Αγνοείται βάρκα με τέσσερις τουρίστες – Είχε νοικιαστεί από το Αργοστόλι

Κοινοποίηση:
limeniko_3

Σε εξέλιξη βρίσκονται εντατικές έρευνες από το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, καθώς αγνοείται βάρκα που είχε νοικιαστεί από το Αργοστόλι και στην οποία επιβαίνουν τέσσερις τουρίστες.

Οι έρευνες των λιμενικών στρέφονται στο νότιο κομμάτι του νησιού, χωρίς να αποκλείεται το μικρό σκάφος να έχει κατευθυνθεί οπουδήποτε αλλού. Το καλό είναι πως οι άνεμοι που πνέουν αυτήν τη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή δεν είναι ισχυροί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιβαίνοντες είναι τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών. Ολόκληρη η δύναμη του λιμενικού της Κεφαλονιάς συμμετέχει αυτήν τη στιγμή στις έρευνες, για τον εντοπισμό της βάρκας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και ιδιωτικά μέσα.

Ο ιδιώτης, που εκμισθώνει θαλάσσια μέσα, ήταν εκείνος που ενημέρωσε το βράδυ της Παρασκευής (21/08) ότι από το πρωί είχε εκμισθώσει μια λέμβο σε έναν Κροάτη υπήκοο μαζί με άλλους τρεις φίλους του και βάσει της συμφωνίας που είχαν κάνει έπρεπε να είχαν γυρίσει από τις 16.00. Κάτι, όμως, που δεν έγινε.

Πρόκειται για μια λέμβο περίπου πέντε μέτρων και οι έρευνες γίνονται με το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Και Διάσωσης. «Από την πρώτη στιγμή από τη λιμενική αρχή τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, απέπλευσε πλωτό σκάφος της υπηρεσίας μας, σκάφος πλωτό της FRONTEX, κινητοποιήθηκαν οι όμορες λιμενικές αρχές, τα χερσαία μέσα της λιμενικής αρχής, αλιευτικοί σύλλογοι κ.λπ.», ανέφερε σχετικά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Λιμενικού Σώματος, Νικόλαος Κοκκάλας.

Από το πρωί του Σαββάτου (22/08) επιχειρούν στην περιοχή και εναέρια μέσα, συνεπικουρώντας την προσπάθεια χερσαίων και πλωτών προς τον εντοπισμό της βάρκας με τους τουρίστες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: