ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑ “ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ” ΜΕΣΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ – ΝΕΟ ΑΓΡΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ: “ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ”(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ezgif.com-gif-maker-2-2

Αποθρασύνθηκαν και θα μπουκάρουν οι μέσα οι Τουρκαλάδες με τους ανικάνους που μας κυβερνούν.

Τουρκικές ακταιωροί προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφη της Frontex ανοιχτά της Χίου – Ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Ενωση
Δύο νέες σοβαρές προκλήσεις σημειώθηκαν από την πλευρά της Τουρκίας στο ανατολικό Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, τουρκικές ακταιωροί προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφη της Frontex ανοιχτά της Χίου, ενώ τα επεισόδια , όπως φαίνεται, θα πάρουν μεγάλες διαστάσεις, καθώς προκάλεσαν την οργή της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αναλυτικότερα, Σουηδοί και Φινλανδοί είδαν ιδίοις όμμασι τι σημαίνει τουρκική προκλητικότητα, καθώς την περασμένη Δευτέρα, 26 Απριλίου κοντά στη Χίο, τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και μάλιστα ανέπτυξε ταχύτητα 35 κόμβων με σκοπό να εμβολίσει φινλανδικό σκάφος της Frontex που βρισκόταν στο σημείο, στα πλαίσια περιπολίας της επιχείρησης «Ποσειδών». Οπως μετέδωσε το OPEN, η σύγκρουση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και μετά από λίγο η ακταιωρός επέστρεψε στην Τουρκία.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα στο ίδιο σημείο έγινε παρόμοιο επεισόδιο, αυτή τη φορά εις βάρος σουηδικού σκάφους. Συγκεκριμένα, τουρκική ακταιωρός μπήκε σε ελληνικά ύδατα και πέρασε ξυστά από το σουηδικό σκάφος.

Σύμφωνα με το OPEN, τα δύο αυτά επεισόδια έχουν πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις καθώς ενημερώθηκε και ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί. Αυτός με τη σειρά του ενημέρωσε τον αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ενώ για τα επεισόδια διατάχθηκε έρευνα.

Την ίδια στιγμή

Προκαλεί ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών: «Δεν αποδεχόμαστε πιέσεις και περιορισμούς στους ομογενείς μας»

«Στη Θεσσαλονίκη συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της τουρκικής κοινωνίας, τους θρησκευτικούς λειτουργούς»  έγραψε ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν που επισκέφθηκε το Γενί Τζαμί και το τουρκικό προξενείο.

Στο Γενί Τζαμί, το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε πριν από λίγο, ο Τούρκος υφυπουργός εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τούρκος πολιτικός, έφτασε στο σημείο αμέσως μετά την επίσκεψη του στο τουρκικό προξενείο και στο πλαίσιο της ολιγόλεπτης του παρουσίας, είδε τους χώρους και ενημερώθηκε για την ιστορία του κτιρίου, δείχνοντας ενδιαφέρον τόσο για το εσωτερικό του κτιρίου όσο και για τους εξωτερικούς χώρους στους όποιους φυλάσσονται μαρμάρινα γλυπτά από τη ρωμαϊκή εποχή.

Μάλιστα, ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter τόνισε πως «στη Θεσσαλονίκη συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της τουρκικής κοινωνίας, τους θρησκευτικούς λειτουργούς» και όπως είπε «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι πιέσεις και οι περιορισμοί στην ελευθερία θρησκείας, γλώσσας και προσευχής των ομογενών μας. Είμαστε δίπλα στους ομογενείς μας που παρά τις δυσκολίες διατηρούν την ταυτότητα και την θρησκεία τους».

 

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών σήμερα πάνω από Οινούσσες και Παναγιά

Στις 4:00 μ.μ., ζεύγος τουρκικών  F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν τις υπερπτήσεις στα 22.000 πόδια.

Τα τουρκικά F-16 αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Παπαριές των Μογγόλων. Ας πάνε πρωτα να ταισουν το λαό τους που ψοφοπειναει και ας αφήσουν τις μαλακίες που έχουν μάθει να λένε.

  2. Πάλι καλά η Κούλα είναι φίλη με τον Ερντο

  3. Παρόλα αυτά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πρώτα κομματα. Οι μαλάκες είναι εδω

  4. Α ρε Αντρέα!! Βυθίσετε Χώρα, επιστράτευση για το Σισμικ!! Τρέχανε οι Αμερικανοί να τον ηρεμήσουν και μην γίνει σύναξη. Τώρα μονο στα τέσσερα δεν έχουμε πέσει ακόμη. Δυστυχώς το βλέπω σύντομα και αυτό α π ο αυτούς τους 300 ανθελληνες…

  5. Μα δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη ? Καιρίδηδες, Γεραπετρίδηδες και Ντόκοι είναι όλοι τους?

      1. Μην ξεχνατε τις νοσταλγικες περιπατους του Ιωαννη Λοβερδου απο Συνταγμα μεχρι Βυρωνα τα πρωινα του Σαββατου

  6. Ρε σεις μια κουβέντα στον κουμπάρο του Ερντογάν να πει ο Καραμανλής τελειώσαμε με τα νταηλικια τους.Ζητω ο Καραμανλής ρε ραγιαδες.

  7. Γουστάρουν Τουρκία τα αφεντικά του Μητσοτάκη
    οπότε περιορίζεται στο ρόλο του τροχονόμου και του καρπαζοεισπράκτορα

  8. Για να δούμε αν θα βγάλουν το ίδιο συμπέρασμα με το δικό μας το αστέρι ότι και καλά τις πήρε ο αέρας που τον είχαν από πρύμα και μπήκαν στα χωρικά εξ ου και η μεγάλη ταχύτητα.

Comments are closed.