ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!! «Στον αέρα» ο προσωπικός γιατρός: Δεν θα εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, χαμηλή η κάλυψη

Κοινοποίηση:
372775-5628181

Δεν θα εφαρμοστούν από την 1η Οκτωβρίου τα αντικίνητρα που προβλεπόταν για τον προσωπικό γιατρό, καθώς στην Αττική παραμένει το πρόβλημα με την χαμηλή κάλυψη των πολιτών.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί.

Παράλληλα, παραδέχτηκε πως: «Πράγματι χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς γιατί χρειαζόμαστε ο πολίτης να έχει και περισσότερες εναλλακτικές αλλά και στην Αττική λόγου χάρη ή σε κάποιες άλλες περιοχές αυτή την στιγμή η κάλυψη του πληθυσμού δεν είναι η επιθυμητή. Σε όλες τις άλλες περιφέρειες έχουμε μια κάλυψη γύρω στο 75%, άρα μπορούμε να εγγράψουμε 1.5 εκατ. πολίτες, εκτός από κάποια νησιά».

Συγκεκριμένα προβλεπόταν το εξής: «Οι μη εγγεγραμμένοι σε προσωπικό ιατρό, από 1/10/2022 θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους. Επίσης, θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. 2.000 άνθρωποι θα έχουν ένα γιατρό?
    Δηλαδή αν αρρωστήσω και ζητήσω ραντεβού σήμερα, πότε θα με δει, σε 3-4 μήνες?
    Και ο χρόνος της επίσκεψης θα είναι 10-15 λεπτά?
    Σε 10-15 λεπτά θα έχεις πει το πρόβλημά σου και ο γιατρός θα σε εξετάσει και θα γράψει και συνταγή?
    Άρα, αν είναι έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα: πάλι στον ιδιώτη γιατρό θα καταλήξουμε, με πληρωμή απ την τσέπη μας.
    Έτσι λοιπόν, οποίος έχει χρήματα θα γίνει καλά, όποιος δεν έχει στην αναμονή, κι αν γλυτώσει γλύτωσε.

  2. Απιστευτες προχειροτητες οπως παντα δεν υπαρχουνε και γιατροι εχουνε κλεισει ολοι..
    Ενω στο συστημα μπορουμε να κλεισουμε ραντεβου για γιατρο η για αυλη συνταγογραφηση! δεν μπορουμε να βαλουμε προσωπικο γιατρο πρεπει να κανεις πιστοποιηση κινητου σε αλλη αλλη σελιδα. θα μπορουσανε να βαλουνε ενα tab να διαλεξεις στην ιδια σελιδα που υπαρχουν τα ραντεβου και τον προσωπικο γιατρο!.
    Καποιοι που φτιαχνουνε αυτες της ιστοσελιδες για να βγαλουνε λεφτα με απευθειας αναθεσεις τα κανουνε περιπλοκα.

  3. ρε δε πάτε στο διάολο καθάρματα πολιτικοί, μας έχετε ρημάξει, δεν ξέρετε τι ψηφίζετε, ουδεμία εμπιστοσύνη σας έχουμε

  4. Το εντελώς αντίθετο εμείς…καμία συμμετοχή σε τιποτα

Comments are closed.