Όταν ανέβασε υψηλό πυρετό, κατατρόμαξαν – Τελικά έφταιγε κάτι που έχουμε όλοι στο ψυγείο μας!

Κοινοποίηση:
bakthria

Το παιδί της άρχισε να κοκκινίζει και να ψήνεται στον πυρετό, και κατατρόμαξε. Μόλις όμως άνοιξε το ψυγείο συνειδητοποίησε τι έφταιγε. Ανοίξτε τα μάτια σας!

Τον Ιούνιο του 2014, μια μητέρα από την Iowa, η Λουσίντα, παρατήρησε πως ο δύο εβδομάδων γιος της φερόταν πολύ παράξενα και δεν σταματούσε να κλαίει. Λόγω του πρώτου της παιδιού, ήξερε την διαφορά του κλάματος από πείνα και του κλάματος που δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά.

Πολύ σύντομα, το χρώμα του δέρματος του μικρού Εζρα άρχισε να γίνεται κόκκινο. Όταν η Λουσίντα του έλεγξε την θερμοκρασία, ήταν σχεδόν 39 και έτσι τον πήγε αμέσως στο νοσοκομείο.

Μετά από εξετάσεις, οι γιατροί κατάλαβαν πως είχε πάθει μηνιγγίτιδα, μία μόλυνση του εγκεφάλου. Η Λουσίντα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί.

Τα μωρά συνήθως κολλάνε αυτή την ασθένεια την ώρα της γέννησής τους από τη μητέρα, που την κόλλησε από κάτι που έφαγε πρόσφατα.

Αλλά τι είχε φάει που θα μπορούσε να το προκαλέσει αυτό στον γιο της;

Ο ένοχος ήταν τα αλλαντικά. Τα αλλαντικά και τα τυριά συχνά φιλοξενούν το βακτήριο αυτό που μπορεί εύκολα να επιβιώσει στις συνθήκες που επικρατούν στο ψυγείο. Ενώ τα αλλαντικά είναι αρκετά ασφαλή για να τα καταναλώνουν ενήλικοι, οι έγκυες γυναίκες δεν θα πρέπει να τα τρώνε, γιατί τα μωρά τους δεν έχουν αναπτύξει ακόμα το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Μπορείτε να δείτε εδώ ποιο άλλο μέρος της κουζίνας είναι επικίνδυνο, μιας και φιλοξενεί πολλά βακτήρια.

Μόνο εάν το φαγητό έχει μαγειρευτεί καλά, τα αλλαντικά δεν είναι ασφαλή για να καταναλωθούν από έγκυες γυναίκες. Εάν δεν είχε καταλάβει νωρίς την ασθένεια του παιδιού της, το πιθανότερο είναι να τον είχε χάσει. Τώρα θέλει να προειδοποιήσει όλες τις εγκύους γι’αυτόν τον κίνδυνο που πολλοί δεν γνωρίζουμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: