ΑΟΚ – Άρης Πετεινού 1-0: Κερδίζει και με rotation – Πιο κοντά η άνοδος!

Κοινοποίηση:
IMG_2372

Για την 20η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής ο ΑΟΚ φιλοξένησε το μεσημέρι της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Άρη Πετεινού, φτάνοντας σε μια δύσκολη επικράτηση με 1-0.

Rotation (και) λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών από τον Τίμο Καβακά, που έδωσε φανέλα βασικού σε Δερμιτζάκη, Αλτιντζή και Καρακώστα, αφήνοντας εκτός αρχικού σχήματος Περδίκη, Λαγό, Καζαντζίδη και Γκέκα.

Ο ΑΟΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και τελικό αποδέκτη – σκόρερ τον Χρήστο Καρακώστα. Ένα πρώτο ημίχρονο με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού ωστόσο δεν μπορούσαν να αυξήσουν την ένταση στον αγωνιστικό χώρο και να βρουν σωστό συγχρονισμό στις τελικές τους προσπάθειες, απέναντι στην πολυπρόσωπη και μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη, ο Λαγός πέρασε στον αγώνα αντί του Σαμπανίδη. Αυτός που όμως απείλησε πρώτος ήταν ο Πετεινός, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Αλή. Οι «αργοναύτες» είχαν μια μεγάλη στιγμή για να βρουν δεύτερο τέρμα με τον Ιωαννίδη λίγο αργότερα, που όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Η εικόνα του αγώνα παρέμενε στο ίδιο μοτίβο, με το Καβαλιώτικο συγκρότημα να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να βρει ρήγματα και χώρους στην αντίπαλη άμυνα. Ο ΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 78ο λεπτό, όμως ο τερματοφύλακας του Άρη νίκησε τον Γκέκα με εντυπωσιακή επέμβαση.

Μια αγχωτική, δύσκολη αλλά ταυτόχρονα και σημαντική εντός έδρας νίκη για τον πρωτοπόρο, που ναι μεν βρήκε γκολ με το «καλημέρα» αλλά στη συνέχεια δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει τρόπους διάσπασης της καλά οργανωμένης άμυνας των Ξανθιωτών. Το Καβαλιώτικο σύνολο επικεντρώνεται στη δύσκολη, «διπλή» εβδομάδα που ακολουθεί με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Χαλκιδική (31/1) και Σέρρες (4/2).

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΟΚ: Αστράς, Δαλιανόπουλος, Δημητριάδης, Δερμιτζάκης, Σμίλτος, Μέτσε, Αλτιντζής (21’ Θ. Ιωαννίδης, 60’ Γκέκας), Τζελίδης, Καρακώστας, Παπαδόπουλος, Σαμπανίδης (46’ Λαγός)

Άρης Πετεινού: Κοτσάκης, Παπαδόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Σιδηρόπουλος, Τσαγάλας, Τυριάκης, Αλή (60’ Τσάκαλος), Αμανατίδης, Γιαννακός, Τσέκος (81’ Μπουρλόγλου)

Το φιλμ του αγώνα

3’ Ο Καρακώστας σκοράρει με σουτ εντός μικρής περιοχής για το 1-0.

19’ Ο Τζελίδης αστοχεί με το κεφάλι μετά από κόρνερ του Δημητριάδη.

49’ Οι φιλοξενούμενοι φτάνουν κοντά στην ισοφάριση με τον Αλή, που περνάει τον Αστρά αλλά αστοχεί σε κενή εστία από πλάγια θέση.

52’ Φαλτσαριστό σουτ του Δημητριάδη εντός περιοχής περνάει λίγο έξω.

54’ Ο Ιωαννίδης αστοχεί από πλεονεκτική θέση μετά από γύρισμα του Τζελίδη.

80’ Ο ΑΟΚ κερδίζει πέναλτι, ο Κοτσάκης νικάει τον Γκέκα κρατώντας το 1-0.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: