ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ δίνουν νέα στοιχεία στον Κούλη και στους “αρίστους” – Πολύ χαμηλά η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη για την πανδημία

Κοινοποίηση:
καραντινα

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η χώρα μας δεν τα πηγαίνει καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στις τελευταίες θέσεις στον δείκτη Covid Resilience Ranking του Bloomberg.

Κάτω από το Βέλγιο, τη χώρα των 11,5 κατοίκων, με την οποία συγκρινόταν επανειλημμένα η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, βρίσκεται η χώρα μας στον δείκτη Covid Resilience Ranking του Bloomberg. Πρόκειται για στοιχεία που αποτυπώνουν έναν συνδυασμό δεικτών με έμφαση στους θανάτους από Covid.

Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από την Ινδία, την Ταϊλάνδη, την Κολομβία, την Τσεχία, το Περού, την Πολωνία, τη Νότια Αφρική, το Βιετνάμ, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ινδονησία και τη Μαλαισία που είναι τελευταία στη λίστα.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νορβηγία και ακολουθούν Δανία, Φινλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καναδάς, Νότια Κορέα και Ελβετία, χώρες που δεν έπεσαν ποτέ κάτω από τον μέσο όρο.
Τι έκαναν καλύτερα οι πρώτες στη λίστα χώρες
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι χώρες που τα πήγαν καλύτερα επέβαλαν σκληρά περιοριστικά μέτρα, μεταξύ αυτών τα lockdown και οι έλεγχοι στα σύνορα, αλλά και διέθεσαν ταχύτερα τα εμβόλια, ενώ δεν λείπει παράγοντας άρσης των μέτρων και η επιστροφή στην κανονικότητα με υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Κοινοί παρονομαστές είναι επίσης τα ισχυρά συστήματα υγείας και η κοινωνική συνοχή, αλλά και η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Δεν παραλείπεται βέβαια από τα συμπεράσματα του πρακτορείου, πως και οι επτά χώρες που είναι στην κορυφή είναι οικονομικά ισχυρές σήμαινε και ήταν σε θέση να αποκτήσουν γρήγορα σημαντικές ποσότητες εμβολίων.

Πώς καταρτίζεται η λίστα
Το Bloomberg καταγράφει τα «καλύτερα και τα χειρότερα» στοιχεία με βάση, μεταξύ άλλων, τον έλεγχο των κρουσμάτων, την ποιότητα του συστήματος υγείας, την εμβολιαστική κάλυψη, τη θνητότητα και την πρόοδο προς την επανεκκίνηση των ταξιδιών και την άρση ταξιδιωτικών περιορισμών στις 53 χώρες με το υψηλότερο ΑΕΠ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: