ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ. Συνάντηση Προέδρου καί Πατριάρχη Σερβίας με αναφορές στήν λεγόμενη “Μακεδονική Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδος” με τόν όρο σκέτα «Μακεδονία» καί χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
serboi mazi

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, παρουσία των Επισκόπων που συμμετείχαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Γραμματείας της Σερβικής Δημοκρατίας, βρέθηκαν θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και οι σχέσεις του Πατριαρχείου Σερβίας με την μέχρι πρότινος σχισματική εκκλησία των Σκοπίων.

Κατά την διάρκεια του ανοιχτού μέρους της συνάντησης ενώπιων των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, ο Πρόεδρος Βούτσιτς προσφωνώντας τον Μακαριώτατο, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ευγνωμοσύνη του για το ενδιαφέρον που δείχνει σχετικά με τα εθνικά ζητήματα. Όπως ανέφερε, η Σερβία χρειάζεται να έχει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον αποκαλούμενο από τους Σέρβους «Μακεδονικό» λαό και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της Ιεράς Συνόδου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Συγνώμη, η Σερβία έχει την ευθύνη, της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ??? Η μήπως για την αναγνώριση της σχισματικής Εκκλησίας τον Σκοπίων, φταίει το Πατριαρχείο Σερβίας???

    Ας κοιτάξουμε στις δικές μας Κυβερνήσεις & Κόμματα & βέβαια προς τον Βαρθολομαίο!

  2. αυτά για όσους αφελείς και ανόητους πιστεύουν οτι οι σέρβοι είναι φίλοι μας. Αρ@δια φίλοι είναι. Τουρκολάγνοι κάργα και ανθέλληνες.

Comments are closed.