ΑΙΣΧΟΣ! ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ στο Νοσοκομείο του Ρίου: Πέθανε 62χρονη, σκηνές τρέλας, έψαχναν απινιδωτή!

Κοινοποίηση:
ΜΕΘ

Καταστάσεις τρέλας στα εξωτερικά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών  το βράδυ της Παρασκευής. Με το ρεύμα να «πέφτει» κάθε τρεις και λίγο, μηχανήματα να μην λειτουργούν, τις γεννήτριες να επιστρατεύονται και τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να τρέχουν πανικόβλητοι!
Και μέσα σε όλα αυτά, και ενώ οι συγγενείς ασθενών είχαν μείνει «άφωνοι» με όσα συνέβαιναν, μία γυναίκα μόλις 62 ετών που έπασχε από κορονοϊό και είχε μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο… πέθαινε στα χέρια των συγγενών και του γιατρού, καθώς έψαχναν απινιδωτή.

Η γυναίκα (τα πλήρη στοιχεία της στη διάθεση της «Π») έπασχε από κορονοϊό, ήταν σε βαριά κατάσταση, ωστόσο δεν πήγαινε στο νοσοκομείο «για ψυχολογικούς λόγους» όπως μας διαβεβαίωσε ο γιος της. Εκείνο το απόγευμα δεν άντεχε άλλο και τα παιδιά της κάλεσαν ασθενοφόρο.
Τη μετέφεραν στα εξωτερικά ιατρεία και αποφασίστηκε άμεσα η διασωλήνωσή της. Λόγω του πανικού με το κομμένο ρεύμα δεν τη μετέφεραν σε άλλο χώρο και η διασωλήνωσή της έγινε στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων. Δεν πέρασαν όμως παρά λίγα δευτερόλεπτα και η γυναίκα έπαθε ανακοπή. Εβαλαν τις φωνές, προσπαθούσαν να βρουν πού ήταν ο απινιδωτής, όμως εν μέσω της τραγελαφικής αυτής κατάστασης με το ρεύμα να κόβεται και τον πανικό που επικρατούσε, το μηχάνημα δεν… εντοπίστηκε! Οι γιατροί της έκαναν μαλάξεις αλλά μάταια. Η 62χρονη δεν επανήλθε.

Το ασθενοφόρο την παρέλαβε από το σπίτι της στις 17.40 της Παρασκευής και η γυναίκα πέθανε στις 19.30. Τα παιδιά της δεν συσχετίζουν τον θάνατο με τις διακοπές του ρεύματος. Ομως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η γυναίκα θα είχε επανέλθει στην περίπτωση που όλα λειτουργούσαν φυσιολογικά, υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, έβρισκαν τον απινιδωτή κ.λπ.
Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, σε επικοινωνία που είχε  με το pelop.gr, η Ιατρός που ανέλαβε το περιστατικό υποστήριξε πως η 62χρονης «Δεν χρειαζόταν απινιδωτή. Ο ρυθμός της καρδιάς της δηλαδή δεν έδειχνε πως χρειαζόταν χρήση του μηχανήματος».

pelop.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Φίλτατε, δεν γνωρίζω αν η γιατρός έβγαλε την ψ@λή της για κεραία αλλά εαν εσύ είσαι γιατρός και “παλεύεις” τις καρδιακές παύλες με απινίδωση, είσαι πραγματικά επικίδυνος και το ομολογείς εν αγνοία σου. Από την άλλη, εαν είσαι κανενας χασοδίκης δικηγόρος, που αρέσκεσαι να δίνεις δωρεάν νομικίστικες συμβουλές, να ξέρεις ότι τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί ΕΔΕ, οπότε μπορείς να παρευρεθείς προκειμένου να καταθέσεις ως αυτόπτης μάρτυρας του… πληκτρολογίου!

  2. Ο σημερινος ελληνας στη πλειοψηφια μας: ωχ αμαν αδερφε, χαλαρα πως κανετε ετσι! Πολυ καλα κανει ο καθε Κουλης και μας πηδαει!
    Εχουνε χαθει ζωες για το τιποτα!
    Και να φορατε μασκα μην ξεχνιοσαστε και με 37 πυρετο στα επειγοντα!

  3. Και που ξέρεις ότι είχε κοιλιακή μαρμαρυγή γιατρέ μου; Δε χρησιμοποιειται σε όλες τις περιπτώσεις ανακοπής απνιδωτης.

  4. Τερατα οργανωσεως. Δεν υπαρχει η 4ο κοσμικοτητα εν ετη 2022 ««ευρωπαικης χωρας»» λεμε τωρα, που ειναι μονο βαλκανικη μεχρι το μεδουλι.

  5. Αν δεν χρειάζεται ο απινιδωτής σε ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΑΥΛΑ ή ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ πότε χρειάζεται;
    Αλλά αν δεν είχαν ρεύμα και δεν ειχαν μπαταρία στον καρδιογράφο, δεν θα μπορούσαν να βγάλουν καρδιογράφημα ή να δουν στο monitoring του καρδιογράφου κυματομορφή κι άρα ηλεκτρική δραστηριότητα.
    Αν έβρισκαν τον έρμο τον απινιδωτή και μόνο που θα ακουμπούσαν τα pads επάνω στην ασθενή, θα έδειχνε ηλεκτρική δραστηριότητα και σε monitoring και σε χαρτί αν πατούσαν την ρύθμιση.
    Προφανώς ο δόκτωρ έβγαλε την ψ@λη του για κεραία κι έπιασε ρυθμό κι έκρινε ότι δεν χρειάζεται….Θα είστε επιεικώς αφελείς, αν αφήσετε αδιερεύνητες τις συνθήκες θανάτου του ανθρώπου σας

Comments are closed.