Αίσιο τέλος με τους τρεις εγκλωβισμένους στον Αλμυρό – Οκτώ ώρες διάρκεσε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
plimmires-almyros

Μέσα στην δραματική κατάσταση που επικρατεί από την κακοκαιρία «Ιανός», ήρθε και ένα ευχάριστο νέο, καθώς απεγκλωβίστηκαν τα τρία άτομα που κινδύνεψαν από τα ορμητικά νερά στον Αλμυρό.

Οι τρεις εργαζόμενοι, μετά από επιχείρηση οκτώ ωρών από τις δυνάμεις των ΕΜΑΚ, κατάφεραν να βγουν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Ξηριά, λίγο πριν τις 02:30 τα ξημερώματα.

Οι τρεις εργαζόμενοι βρίσκονται σε εργοτάξιο, στην λιμνοδεξαμενή του Ξηριά και αντιλήφθηκαν αργά δυστυχώς τον κίνδυνο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν. Προκειμένου να μην τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά, σκαρφάλωσαν σε κλαδιά δέντρων, περιμένοντας τους άνδρες της πυροσβεστικής να τους απεγκλωβίσουν. Η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα, αλλά οι καιρικές συνθήκες και το σημείο έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των ανδρών της πυροσβεστικής, που ζήτησαν την συνδρομή των ΕΜΑΚ. Με το νερό να πλησιάζει στο ύψος που βρίσκονταν οι τρεις εργαζόμενοι, κατάφεραν να κρατηθούν και τα ξημερώματα οι άνδρες των ΕΜΑΚ τους προσέγγισαν και κατάφεραν να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε χαρακτηριστικά: «απόψε ζήσαμε ένα θρίλερ. Τα καταφέραμε και σώσαμε τους ανθρώπους έπειτα από πολύωρες προσπάθειες. Αισθανόμαστε ευτυχείς που έχουμε και τους τρεις και πάλι δίπλα μας. Μπράβο σε όλους όσοι έδωσαν μεγάλο αγώνα».

Η περιοχή έχει χτυπηθεί από χθες το απόγευμα με σφοδρή καταιγίδα, έχοντας σοβαρές ζημιές σε υποδομές και οδικό δίκτυο.

pyrosvestiki-almyros

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: