Αγία Βαρβάρα: Με λύρες, νταούλια και ποντιακές φορεσιές παρέδωσαν τη νύφη στον γαμπρό [BINTEO]

Κοινοποίηση:
gamos_faros2

Μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» φόρεσαν τις ποντιακές τους φορεσιές και με ποντιακές λύρες και νταούλια συνόδευσαν την Σοφία στην εκκλησία ώστε να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, Λεωνίδα.

Η νύφη με καταγωγή από τον Πόντο και ο γαμπρός από την Πόλη, αμφότεροι ενεργά μέλη του σωματείου, είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν έναν παραδοσιακό γάμο. Σε αυτή τους την επιθυμία, είχαν τη βοήθεια αδελφικών φίλων από τον «Φάρο», με μπροστάρισσα την πρόεδρο του συλλόγου Σοφία Σαββίδου.

Στη γειτονιά της νύφης, το Σάββατο 4 Ιουλίου, στήθηκε ένα ποντιακό γλέντι με τη λύρα του Σταύρου Σαββίδη να παίρνει φωτιά!
Τα νέα παιδιά του «Φάρου», που κερνούσαν τους παρευρισκόμενους τσίπουρο και ξηρούς καρπούς έξω από το σπίτι της Σοφίας, συνόδευσαν τη νύφη μέχρι τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας της περιοχής τους. Η παράδοση της νύφης στον γαμπρό έγινε με το τραγούδι: «…εχπάστεν όλο το αλάϊ τη νύφε για να παίρνε άσα κυρουκά’ τς και ση γαμπρού να φέρνε σα πεθερικά’τς….».

Μετά το τέλος του μυστηρίου συνόδευσαν το ζευγάρι με τραγούδι, χορό και κεράσματα ως το κέντρο που έγινε η δεξίωση.
«Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας ”Ο Φάρος” έδωσε με πολύ αγάπη μια διαφορετική παραδοσιακή λάμψη στο γάμο και όλοι οι καλεσμένοι συμμετείχαν με το χειροκρότημά τους. Φωνές ευθυμίας, χαρά, χαμόγελα, συγκίνηση, τα πιο ωραία συναισθήματα και πολλές ευχές για τους νεόνυμφους. Να ζήσετε παιδιά μας» ανέφερε η πρόεδρος στο προσωπικό της προφίλ στο facebook.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: