ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ! ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ – ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΦΤΑΚΗ ΕΩΣ ΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ – ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Κοινοποίηση:
329274391_859390045165437_3007026239717253323_n

Για πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική τα ξημερώματα της Δευτέρας (05.02.2023) προειδοποιεί η ΕΜΥ στο νέο δελτίο της, ενώ αυτήν τη στιγμή χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ώρες θα είναι χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρός παγετός, θυελλώδεις άνεμοι και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, xιονοπτώσεις θα έχουμε:

1) Την Κυριακή (05/02/2023)

α. Στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Χαλκιδική και τη Θράκη. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στη Χαλκιδική και τη Θράκη θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.

β. Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία (ιδιαίτερα στην ανατολική Μαγνησία), στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές και θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

γ. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες (κυρίως στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης όπου θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

δ. Καταιγίδες χιονιού θα εκδηλώνονται στις ανατολικές θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

ε. Ειδικά για την Αττική πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, εντός του αστικού ιστού. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται στη Δροσιά εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που πλήττει τη χώρα και έχει προκαλέσει προβλήματα στην Αττική.

Νωρίτερα, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι από σήμερα Κυριακή και για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία, δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για τη συντήρηση του Δικτύου στις περιοχές που θα πληγούν από την «Μπάρμπαρα».
Ωστόσο, η σφοδρή χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα σε δρόμους και γειτονιές των βορείων προαστίων του νομού.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός και οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται και τις επόμενες ημέρες.

Για τον λόγο αυτό αύριο θα είναι κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα στη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία.

Προς την αποφυγή ατυχημάτων και προβλημάτων κατά τις μετακινήσεις των πολιτών, ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (05.02.2023) ότι κλείνει η Εθνική από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Οι τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (05.02.2023) από την Τροχαία λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» αφορούν την κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι Οινόφυτα, με την απαγόρευση να ισχύει και για τα δύο ρεύματα.


Τονίζεται ότι η κακοκαιρία είναι έντονη, συνοδεία ισχυρών ανέμων και αναμένεται να επικρατήσει παγετός, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Δευτέρα (06.02.2023), γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν πεζή ή με όχημα. Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούμε, προτού ξεκινήσουμε, ενημερωνόμαστε: για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ για αλυσίδες στα διόδια Αφιδνών
Εντατικούς ελέγχους κάνουν οι αστυνομικοί για αντιολισθητικές αλυσίδες στα διόδια Αφιδνών και άλλα σημεία, καθώς η χρήση τους κρίνεται απαραίτητη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Σε αρκετούς δρόμους είναι σταματημένα περιοπολικά, οχήματα της πυροσβεστικής και του στρατού για να παρέχουν βοήθεια σε όποιον τη χρειαστεί.

Στα διόδια Αφιδνών, όπου έχει ισχυρή χιονόπτωση, δεν περνάει κανένας χωρίς αλυσίδες. Μάλιστα, όσοι δεν έχουν κάνουν αναστροφή και γυρίζουν πίσω προς Αθήνα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν φέρουν αλυσίδες στα οχήματά τους κινδυνεύουν με πρόστιμο 80 ευρώ.

Στο μεταξύ τα εκχιονιστικά ανοίγουν τους δρόμους καθώς σε πολλά σημεία το έχει «στρώσει».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Βοηθα Παναγια μου να ξεπερασουμε κι αυτη τη λαιλαπα της…. Barbara! Ταμα θα σου κανω! Χωρα ΕΕ? Μαλλον εχει δικιο ο Ερντοκλαν που μας ξεφωνιζει συνεχεια!
    Ρε που ζουμε? 50 χρονια πισω απο τη τελευταια Ευρωπαικη χωρα!

  2. Ρωτάω γιατί πέρσι με τη χιονόπτωση που τα έκλεισαν όλα, υπήρχε εξαίρεση για τα εμβολιαστικά που παρέμειναν ανοιχτά! Πάνω απ’ όλα η μίζα. Ποιες δημόσιες υπηρεσίες και ποια εξυπηρέτηση του πολίτη. Το εμβολιαστικό προέχει για τη μίζα τους!

  3. τι λέτε;;;; έτσι είναι… Η συμμορια των γκαγκστερς κ. μαφιας μξμου κυνοβουλιου τα κάνει οοοολα άριστα.

  4. Ανέβα εσύ με το χιόνι στους πυλώνες με το χιόνι και το κρύο να επισκευάσεις τις γραμμές. Έλεος με τους εκβιασμούς σάς

  5. Πότε θα γίνουν εκλογές να αποκτήσει η χώρα επιτέλους κυβέρνηση;

  6. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά τρομερή κακοκαιρία.

Comments are closed.