να μην περδονται και κανουν και μεγαλωνουν την τρυπα του οζοντος τι πραγματα ειναι αυτα οτι να ναι ειναι ο καιρος εμεις καλα τα καναμε ολα τσιμεντο να γηνει και εξακολουθουμε ο κακος μας ο καιρος φταιει ακου εκει φθινωποριατικα βροχες καταιγιδες και μειωση θερμοκρασειας τι ανηκουστα πραγματα ειναι αυτα αν ειναι δυνατον τσ τσ τσ απιστευτο πρωταακουστο δεν ξαναματαγεινε πεφτω απο τα συγνεφα

  2. Λύσσαξαν από χθές το βράδυ να ψεκάζουν. Το πρωί ο ουρανός ήταν από σενάριο επιστημονικής φαντασίας με νηματοειδή λεπτόρευστα μορφώματα στον ουρανό. Τροποποίηση καιρού στο φουλ, συν μικροοργανισμούς δίκειν διαττόντων αστέρων στα κεφάλια μας. Είχαν να ψεκάσουν από το Πάσχα. Τώρα έχει δουλειά το μαγαζάκι.

  3. Ακου Ιανός τι Βιβλιοπωλείο είναι ρε ηλίθιοι της Ε.Μ.Υ. τι όνομα δώσατε κοπρίτες οτι σας κατέβει?

Comments are closed.