Αγκαλίτσα με τον πρέσβη: Πρώτοι και καλύτεροι Αποστολάκης και Βαρδής στην δεξίωση Πάιατ για την Ημέρα Ανεξαρτησίας (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
exo

Με την καθιερωμένη δεξίωση στον κήπο της αμερικανικής πρεσβευτικής οικίας στην Αθήνα γιορτάστηκε απόψε η 243η επέτειος της 4ης Ιουλίου, Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ μαζί με τη σύζυγό του καλωσόριζαν εγκάρδια από νωρίς το απόγευμα, στην είσοδο της οικίας τους, τους δεκάδες προσκεκλημένους και δέχονταν τις ευχές τους για την αμερικανική εθνική εορτή.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στους διαχρονικά στενούς δεσμούς της Ελλάδας και των ΗΠΑ και έστειλε το μήνυμα πως οι μακροχρόνιοι δεσμοί συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο κρατών είναι ισχυρότεροι από ποτέ.

Το “παρών” έδωσαν στην εκδήλωση προσωπικότητες του πολιτικού, διπλωματικού, στρατιωτικού, επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών, καθώς και μέλη της αμερικάνικης παροικίας στην Ελλάδα. Ειδικότερα, την κυβέρνηση εκπροσώπησαν στον εορτασμό οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Από τη ΝΔ παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Άδωνις Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μάκης Βορίδης, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα που άπτονται του Συντάγματος, Γιώργος Γεραπετρίτης. Από το ΚΙΝΑΛ συμμετείχε ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.

Επίσης, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: