ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 52χρονος εργάτης πέθανε από κορονοϊό σε εργοστάσιο που λειτουργούσε παρότι υπήρχε κρούσμα!

Κοινοποίηση:
σινδος

Αποκαλυπτικό: 52χρονος εργάτης πέθανε από κορονοϊό καθώς εργαζόταν σε εργοστάσιο που λειτουργούσε παρότι υπήρχε κρούσμα

Ο θανάτος 52χρονου εργάτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 2 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη από κορονοϊό αποκάλυψε με τραγικό τρόπο όσα εδώ και βδομάδες προσπαθούν να κουκουλώσουν η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, οι βιομήχανοι και εφοπλιστές. Δεν είναι θέμα «ατομικής ευθύνης» η πανδημία, αλλά έχει φορέα τον ιό του καπιταλισμού και του κέρδους.

Ο άνδρας είχε αναφέρει ότι είχε κολλήσει τη νόσο από συνάδελφο του κατά την διάρκεια της εργασίας τους σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, που εξακολουθούσε να λειτουργεί παρά το κρούσμα. Ο 52χρονος ήταν χειριστής μηχανημάτων σε εργοστάσιο, όπου ο συνάδελφος του παρουσίασε αρχικά συμπτώματα Covid-19. Κι όμως το εργοστάσιο συνέχισε να λειτουργεί και σύμφωνα με καταγγελίες δεν προχώρησε σε καραντίνα των εργατών, ενώ χρησιμοποιούσαν το ίδιο λεωφορείο για την μεταφορά τους. Μετά από μέρες ο άνδρας προσήλθε με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο και αφού εμφάνισε αναπνευστική ανεπάρκεια κατέληξε την Πέμπτη. Το εργοστάσιο δεν έκλεισε ούτε μετά την ανακοίνωση του θανάτου και θα συνεχίσει την λειτουργία όπως και το σύνολο της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου!

Ενώ στα ΜΜΕ η πρώτη είδηση για μέρες ήταν η Παραλία της Θεσσαλονίκης και ο δήθεν συνωστισμός «ανεύθυνων» πολιτών, χρησιμοποιώντας ακόμα και ψευδείς εικόνες, κανένας δεν ασχολήθηκε με τον συνωστισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που εξακολουθούν να εργάζονται καθημερινά στη Θεσσαλονίκη σε εργοστάσια, εργοτάξια και άλλους χώρους. Που εξακολουθούν να μετακινούνται με μέσα μεταφοράς και είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν για ώρες χωρίς μέσα προστασίας σε πολλές περιπτώσεις.

Το εργοστάσιο δεν έκλεισε ούτε μετά την ανακοίνωση του θανάτου και θα συνεχίσει την λειτουργία όπως και το σύνολο της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης Σ. Τσιόδρας και Ν. Χαρδαλιάς απέφυγαν να μιλήσουν για τις συνθήκες θανάτου του 52χρονου. όπως και οι τοπικοί άρχοντες Κ. Ζέρβας και Α. Τζιτζικώστας, που εμφανίστηκαν μόνο για να επιβάλουν τις παράλογες απαγορεύσεις στην Παραλία και το Σέιχ Σου, σε μια συντονισμένη προσπάθεια των κυρίαρχων κύκλων να ρίξουν στον λαό την ευθύνη για τα ακόμα πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού κινήσεων και ελευθεριών.

Την ίδια στιγμή αφήνουν βιομήχανους, μεγαλέμπορους, εφοπλιστές, κατασκευαστικές εταιρείες να συνεχίζουν την δραστηριότητα και κερδοφορία τους ενώ αποτελούν βασικό φορέα εξάπλωσης της πανδημίας. Στην Λομβαρδία η βιομηχανική παραγωγή, τα εργοστάσια και τα μέσα μεταφοράς προς αυτά, συνέχισαν να λειτουργούν ακόμα και όταν οι νεκροί είχαν φτάσει χιλιάδες. Για το κεφάλαιο, οι ζωές των εργατών είναι φθηνές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. χιο ντρεπεσαι ν αναφερεις ονομα εργοστασιου?

Comments are closed.