ΑΕΚ – Βίντι 1-1 ΤΕΛΙΚΟ: Η Ένωση επέστρεψε στα «σαλόνια» του Champions League

Κοινοποίηση:
4535564-768x512

Ο πρώτος μεγάλος στόχος.. επετεύχθη! Μπορεί να της βγήκε η… ψυχή, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει 1-1 με τη Βίντι στο ΟΑΚΑ και με “προίκα” το 1-2 της Ουγγαρίας προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League μετά από 12 χρόνια. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε η Ένωση στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η ΑΕΚάρα ξανά στα αστέρια! Παρά το καρδιοχτύπι λόγω ανωριμότητας και την πίεση της Βίντι, άντεξε και με το 1-1 του βροχερού Ολυμπιακού Σταδίου, βρίσκεται μετά από 12 χρόνια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Χαζή αποβολή από τον Λόπες, άφησε την Ένωση με 10 από το 80′!

Το ΟΑΚΑ φόρεσε τα… γιορτινά του και 40.000 φίλοι της Ένωσης ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν την επιστροφή της ΑΕΚ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι βάσεις, άλλωστε, είχαν μπει με το νικηφόρο 2-1 της Βουδαπέστης και η ΑΕΚ με το 1-1 του ΟΑΚΑ εξασφάλισε μια θέση στην κλήρωση της Πέμπτης στο Μονακό.
Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ένα σοβαρό πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου η βροχή έπεφτε με πολύ δύναμη, και μπήκαν σε τροχιά πρόκρισης με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάνταλου στο 47’. Η Βίντι απάντησε στο 57’ με τον Νεγκό, βγάζοντας τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη τελείως εκτός ρυθμού για κάποιο διάστημα. Η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Λόπες στο 81’ για κουτουλιά στον Νεγκό έφερε άγχος στην εξέδρα, αλλά η ΑΕΚ κράτησε το 1-1 και πανηγύρισε την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League. Μετά το σφύριγμα της λήξης υπήρχαν πολλά νεύρα με τον Λιβάια να αποβάλλεται για κλωτσιά στον Λάζοβιτς, ο οποίος τον προκάλεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: