“Όταν λέμε ΜΕΘ δεν εννοούμε ένα κρεβάτι κι έναν αναπνευστήρα” – Όλη η αλήθεια σε ένα VIDEO

Κοινοποίηση:
sotiria

Καλπάζουν οι νέες διασωληνώσεις λόγω κορονοϊού στα νοσοκομεία φτάνοντας ήδη με βάση τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ στις 641. O δραματικός αυτό αριθμός θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των θανάτων που σήμερα βρίσκονται στα επίπεδα των 80-90 την ημέρα, κι αυτό καθώς είναι αδύνατο το ΕΣΥ να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πίεση από τις νέες εισαγωγές.

Το αφήγημα της Κυβέρνησης ότι διπλασίασε τις ΜΕΘ μπορεί να μη διαψεύδεται τυπικά με βάση τα αριθμητικά στοιχεία, όμως η ποιότητα των υπηρεσιών, λόγω δραματικών ελλείψεων σε ειδικευμένο προσωπικό και η συσσωρευμένη κούραση, το θέτουν υπό αμφισβήτηση.

Όπως επισημαίνουν οι υγειονομικοί, υπάρχει δυσκολία για άμεση εισαγωγή ενός ασθενούς με covid σε ΜΕΘ και κάθε μέρα που ένας ασθενής μένει εκτός κλίνης εντατικής αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου του.

Το ρεπορτάζ τκαι το βίντεο από το νοσοκομείο Σωτηρία, που προκάλεσε αίσθηση, περιελάμβανε και τη μαρτυρία της διευθύντριας ΜΕΘ του “Σωτηρία”, Αντωνίας Κουτσούκου.

Όπως σημειώνει η κα Κουτσούκου: “Υπάρχει οργή στο προσωπικό, γιατί δεν καταφέραμε όλο αυτό το διάστημα να είμαστε τόσο οργανωμένοι ως σύστημα υγείας ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το κάθε επόμενο κύμα. Και υπάρχει και απογοήτευση γιατί μόνο προσφέρουμε ως υγειονομικοί. Στην αρχή μας χειροκροτούσαν,  τώρα ούτε καν μας χειροκροτούν και δεν κερδίσαμε τίποτα”.

Σχετικά με το πρόβλημα για την επάρκεια κλινών εντατικής, επισημαίνει ότι: “Η μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν μπορεί να προσθέσει κρεβάτια. Και όταν λέμε κρεβάτια ΜΕΘ δεν εννοούμε ένα κρεβάτι κι έναν αναπνευστήρα. Εννοούμε μία ομάδα που να μπορεί να δουλέψει πάνω στον βαρέως πάσχοντα, αν θέλουμε να τον κάνουμε καλά. Αν θέλουμε απλά να λέμε ότι οι άρρωστοι βρίσκονται μέσα σε ένα χώρο εντατικής θεραπείας για να μην είναι απ’ έξω, αυτό είναι διαφορετική ιστορία”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: