ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η CIA συνωμοτεί με τον ISIS μετατρέποντας τα συριακά στρατόπεδα προσφύγων σε εστίες τρομοκρατίας

Κοινοποίηση:
AP_631288773500

Η CIA συνωμοτεί με διοικητές του ISIS στη βορειοανατολική Συρία, προμηθεύοντας τους με πλαστά έγγραφα και στη συνέχεια μεταφέροντάς τους στο Ιράκ, σύμφωνα με αναφορές σε τουρκικά κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Περίπου 2.000 μέλη του ISIS εξετάστηκαν στις περιοχές Kesra, Buseira, al-Omar και Suwayr στην επαρχία Deir Ezzor και τουλάχιστον 140 από αυτούς έλαβαν πλαστά έγγραφα. Κάποιοι από τους ερωτηθέντες τρομοκράτες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στα στρατόπεδα των al-Hol, Hasakah και Rukban, τα οποία ελέγχονται από δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Επίσης, η CIA δημιούργησε μια ειδική εγκατάσταση κοντά στο Abu Khashab με τον ίδιο σκοπό.

Ειδικές υπηρεσίες του Ισραήλ, της Γαλλίας και της Βρετανίας εμπλέκονται στην όλη υπόθεση.

Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, τα οποία κατά τα προηγούμενα χρόνια του πολέμου συνήθιζαν να συνωμοτούν με τον ISIS επιτρέποντας στους ξένους στρατολόγους να εισέλθουν στη Συρία και να αγοράζουν λαθραία πετρέλαιο από τους τρομοκράτες, έγιναν πλέον ένας από τους πιο δραστήριους επικριτές για τους υποτιθέμενους δεσμούς των ΗΠΑ με τα τρομοκρατικά στοιχεία του ISIS.

Ένα άλλο ζήτημα που τίθεται συχνά στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι η κακή ανθρωπιστική κατάσταση στα στρατόπεδα προσφύγων που ελέγχονται από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, περίπου 100 άτομα, κυρίως παιδιά, πέθαναν στις ζώνες μάχης ή στο στρατόπεδο al-Hol που ελέγχονταν από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις μόλις πρόσφατα.

Με τη σειρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε μια σειρά δορυφορικών εικόνων που αποκαλύπτουν τις τρομακτικές συνθήκες στο στρατόπεδο al-Rukban. Η απεικόνιση που κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου δείχνει τουλάχιστον 670 τάφους, πολλοί από τους οποίους είναι νέοι, κοντά σε κεντρικό χώρο του στρατοπέδου. Οι σκηνές και οι ελαφρές κατασκευές που χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση προσφύγων βρίσκονται επίσης κοντά σε μεγάλες αποθέσεις αποβλήτων.

Μια κοινή δήλωση των μικτών επιτροπών συντονισμού της Ρωσίας και της Συρίας για τον επαναπατρισμό Σύρων προσφύγων ανέφερε ότι οι πρόσφυγες στο Al-Rukban υποφέρουν από έλλειψη νερού, τροφής, φαρμάκων και ζεστών ειδών ένδυσης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σύμφωνα με τη δήλωση, τα μέλη της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ ένοπλης ομάδας Maghawir al-Thawra διαταράσσουν τις παραδόσεις νερού στο στρατόπεδο, χρησιμοποιώντας αυτό ως διαπραγματευτικό κόλπο για σκοπούς εκβιασμού και κερδοσκοπίας.

Στο μεταξύ οι εντάσεις αυξάνονται και πάλι μεταξύ Συρίας και Ισραήλ. Νωρίτερα το Μάρτιο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Faisal Mekdad, υπέβαλε επίσημη επιστολή στην επικεφαλής του οργανισμού UNTSO Κρίστιν Λουντ ότι η Δαμασκός «δεν θα διστάσει να αντιμετωπίσει το Ισραήλ» εάν συνεχίσει να αρνείται να αποσυρθεί από τα Όρη του Γκολάν.

Τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι αξιωματούχοι απάντησαν με νέο γύρο ισχυρισμών ότι η Χεζμπολάχ εδραιώνεται στη νότια Συρία, δικαιολογώντας έτσι μια περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των υψωμάτων του Γκολάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: