Όσα πρέπει να ξέρετε για την τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη – Αίτια και αντιμετώπιση

Κοινοποίηση:
mallia1

Όπως είναι γνωστό, αρκετές είναι οι γυναίκες που κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, παρατηρούν αλλαγές στα μαλλιά τους. Μάλιστα, σε κάποιες τα μαλλιά είναι πιο πυκνά, σε άλλες πιο σγουρά και σε άλλες πιο λαμπερά.

Αλλαγές στα μαλλιά ωστόσο παρατηρούνται και μετά τον τοκετό. Η τριχόπτωση είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στις γυναίκες που μόλις έχουν φέρει στον κόσμο το μωρό τους και μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες.

Αίτιες τριχόπτωσης μετά την εγκυμοσύνη

Η κύκλος ζωής της τρίχας αποτελείται από τρεις διαδοχικές φάσεις, τη φάση ανάπτυξης της τρίχας που ονομάζεται αναγένεση, τη φάση ηρεμίας που ονομάζεται καταγένεση και τέλος τη φάση της πτώσης ή τελογένεση.

Η φάση της ανάπτυξης διαρκεί κατά μέσο όρο τρία με τέσσερα χρόνια στη γυναίκα και δύο χρόνια στον άντρα. Κατά μέσο όρο, σε καθημερινή βάση χάνουμε γύρω στις 50 -70 τρίχες, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό και πολλές φορές ούτε καν που το παρατηρούμε.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η αύξηση του επιπέδου των οιστρογόνων επεκτείνει τη φάση ανάπτυξης και σταματά τη φάση της πτώσης, για αυτού και τους μήνες της κύησης, τα μαλλιά φαίνονται πιο γεμάτα και λαμπερά.

Μετά τον τοκετό, το επίπεδο των οιστρογόνων επανέρχεται στο φυσιολογικό, προκαλώντας την είσοδο περισσότερων θυλακίων στα μαλλιά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική πτώση των μαλλιών το διάστημα μετά τον τοκετό.

Αυτή η κατάσταση είναι βραχυπρόθεσμη και η κανονική ανάπτυξη των μαλλιών επανέρχεται σε διάστημα έξι έως 12 μηνών.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν για μαλλιά με όγκο

Τα συγκεκριμένα σαμπουάν περιέχουν πρωτεΐνη, η οποία καλύπτει τα θυλάκια των μαλλιών και μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά.

Επιλέξτε conditionair για λεπτά μαλλιά

Τέτοιου είδους condition μαλλιών βοηθούν την ανάπλαση της τρίχας και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο υγιή και με όγκο.

Επιλέξτε χτενίσματα που δίνουν όγκο

Η τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη είναι κάτι φυσιολογικό και ευτυχώς παροδικό. Κάντε λοιπόν υπομονή μέχρι να επανέλθουν τα μαλλιά σας και για το διάστημα αυτό μπορείτε να επιλέξετε ένα κούρεμα που θα σας δίνει όγκο όπως είναι το ένα μήκος.

Αποφύγετε τα σεσουάρ μαλλιών

Η θερμότητα ταλαιπωρεί τα μαλλιά και τώρα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά είναι σημαντικό να φροντίσετε τα μαλλιά σας.

Αποφύγετε το μπάνιο με πολύ ζεστό νερό και τους σφιχτούς κότσους

Για τον ίδιο λόγο με παραπάνω, προτιμήστε το χλιαρό νερό και τους χαλαρούς κότσους εάν θέλετε να πιάσετε τα μαλλιά σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: