Όχι πια Τσαϊκόφσκι, μόνο Ρουβάς – Άγριο κράξιμο στην «Τσιμεντώνη» για την απόφαση της να κόψει τη «Λίμνη των Κύκνων»

Κοινοποίηση:
mendoni

H ελληνίδα υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αποφάσισε την ακύρωση της μετάδοσης της «Λίμνης των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι που θα μεταδιδόταν ζωντανά από τη Μόσχα στο Μέγαρο Μουσικής, την Κυριακή 6 Μαρτίου και παράλληλα, έδωσε εντολή να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.

Οι αντιδράσεις των πολιτών που μιλούν για διώξεις καλλιτεχνών έκαναν ήδη την εμφάνιση τους μέσω των social media. Οι πολίτες μιλούν για νέο μακαρθισμό, για διώξεις στην «τέχνη που ενώνει» ενώ αρκετοί σατιρίζουν την απόφαση της υπουργού, υπενθυμίζοντας ότι ο Τσαϊκόφσκι είχε καταγωγή από την Ουκρανία! Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που οι Ρώσοι καλλιτέχνες  συμμετέχουν στο αντιπολεμικό κίνημα ενώ πρόσφατα παραιτήθηκε η διευθύντρια του κρατικού θεάτρου της χώρας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ενδεικτικά ορισμένα σχόλια στα social media:

359253g-screenshot_5_1 359253g-screenshot_4_1 359253g-screenshot_7_1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Αίσχος.Μία ανώμαλη μουστόγρια μία τριβάδα απογονος βανδάλων πού έκανε τήν Ακρόπολη σκατα σάν τά μούτρα της τολμάει νά πιάσει στό βρωμόστομά της τόν μεγάλο μουσικοσυνθέτη Πίοτρ Τσαικόφσκι.
    Γιάννης Λάκων

  2. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ
    ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΛΕΟΝ

  3. ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΟΥΙΣΚΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΒΟΤΚΑ

  4. Πήξαμε στις επιλεγμένες από το μασονάκι με ασπεργκερ πατσαβουροπ@@τάνες.

  5. Μπα μαζι με την Παναγιωταρεα θα πηραν την αποφαση αλλοστε μαζι ολα τα κανουν οι θειες………………………

Comments are closed.