Όλοι οι υπερηχητικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στο Ισραήλ, είπε το Ιράν

Κοινοποίηση:
iron-dome

Press TV: όλοι οι υπερηχητικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν έπληξαν στόχους στο Ισραήλ
Όλοι οι υπερηχητικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την Τεχεράνη έπληξαν στόχους στο Ισραήλ, ανέφερε ο ιρανικός τηλεοπτικός σταθμός Press TV στο κανάλι του Telegram .
«Όλοι οι υπερηχητικοί πύραυλοι έφτασαν στο στόχο τους, ξεπερνώντας τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας», αναφέρει η δημοσίευση.
Το τηλεοπτικό κανάλι δημοσίευσε υλικό με την ένδειξη «αποκλειστικό», αλλά δεν ανέφερε την πηγή. Επιπλέον, δεν διευκρίνισε με ακρίβεια πόσα υπερηχητικά βλήματα εκτοξεύτηκαν.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας ισχυρίστηκε ότι το Τελ Αβίβ και οι εταίροι του απέτρεψαν την επίθεση του Ιράν με «αξεπέραστο τρόπο».

Κλιμάκωση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Το βράδυ του Σαββάτου, το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ . Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, εκτοξεύτηκαν 185 drones, 36 πύραυλοι κρουζ και 110 πύραυλοι εδάφους-εδάφους. Εικάζεται ότι το Τελ Αβίβ κατέρριψε τις περισσότερες οβίδες εκτός της χώρας. Αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα συμμετείχαν στην απόκρουση των επιθέσεων.
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) δήλωσε ότι κατέστρεψε σημαντικούς στρατιωτικούς στόχους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη. Η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ χαρακτήρισε την επίθεση ως απάντηση στην επίθεση κατά διπλωματικών στόχων , επικαλούμενη το άρθρο 51 του Χάρτη του οργανισμού για το δικαίωμα της αυτοάμυνας.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, Μοχάμαντ Μπαγκερί, διευκρίνισε ότι η Τεχεράνη ολοκλήρωσε την επιχείρηση True Promise εναντίον του Ισραήλ, αλλά προειδοποίησε ότι θα συνεχίσει να ενεργεί σε περίπτωση κλιμάκωσης από το Τελ Αβίβ.
Μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: