ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Έτσι θα έρθει στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Κοινοποίηση:
agiofos_1

Για πρώτη φορά έπειτα από την πανδημία της πανούκλας πριν πάνω από έξι αιώνες ο Πανάγιος Τάφος στα Ιεροσόλυμα κλείνει, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Σε ότι αφορά στην μεταφορά του Αγίου Φωτός έχουν ήδη οργανωθεί πτήσεις για να φέρουν το φως στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Jerusalem Post. Οι αντιπροσωπείες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα το παραλάβουν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για όλα τα ενδεχόμενα ενώ γεμάτη νόημα είναι δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος ότι το Αγιο Φως το φυλάνε άσβεστο σε όλες τις Εκκλησίες μας. Ο Mητροπολίτης Άνθιμος σχολίασε την αφή του Αγίου Φωτός και την μεταφορά του στις μητροπόλεις της Ελλάδος. Μιλώντας αργά χθες το βράδυ στην κρατική τηλεόραση είπε πως «Δόθηκε μια υπερβολική έκταση τα προηγούμενα χρόνια. Το Άγιο Φως είναι το ίδιο φως που βγάζει κάθε ναός το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, λέγοντας τα ίδια λόγια και κάνοντας το ίδιο τελετουργικό».

Σύμφωνα πάντως με το ίδιο δημοσίευμα από το Ισραήλ, το οποίο επικαλείται πηγές της στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που επικρατούν στην χώρα, το θέμα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός θεωρείται λυμένο. «Ο ακριβής τρόπος του εγχειρήματος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί δήλωσε η πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, επειδή το υπουργείο Υγείας μπορεί να θέσει περισσότερους περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού, αλλά έχουν ήδη οργανωθεί πτήσεις για να φέρουν το φως στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η Jerusalem Post. Οι επίτροποι του Ναού, ο οποίος θεωρείται από τους ιερότερους χώρους της Χριστιανοσύνης, αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, καθώς η χώρα λαμβάνει όλο και πιο αυστηρά μέτρα για περιορισμό της πανδημίας, περιλαμβανομένου και του κλεισίματος ιερών χώρων λατρείας. Οι πόρτες του Παναγίου Τάφου είχαν ξανακλείσει για το κοινό το 1349 εν μέσω της πανδημίας της Μαύρης Πανώλης, η οποία εκτιμάται ότι σκότωσε 100-200 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη και την Ασία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. και σήμερα έχουμε επιδημία πανούκλας ,αλλά εβραιοσιωνιστικής

  2. Καιρός Αλήθειας !
    Καιρός ανάστασης της ελευθερίας
    Καιρος Χριστού!!!!

Comments are closed.