ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ! Πάνω από 2.000 νεκροί σε όλη την ήπειρο – Πρόβλεψη για 500.000 θανάτους μόνο στην Γαλλία!

Κοινοποίηση:
ezgif-6-6a6e5a332dfb_0

Με γεωμετρική πρόοδο συνεχίζει ο κορωνοϊός την εξάπλωσή του σε παγκόσμιο επίπεδο, κτυπώντας όμως περισσότερο τη χρονική αυτή στιγμή την Ευρώπη, την ώρα που σε Γαλλία και Ιταλία καταγράφονται οι πρώτες απώλειες ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει η LesEchos η κατάσταση στην Γαλλία αναμένεται να γίνει δραματική καθώς αναμένεται κύμα 100.000 νοσούντων.Αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει στον κορεσμό όλων εντατικών κάτι που όπως αναφέρει η  “Le Monde” μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση, μεταξύ 300.000 και 500.000 θανάτων!

«Εισερχόμαστε σε μια νέα πολύπλοκη φάση και έτσι μπορεί να υπάρξει ένα μεγάλο κύμα ασθενών που μπορεί στα φτάσει στο νοσοκομείο», αναφέρει ο Philippe Juvin επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο  Georges-Pompidou στο Παρίσι.

«Πρέπει να αντέξουμε», συμπληρώνει, «καθώς όλο το προσωπικό κινδυνεύει να εξαντληθεί.»

Ένας άλλος Γάλλο γιατρός ο Eric Caumes, επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νόσων στο La Pitié-Salpétrière είναι πιο απαισιόδοξος:

«Το κύμα έρχεται, και θα γίνει τσουνάμι, εάν δεν σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης τώρα. Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά βρισκόμαστε προ μιας μεγάλης κρίσης».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του worldometers.info/coronavirus/ μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί 167.584 κρούσματα, εκ των οποίων τα 6.456 έχουν καταλήξει θανατηφόρα, ενώ 78.596 ασθενών έχουν αναρρώσει.

Στην  Ευρώπη συνολικά οι θάνατοι ξεπέρασαν ήδη τους 2.000

Στην Ιταλία και τη Γαλλία αναφέρονται και οι πρώτοι θάνατοι νοσηλευτών έπειτα από την μόλυνσή τους με τον θανατηφόρο ιό.

Στην Ιταλία η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έχει βάλει σε καραντίνα όλη τη χώρα αλλά αυτό δεν έχει άμεσα αποτελέσματα, αφού οι αριθμοί ανεβαίνουν συνεχώς.

Όπως αναφέρεται στη νέα επίσημη ενημέρωση του ιταλικού κράτους, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό έφτασαν στους 1.809 και τα κρούσματα στις 24.747.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, δηλαδή, υπήρξαν 368 επιπλέον θάνατοι και 3.590 νέα κρούσματα.

Στο Σιάτλ των ΗΠΑ μια νοσηλεύτρια  αναφέρει πως το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ζητούν συγγνώμη από τους συγγενείς των ασθενών πως ενώ έχουν κάνει τα πάντα με δωμάτια στις εντατικές και αναπνευστήρες στους ασθενείς δεν μπορούν βοηθήσουν άλλο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: