ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ! «Δεν μπορεί να ξέσπασαν τυχαία» – Μέθοδος “αλά Ηλεία” εφαρμόζουν οι Τουρκαλάδες;

Κοινοποίηση:
krips

Η μια μετά την άλλη ξεσπούσαν σήμερα οι πυρκαγιές στην Κύπρο, με τις δυνάμεις τόσο του Τμήματος Δασών όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να βρίσκονται επί ποδός.

Συγκεκριμένα ξέσπασαν συνολικά πέντε πυρκαγιές, στην περιοχή του Κόρνου, στην Αγία Νάπα και τη Λεμεσό.

Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι διερευνώνται τα αίτια των πυρκαγιών, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να ξέσπασαν τυχαία τρεις πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα, θυμίζοντας σε όλους τις πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 που Τούρκοι πράκτορες έκαψαν τον τόπο για να αποσταθεροποιήσουν το Κράτος.

Από τις 06:00 το πρωί η Πυροσβεστική, όπως είπε, κλήθηκε σε 23 περιστατικά.

Κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να ενημερώνει εάν παρατηρήσει κάτι ύποπτο.
«Αρκετά περνά ο τόπος με την πανδημία, να προσέξουμε όλοι μας, δεν τραβά άλλο φορτίο το κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη δική του παρέμβαση ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπίζεις ταυτόχρονα δυο πυρκαγιές.

Το έργο της πυρόσβεσης στην περιοχή του Κόρνου ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, όπως είπε.
Όσον αφορά τις πυρκαγιές στην Αγία Νάπα, ανέφερε πως σε κάποιες περιπτώσεις οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές σπιτιών προκαλώντας ζημιές.

Στις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή του Κόρνου, αλλά και στον Ύψωνα της επαρχίας Λεμεσού, συνέδραμε και η Εθνική Φρουρά.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, «η ΕΦ κλήθηκε να συνδράμει στις προσπάθειες του Τμήματος Δασών για την κατάσβεση πυρκαγιών που ξέσπασαν σε δυο ξεχωριστά μέτωπα».

Συγκεκριμένα, ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης απογειώθηκε και εκτέλεσε 12 ρίψεις νερού, επί της οδικής αρτηρίας Λευκωσίας-Λάρνακας, μεταξύ των χωριών Κόρνος και Κοφίνου και στην περιοχή του δήμου Ύψωνα της επαρχίας Λεμεσού, σημειώνει η ανακοίνωση.

Πηγή: sigmalive

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Κασι.Η άχνη τον κάνει λίγο επιθετικό προς
    κάμερες και λεσβιες.Τουλαχιστον είναι
    Staight (έτσι φαίνεται).Ελπίζω τα “κουνούπια
    του Νείλου να μη βρουν σπιτικό φαγητό”
    και να κατηγορηθούμε ως ρατσιστές.Θα μας
    αρέσει!

Comments are closed.