(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) Στα 10 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο στις Κεχριές – Καταγγελία σοκ στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ: “Εδώ και τρία χρόνια έχουν βάλει στόχο να…”

Κοινοποίηση:
8984254e80bd3a82e904399717c48ebb_XL

Την πιο δύσκολη νύχτα τους πέρασαν οι κάτοικοι έξι οικισμών στην Κορινθία, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει.

Ολο το βράδυ οι χερσαίες δυνάμεις της πυροσβεστικής συνέχιζαν να επιχειρούν στις Κεχριές, αλλά και τις γύρω περιοχές, που εκκενώθηκαν έγκαιρα, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα σπίτια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, παραμένουν ενεργές διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να ενισχύονται και να επιχειρούν στο σημείο 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα , 15 ομάδες πεζοπόρων. Παράλληλα, με το πρώτο φως δόθηκε η εντολή για ρίψεις νερού από 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Στην πυροσβεστική κάνουν λόγω για δύσκολη φωτιά και τονίζουν ότι στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στόχος είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες ώστε να τεθεί ευκολότερα υπό έλεγχο.

Κάτοικοι στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Μας είπαν οι πυροσβέστες ότι η περιοχή είναι στα SOS αφού…

Να θυμίσουμε ότι πριν 1,5 εβδομάδα περίπου είχε ξεσπάσει και πάλι φωτιά στο ίδιο σημείο κάτι που υποδηλώνει εμπρησμό. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, πυροσβέστες τους ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι υψηλού κινδύνου για το ΠΣ αφού εδώ και τρία χρόνια κάποιοι έχουν βαλθεί να την κάψουν. Επιβεβαιώνοντας αυτή τη φράση οι ίδιοι οι κάτοικοι τονίζουν ότι από το 2017 μέχρι και σήμερα οι πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή των Ισθμίων είναι συχνές. “Τα σπίτια μας έχουν σωθεί χάρη στο στρατόπεδο”, λένε με νόημα αφού στη συγκεκριμένη μονάδα υπάρχει πλήθος αποθηκών με πυρομαχικά που αν φτάσει η φωτιά εκεί, θα εξαφανιστεί όλη η περιοχή από τις εκρήξεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: