ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η Ατλέτικο έβαλε ρήτρα 30 εκ. ευρώ στον 18χρονο Δημήτρη Σταματάκη που δεν έχει παίξει ποτέ σε ομάδα!

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Η Ατλέτικο Μαδρίτης τσέκαρε τον Δημήτρη Σταματάκη στα 16 του και τον περίμενε να ενηλικιωθεί για να τον κλείσει. Οι «ροχιμπλάνκος» πιστεύουν τόσο πολύ τον 18χρονο γκολκίπερ, που μπήκε ρήτρα στο συμβόλαιό του ύψους 30 εκατ. ευρώ!

Φοβερό παρασκήνιο έχει η ιστορία του Δημήτρη Σταματάκη, που ανακοινώθηκε χθες από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αφενός γιατί πρόκειται για έναν 18χρονο τερματοφύλακα ο οποίος δεν αγωνιζόταν πουθενά τα τελευταία 3,5 χρόνια και αφετέρου επειδή οι «ροχιμπλάνκος» τον τσέκαραν στα 16 και τον περίμεναν υπομονετικά να ενηλικιωθεί για να υπογράψουν συμβόλαιο.

Και τον πιστεύουν τόσο πολύ που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta.gr η ρήτρα αποδέσμευσής του ορίστηκε στα 30 εκατομμύρια ευρώ!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Σταματάκης έμαθε τα μυστικά του… επαγγέλματος στη μοναδική εξειδικευμένη ακαδημία τερματοφυλάκων, την Athens Goalkeepers Academy του Χρήστου Λάμπρου, που πραγματοποιεί τις προπονήσεις της σε γήπεδα του Ρέντη και της Γλυφάδας.

Τον Ιούνιο του 2018 ήλθε στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος της AGA ο Λουίς Γιόπις, προπονητής τερματοφυλάκων της Ρεάλ Μαδρίτης την περίοδο εκείνη και από πέρσι της Σοσιεδάδ.

Ανάμεσα σε δεκάδες τερματοφύλακες επελέγησαν 20 για να περάσουν δοκιμαστικά στη Μαδρίτη, από την Ατλέτικο, τη Ρεάλ και άλλες δύο ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2019 με πρώτη στάση τις εγκαταστάσεις της «Ατλέτι» και θα ακολουθούσαν αυτές της «Βασίλισσας».

Όταν όμως οι άνθρωποι των «Ροχιμπλάνκος» πέρασαν από σκανάρισμα τον Σταματάκη, δεν τον άφηναν να φύγει! Κατόπιν συνεννόησης με την AGA έμεινε για μία εβδομάδα παραπάνω, δεν πήγε καθόλου στη Ρεάλ και εκεί αποφασίστηκε ότι ο νεαρός γκολκίπερ θα γινόταν δικός τους άμεσα. Έμενε να ξεπεραστεί μια τελευταία λεπτομέρεια…

Ο Σταματάκης ήταν τότε 16 ετών και χρειάζονταν υπογραφή και από τους δύο γονείς του. Η άρνηση της μητέρας του να αποχωριστεί το γιο της, τον κράτησε για τα επόμενα δύο χρόνια στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν άλλαξε την απόφαση της Ατλέτικο.

Αφού πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα ταξίδι μεταγενέστερα στη Μαδρίτη ώστε να δουν την πρόοδο του παίκτη, κυρίως όσον αφορά την ανάπτυξή του, δρομολογήθηκε το επόμενο καθοριστικό ραντεβού ανήμερα της ενηλικίωσής του.

Στις 23/4/2021, ημέρα στην οποία έσβησε 18 κεράκια στη γενέθλια τούρτα του, ο Κρητικός γκολκίπερ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με ρήτρα αποδέσμευσης 30 εκατομμυρίων ευρώ. Ήταν η δικαίωση των κόπων του και ταυτόχρονα ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα για τον τερματοφύλακα που ήταν χωρίς ομάδα όταν έφυγε από τις ακαδημίες του Ιωνικού και του Ατρόμητου στα 15,5 χρόνια του.

Όμως οι προδιαγραφές του άγγιζαν την τελειότητα κι αυτό ήταν κάτι που διαπίστωσε ο Χρήστος Λάμπρου, ο οποίος επέμεινε στην ισπανική προοπτική, αποκρούοντας τις «σειρήνες» των ελληνικών ομάδων.

Η AGA επέμενε σε τέτοιο βαθμό στο «project Σταματάκης» που πριν από ένα χρόνο ίδρυσε την AGA Agency, μια εταιρεία management ειδικού σκοπού, ουσιαστικά για να διαχειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και όσα αντίστοιχα projects παρουσιαστούν στο μέλλον.

Για αυτό και δεν ενεπλάκη FIFA Agent σε μια τόσο σημαντική υπόθεση που μπορεί στην Ελλάδα να εκτυλίχθηκε εν κρυπτώ, όμως στην Ευρώπη είχε μαθευτεί αρκετά νωρίτερα.

Για αυτό και ο νεαρός γκολκίπερ έχει παραχωρήσει συνέντευξη από τον Απρίλιο στη Daily Mail, η οποία θα δημοσιευόταν μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του. Δηλαδή μία από αυτές τις ημέρες!

gazzetta.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: