ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ιδού πως το Πακιστάν διενεργεί επιχειρήσεις κατά της Ινδίας και χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις

Κοινοποίηση:
ΜΜΜΜΜ

Pulwama, 2019: Μαρτύρησαν 40 μέλη του CRPF

Uri, 2016: 17 στρατιώτες μαρτύρησαν

Βομβάη, 2008: Πάνω από 160 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Βομβιστικές επιθέσεις σε τρένο στη Βομβάη, 2006: Πάνω από 200 νεκροί

Eκρήξεις στη Βομβάη, 1993: Πάνω από 250 νεκροί

Ο κατάλογος είναι οδυνηρά ατελείωτος, ωστόσο η χρήση της τρομοκρατίας από το Πακιστάν ως αποτυχημένου μέσου της κρατικής πολιτικής παραμένει. Παρά την παγκόσμια καταδίκη, η στέγαση, η εκπαίδευση, ο οπλισμός και η χρηματοδότηση τρομοκρατών κατά της Ινδίας συνεχίζεται, αν και με μικρή επιτυχία. Το Τζαμού και Κασμίρ ήταν ο άμεσος στόχος του πολέμου με αντιπροσώπους του Πακιστάν ενάντια στον ανατολικό γείτονά του.

Τα δόλια σχέδια και οι διασυνοριακές περιπέτειες του Πακιστάν – ώθηση εισβολέων, ριζοσπαστικοποίηση της ευκολόπιστης νεολαίας στην Κοιλάδα, διάδοση διαδικτυακής προπαγάνδας κατά της Ινδίας – αφθονούν. Εν συντομία, είναι μια ιστορία τριών δεκαετιών, αλλά ο δράστης πρέπει να ντρέπεται ξανά και ξανά.

«Οι μονάδες τρόμου, η υποδομή στην άλλη πλευρά (του LoC) εξακολουθούν να υπάρχουν. Σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα υπάρχει μια συνάντηση κάπου στην ενδοχώρα. Δεν θυμάμαι τα ακριβή στοιχεία, αλλά νομίζω ότι τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, θα είχαμε ήδη εξουδετερώσει 30-35 τρομοκράτες», δήλωσε ο αρχηγός του Στρατού Στρατηγός Μ.Μ. Ναράβανε στο StratNews Global νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Αποτρέποντας πολλές προσφορές διείσδυσης στο ίδιο το LoC, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξασφαλίσει σχετική ειρήνη στο Τζαμού και στο Κασμίρ. «Ο αριθμός των περιστατικών πυροβολισμών, εκρήξεων ακόμη και επιθέσεων με χειροβομβίδες έχει μειωθεί. Συνολικά, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν νωρίτερα», είπε ο στρατηγός Naravane στον αρχισυντάκτη του StratNews, Nitin A. Gokhale.

Το 2018, σημειώθηκαν 417 τρομοκρατικά επεισόδια στο Τζαμού και Κασμίρ, είπε το Υπουργείο Εσωτερικών της Ένωσης στο Κοινοβούλιο την 1η Δεκεμβρίου πέρυσι. Αυτός ο αριθμός μειώθηκε σε 255 το 2019 και 244 τον επόμενο χρόνο, είπε ο κατώτερος υπουργός Εσωτερικών στη Rajya Sabha σε γραπτή απάντηση. Και πέρυσι, μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, στο Τζαμού και στο Κασμίρ σημειώθηκαν 200 τρομοκρατικά επεισόδια. Από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τις 26 Νοεμβρίου 2021, 165 τρομοκράτες σκοτώθηκαν και 14 συνελήφθησαν.



Η ομάδα του StratNews Global ερεύνησε ορισμένες από τις υποθέσεις και τα περιστατικά σε τοπικά αστυνομικά τμήματα, μίλησε με ντόπιους και απέκτησε πρόσβαση σε έναν κατάλογο κατασχέσεων που έγιναν από τις δυνάμεις ασφαλείας σε ορισμένες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Σεπτεμβρίου 2021.

Rampur (23 Σεπτεμβρίου 2021)

Τρεις τρομοκράτες που προσπάθησαν να διεισδύσουν στη Γραμμή Ελέγχου στον τομέα Ραμπούρ στην περιοχή Baramulla αναχαιτίστηκαν και εξοντώθηκαν από τον Ινδικό Στρατό. Σύμφωνα με το FIR που κατέθεσε ο Στρατός, οι τρομοκράτες αναγνωρίστηκαν ως Sadiq Ahmad Dar, κάτοικος Khojabandi στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Τζαμού και Κασμίρ (PoJK), Tanveer Ahmed Butt και Mohammad Ahmad Wani, και οι δύο κάτοικοι της περιοχής Baramulla στο J&K, οι οποίοι ήταν στο PoJK τα τελευταία επτά με οκτώ χρόνια.

Οι ανακτήσεις από τους τρομοκράτες περιελάμβαναν μια κάρτα Sehat Insaf (που εκδόθηκε από την πακιστανική κυβέρνηση ως πρωτοβουλία ασφάλισης υγείας) και δύο κάρτες ATM (της UBL, μιας ιδιωτικής τράπεζας με έδρα το Καράτσι) που εκδόθηκαν στο όνομα του Tanveer Ahmed Butt (οι εικόνες δίνονται παρακάτω).

Η κρύπτη όπλων και πυρομαχικών που ανακαλύφθηκε περιελάμβανε πέντε τουφέκια AK, πέντε πιστόλια και 69 χειροβομβίδες, όλα με πακιστανική σήμανση. Εκτός αυτού, βρέθηκαν επίσης χαρτονομίσματα πακιστανικού νομίσματος διαφόρων ονομαστικών αξιών συνολικού ύψους 10.300 Rs και τρόφιμα με πακιστανικές σημάνσεις, αναφέρει το FIR (οι εικόνες δίνονται παρακάτω). Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι κάτοικοι της J&K κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο PoJK κατηχούνται, εκπαιδεύονται, εξοπλίζονται και διεισδύουν πίσω στην Ινδία για να εξαπολύσουν βία.

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Pulwama (10 Οκτωβρίου 2020)

Με βάση μια συγκεκριμένη πληροφορία που έλαβε η αστυνομία της Pulwama σχετικά με την παρουσία τρομοκρατών στην Dadoora, ξεκίνησε μια κοινή επιχείρηση από την αστυνομία, τον στρατό και το CRPF. Το χωριό αποκλείστηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση αναζήτησης από πόρτα σε πόρτα, αναφέρει το FIR. Οι δυνάμεις ασφαλείας που πλησίαζαν στοχοποιήθηκαν με αδιάκριτα πυρά από ένα σπίτι, στο οποίο τραυματίστηκε ένας σέπους. Δύο τρομοκράτες που κρύβονταν στο σπίτι εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια πυρών αντιποίνων και ένας τρομοκράτης που επρόκειτο να εκτοξεύσει χειροβομβίδα στις δυνάμεις ασφαλείας συνελήφθη. Αναγνωρίστηκε ότι ήταν κάτοικος της Ντόντα, σύμφωνα με το FIR που λέει επίσης ότι ένας από τους σκοτωμένους τρομοκράτες ήταν Πακιστανός υπήκοος ενώ ο άλλος κάτοικος της περιοχής Pulwama. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν επίσης δύο τυφέκια AK και 224 φυσίγγια (εικόνες παρακάτω).

The Toll Plaza Operation In Nagrota (31 Ιανουαρίου 2020)

Στις 5.30 π.μ., δύο αστυνομικοί σε υπηρεσία στο Ban Toll Plaza στην Εθνική Οδό 1Α σταμάτησαν ένα φορτηγό καθ’ οδόν προς το Σριναγκάρ για έλεγχο. Εν συνεχεία, τρομοκράτες που κρύβονταν στο φορτηγό άρχισαν να πυροβολούν. Η υπόθεση είναι η πρώτη του χαρακτήρα της, πρώτη στην περιοχή, λέει το FIR. Τρεις Πακιστανοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν σε αντίποινα. Εκτός από όπλα και πυρομαχικά, τρεις δορυφορικές τηλεφωνικές συσκευές Thuraya και τρεις κάρτες SIM (που δεν ενεργοποιήθηκαν) ανακτήθηκαν από τους τρομοκράτες. Η ανάλυση των ακουστικών έδειξε ότι ενεργοποιήθηκαν στο PoJK (εικόνες δίνονται παρακάτω).

Οι τρομοκράτες που υποστηρίζονται από το Πακιστάν έχουν επίσης εξαπολύσει βία σε εύκολους στόχους, όπως μετανάστες εργάτες, επιχειρηματίες,ειδικούς αστυνομικούς κ.λπ. Πάνω από 60 πολίτες σκοτώθηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά την περίοδο 2020-2021.

Ο Waseem Bari, ο πατέρας και ο αδερφός του σκοτώθηκαν στο Bandipora, Jammu & Kashmir στις 7 Ιουλίου 2020

Τα ευρήματα της ομάδας μας βρήκαν επίσης υποστήριξη από τον Αρχηγό Στρατού. «Υπήρξε μια αυξημένη τάση στόχευσης μαλακών στοιχείων. Οι πολίτες γίνονται μαλακοί στόχοι για να μεταδώσουν την αίσθηση ότι όλα δεν είναι φυσιολογικά. Αν και σποραδικά, αδικούν το αίσθημα της κανονικότητας», είπε ο στρατηγός Naravane στο StratNews Global.

Waseem Bari, his father and brother killed in Bandipora, Jammu & Kashmir on 7 july 2020

Το Πακιστάν προσπάθησε σκληρά να συγκεντρώσει τη διεθνή αντίθεση κατά της Ινδίας όταν το άρθρο 370 ανακλήθηκε και το Τζαμού και Κασμίρ έγινε έδαφος της ένωσης το 2019. Αλλά απέτυχε παταγωδώς όπως και σε όλες τις προηγούμενες προσπάθειές του.

directus.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: