Όλος ο πλανήτης σε αναβρασμό! Επίθεση με ρουκέτες στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη – Βγαίνουν αληθινοί οι φόβοι των Αμερικανών για αντίποινα; Δείτε τα βίντεο

Κοινοποίηση:
;;;;

Τουλάχιστον τρεις ρουκέτες κατάφεραν να περάσουν το πλέγμα αντιπυραυλικής προστασίας περιμετρικά της πράσινης ζώνης στην Βαγδάτη όπου η αμερικανική πρεσβεία πριν από λίγη ώρα. Είναι άγνωστο εάν κατάφεραν να πλήξουν κάποια εγκατάσταση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν ήταν περισσότερες (πηγές μιλούν για 11 συνολικά ρουκέτες) αλλά αναχαιτίστηκαν από την επίγεια έκδοση του ναυτικού συστήματος εγγύς αμύνης Phalanx.

Ο ιρακινός στρατός κατηγόρησε μια «παράνομη ομάδα» για την επίθεση, η οποία έπληξε συγκρότημα κατοικιών εντός της Πράσινης Ζώνης.

Ορισμένα κτίρια και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με δήλωση του στρατού.

Σύμφωνα με τις πηγές, τρεις πύραυλοι Katyusha έπληξαν την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης. Η επίθεση φέρεται να είχε ως στόχο την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Το σύστημα C-RAM κατέρριψε μία από τις ρουκέτες, ανέφερε στο Reuters ένας αξιωματούχος ασφαλείας του οποίου το γραφείο βρίσκεται εντός της Πράσινης Ζώνης.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Η Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης – μια περιοχή 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων που φιλοξενεί διπλωματικές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας των ΗΠΑ – πλήττεται συχνά από επιθέσεις ρουκέτες, συνήθως χωρίς θύματα ή μεγάλες ζημιές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: