“Όλοι οι τίμιοι αναγεννισταί του πολιτικού βίου πεθαίνουν στην ψάθα. Να ενθυμήσθε τούτο». 23 χρόνια μετά τον θάνατο του Γ.Παπαδόπουλου

Κοινοποίηση:
papadopoulos-ΜΑΚΕΛΕΙΟ

 

 Η τελευταία διαδρομή

 Έφυγε πάμφτωχος αλλά περήφανος σαν αητός

Στις 27 Ιουνίου 1999 στις 11:50 το πρωί, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών. Έφυγε πάμπτωχος αφού συμπλήρωσε 3 ολόκληρα χρόνια σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς την στοιχειώδη δυνατότητα μιας ιδιωτικής νοσοκόμας!

Όπως παρετήρησε ο Ι. Χαρίτος: «Πέθανε πάμπτωχος με μόνη περιουσία του την αγάπη και τον θαυμασμό όλων μας, όσων είχαμε την ευτυχία να τον γνωρίσουμε». Αλλά έφυγε ανίκητος, ασυμβίβαστος, αγέρωχος, απτόητος, και υπερήφανος! Τήρησε στο έπακρο αυτό που είπε στους συνεργάτες του στις 5 Μαΐου 1973, ανήμερα των 54ων γενεθλίων του: «Οι πολιτικοί αγώνες απαιτούν θυσίας. Όλοι οι τίμιοι αναγεννισταί του πολιτικού βίου πεθαίνουν “στην ψάθα”. Να ενθυμήσθε τούτο». Ο χαρακτηρισμός του ηρωικού θανάτου του από τον Σπ. Ζουρνατζή, υπήρξε ο πιο κατάλληλος:  «Ετόλμησε να μετατρέψει τα εκτός εξουσίας χρόνια της ζωής του, σε μία δεύτερη Επανάσταση. Την Επανάσταση Ήθους και Καρτερίας, προκειμένου να υπερασπισθεί το Δίκαιον της πρώτης Επαναστάσεώς του»!

Στις 4:45 το φέρετρο του Γεωργίου Παπαδοπούλου βγήκε από τον νεκροθάλαμο και κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, σκεπασμένο με την `Ελληνική Σημαία. Το τι έγινε κατά την πορεία του προς τον Ναό, ήταν απερίγραπτο: Ο Λαός ξέσπασε σε ζητωκραυγές και πολλοί δάκρυσαν. `Η διαδρομή διήρκεσε 15 λεπτά διότι όλοι προσπαθούσαν να αγγίξουν το φέρετρο με τη σορό του. Συνωστισμός παρατηρήθηκε και στο παρεκκλήσι, αφού ατελείωτοι πολίτες προσπαθούσαν να μπουν μέσα.  Στις 5:00 ακριβώς, άρχισε η νεκρώσιμη ακολουθία, την οποία τέλεσαν τρεις Ιερείς: ο Κεφαλληνίας Προκόπιος, ο Νύσσης Νεκτάριος και ο Νεοχωρίου Παύλος. Έξω από τον Ναό υπήρχαν δύο Ελληνικές Σημαίες από την μία πλευρά και δύο Βυζαντινές από την άλλη (μία κίτρινη και μία πορφυρή). Κατά την Νεκρώσιμη Ακολουθία, όποτε αναφερόταν το όνομά του “Γεώργιος” ο κόσμος φώναζε «’Άξιος» και «Ελεύθερος».

 

—–Όταν ακούσθηκε η θρυλική φράσις «είδον τα οστά τα γεγυμνωμένα και είπον: Βασιλεύς ή Στρατιώτης;», σύσσωμο το πλήθος βροντοφώναξε «Στρατιώτης!».

 

Οι Ιερείς παρότρυναν το πλήθος να ψάλλει μαζί τους τα «Αιωνία αυτού η μνήμη». Στις 5:30 άρχισαν οι Επικήδειοι Λόγοι. Πρώτος ο συμμαθητής του και πρώην πρόεδρος της Ε.Ι.Ρ.Τ. Ι. Αναστασόπουλος. Κατόπιν ο δημοσιογράφος Γρ. Μιχαλόπουλος, ο οποίος χαρακτηριστικά είπε «’Έμεινες ΑΝΔΡΑΣ! Και μόνον ΑΝΔΡΑΣ! ‘Όρθιος και αμετακίνητος στις ιδέες σου!». Στην συνέχεια αναγνώσθηκε μήνυμα του Νικ. Ντερτιλή, ο οποίος τον αποχαιρέτησε με την ιστορική ρήση του Γ. Τερτσέτη στην δίκη του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη: «Ο εθνικισμός μας, Επίτροπε, είναι θεμελιωμένος εις τα αίματα 800.000 αγωνιστών οι οποίοι έπεσαν υπέρ Πατρίδος». Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρός του, Στυλιανός Παττακός, ο οποίος κατασυγκίνησε το πλήθος, όταν άρχισε τον Επικήδειο με μία κρητική μαντινάδα που έλεγε:

 

———«Λεβέντης πάντα στάθηκες / με λεβεντιά πεθαίνεις

Και πας στσ’ αγκάλες του Θεού / για να με περιμένεις

Λεβέντης πάντα στάθηκες / με λεβεντιά πεθαίνεις

Πως να πεθαίνει ο Έλληνας / σήμερα μας μαθαίνεις».

Κατόπιν, άρχισε η πορεία του φερέτρου, από τον Ναό προς τον τάφο. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και από πάνω το ξίφος και το πηλήκιό του. Μπροστά από το φέρετρο, προχωρούσε ο πρώην δήμαρχος Γ. Στρατογιαννάκος, κρατώντας τα παράσημα του εκλιπόντος ηγέτου. Ο ανταποκριτής Ο. Χατζηγώγος περιέγραφε: «Γύρω στις 6:15 μ.μ. η σορός του Γεωργίου Παπαδοπούλου βγήκε από την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, ενώ χιλιάδες στόματα έψαλλαν με ιερή αγανάκτηση τον Εθνικό μας Ύμνο. Με μεγάλη δυσκολία, λόγω του παραληρούντος πλήθους, η πομπή κατευθύνθηκε προς τον χώρο της ταφής, ενώ τα κάθε λογής συνθήματα δονούσαν τον αέρα…». Στις 6:30 το φέρετρο έφθασε στον ανοικτό τάφο. Ατελείωτος κόσμος, σκαρφαλωμένος στους γύρω τάφους και σε δένδρα, προσπαθούσε να τον δει για τελευταία φορά. Τρεις φορές το φέρετρο ανοίχθηκε και έκλεισε!… Στις 6:33 μ.μ. η Αττική Γη δεχόταν στα σωθικά της τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. Την ίδια στιγμή, 20 χιλιάδες κόσμου έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και ένας εξ’ αυτών έριξε βολές στον αέρα, υποκαθιστώντας την έλλειψη αγήματος αποδόσεως τιμών!  Ο υιός του εθνικού ηγέτου, Χρήστος, ευχαρίστησε τον λαό που ήλθε στην κηδεία, λέγοντας: «Αυτό είναι το καλλίτερο πράγμα που αυτήν την στιγμή ο πατέρας μου, βλέπει και αισθάνεται. “Όλη αυτή η αναγνώριση του αληθινού κόσμου».

Στην κηδεία του Γεωργίου Παπαδοπούλου είχαν αποσταλεί πάνω από 150 στεφάνια, από συνεργάτες, φίλους και από τον απλό κόσμο. Αίσθηση προκάλεσε ότι στεφάνι απέστειλε ακόμη και ο Δ. Ιωαννίδης, γράφοντας: «Εις τον Αρχηγόν της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου 1967, εις ένδειξιν σεβασμού».

Επίσης η οικογένεια Γ. Ζωιτάκη -με τον οποίο είχε διαφωνήσει ο Γ. Παπαδόπουλος- έστειλε στεφάνι που έγραφε: «Στον αξέχαστο αρχηγό». Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος δεν διέθετε τάφο. Και ούτε ο ίδιος, ούτε η οικογένειά του είχαν την οικονομική ευχέρεια για την αγορά τάφου! Τελικά έμελλε να ταφεί σε δανεικό τάφο: Η οικογένεια Λεoντόπουλου, προσφέρθηκε με πολύ μεγάλη τιμή, να παραχωρήσει τον οικογενειακό της τάφο για να φιλοξενηθεί εκεί ηγέτης που εντός μιας 6ετίας αναδημιούργησε την Ελλάδα…

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Η παρούσα εργασία 4 τόμων, άνω των 2.500 σελίδων, περιέγραψε για πρώτη φορά την αληθινή Ιστορία του Γεωργίου Παπαδοπούλου και της εποχής του! Θεωρούμε ότι Επίλογος θα ήταν περιττός. Τον Επίλογο μπορεί να τον συμπληρώσει στο μυαλό και στην ψυχή του ο κάθε αγνός Έλληνας που θα διαβάσει το παρόν έργο, απ’ αρχής μέχρι τέλους… Στις 16 Απριλίου 1997 -στα 30 χρόνια από την 21η Απριλίου 1967- δημοσιεύθηκε μία μεγάλη Δημοσκόπησις της εταιρείας V -PRC εκ μέρους της αριστερής εφημερίδος «Ελευθεροτυπία». Τα αποτελέσματα ήσαν συγκλονιστικά. Η ίδια η σύνταξις της εφημερίδος “έκπληκτη” έγραφε: «… Ένα υψηλό ποσοστό (47%), περίπου ένας στους δύο, θεωρεί ότι η Χούντα έκανε και καλό και κακό στη χώρα. Εάν δε, προστεθεί ένα ακόμη υψηλό ποσοστό (11%), που θεωρεί ότι έκανε μόνο καλό, τότε αυτοί που βλέπουν θετικά την δικτατορία εκτινάσσουν στα ύψη το ποσοστό της, φθάνοντας το 58%. Υπερτερούν δηλαδή σημαντικά αυτών που δηλώνουν ότι η Χούντα έκανε μόνο κακό…».  Εντυπωσιακά ήσαν και τα ποσοστά μέσα στα κόμματα: Το 56,3% των ψηφοφόρων της “Νέας Δημοκρατίας”. Το 43°/ο των ψηφοφόρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και μάλιστα ένα 5,4% δηλώνει ότι μόνον ωφέλησε! Το 83 – 85% των ψηφοφόρων της τότε ΠΟΛ.ΑΝ. του Αντ. Σαμαρά. Το 9,3% του ΔΗΚΚΙ του Δ. Τσοβόλα. Ακόμη και ένα 2,1% των ψηφοφόρων του τότε Συνασπισμού! Στις 22 Απριλίου 2007 -στην επέτειο των 40 ετών- έγινε νέα Δημοσκόπησις από την εταιρεία ΚΑΠΑ – Research εκ μέρους της εφημερίδος «Το Βήμα της Κυριακής». Τα αποτελέσματα εξ’ ίσου συγκλονιστικά: «Σχεδόν οι μισοί από όσους έλαβαν μέρος στην έρευνα (50,9%), δηλώνουν ότι η χούντα προσέφερε και οφέλη στη χώρα»!

(Από τον προσωπικό βιογράφο του Γεωργίου Παπαδοπούλου, Μάνο Ν. Χατζηδάκη)

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

71 Σχόλια

  1. Ο/Η Ποιοι είναι κλεφτες και αμερικανοκινητοι ρε ανθέλληνες; λέει:

    Δεν φταιτε εσεις ελληνόφωνα κομμουνια και λοιπά σκυλολογια ο Γιωργαρας φταιει που δεν κανόνισε τους προγονους σας , σημερα δεν θα υπηρχατε εσεις και η χωρα μας θα ήταν καλύτερη, ρεμάλια της δημοκρατίας.

  2. Οι μεγάλοι άνδρες της Ελλάς δεν είναι κτήμα κανενός πολιτικού χώρου. Παρότι περάσαν 50 χρόνια είναι ενδιαφέρον το ότι εμφανίζονται τρολ που προσπαθούν να σπιλώσουν κάτι, που έχει πλέον μόνο ιστορικό ενδιαφέρον.

  3. Αυτός πέθανε φτωχός προασπίζοντας της πατριωτικές ιδέες του σε αντίθεση με τωρινούς που πεθαίνουν ζανπλουτοι και προδότες

  4. ΄Οσοι έζησαν τα χρόνια της επταετίας γνωρίζουν εξ ιδίας αντιλήψεως τίς ευεργεσίες που προσέφερε, αυτός ο Μεγάλος ΄Ανδρας, στην Πατρίδα και στον Λαό …
    Οι υπόλοιποι έμαθαν αυτά που -ατεκμηρίωτα, αβάσιμα και προπαγανδιστικά- εκστομίζουν, στα υπόγεια του Περισσού και της Κουμουνδούρου … Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω …

  5. Παραμυθια. Με χρυσα κουταλια φαγανε οι χουνταιοι το χρημα του λαου. Με το αρπαξαν την εξουσια το πρωτο που εκαναν ηταν να αυξησουν τους μισθους τους και να μοιρασουν σπιτια στους δικους τους. 4 διαμερισματα της αφησε της Δεσποινας ο συγχωρεμενος.

  6. Το όνομα του ως άνω κυρίου δεν σας λέει τίποτα; Ίσως να αδικήθηκε ο κος γανωτης.Ισωςνα είναι από αυτούς που έστειλε στο Παρίσι και παραθεριζαν και αγόραζαν ακίνητα με τα κλεμενα ,όπως το Τζέφρυ που (έπλενε τζάμια στη Σουηδία και επένδυε στη Μινεσότα) αντί να τους ξεπαστρεψει..Εγώ εχω λόγο να μην θέλω τον Παπαδόπουλο.. Ήλθε και μου στέρησε τη τσιμπλολαμπα που διάβαζα και μου έβαλε φως ΔΕΗ..

  7. Όλα τα ούγκανα που απαξιώνουν τη δημοκρατία, στηρίζουν Παπαδόπουλο. Τόσο ζώα είναι.

    1. Κύριε Γιανουκο από τα γραφόμενα σου δείχνεις την καταγωγή σου.Εγω απλό ερώτημα έθεσα άρα είσαι με πολλά αποθημενα η” καλοβολεμενος και μισελλην.

  8. Καλά ο Παπαδόπουλος ήταν ένας πατριώτης ηρωας και μοναδικός.. ένα πράγμα δεν κατάλαβα με αυτούς τους socialοκομμουνιστάς αυτή μόνο όταν τους πηδούν ηδονίζονται τόσο αρρωστημένη τόσο πορωμένοι τόσο ανώμαλη που δεν θέλουν να καταλάβουν την διαφορά το σωστό από το λάθος.. αλλά όπως είπε ο άλλος ένα λάθος έκανε ο Παπαδόπουλος που δεν τους σκότωσε όλους αυτούς τους προδότες που κυβερνούν την χωρa μέχρι σήμερα..

  9. αθάνατε Παπαδόπουλε, δεν είμαι άξιος να μιλησω για σένα απλά υποκλίνομαι,αλλά έκανες ένα μεγάλο λάθος που δεν κρέμασες έξω από την βουλή από τα α@χιδια όλους αυτούς που από το 1940 έχουν πάρει την εργολαβία διακυβέρνησες της Ελλάδας μέχρι και σήμερα δυο καταραμένες πολιτικές οικογένειες που κατέστρεψαν την Ελλάδα στο όνομα της δημοκρατίας μια λέξη που έγινε κατάχρηση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δημοκρατία αλλά όπως ο καθένας την εννοεί

  10. Το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος ότι και να ήταν πέθανε φτωχός δείχνει πραγματικά τ τι ήταν, πολλές φορές του είπαν να τον βγάλουν από την φυλακή δεν το δέχτηκε και παρέμεινε πιστός σε αυτα που πίστευε.
    Δεν υπάρχει χειρότερη ΧΟΎΝΤΑ από την Δημοκρατία των Πλούσιων..
    Με όλα αυτά τ καλόπαιδα ολων των κομμάτων κ τους άλλους που δεν ξέρουν τι έχουν και που να τα βάλουν, (ποθεν έσχες).
    Αφήνουν το λαό στην μοίρα τους κ μοιράζουν κουπόνια κ υποσχέσεις , τρώνε με χρυσά κουταλιά και πετάνε το κόκκαλο στο σκύλο και πρέπει ν λεμε κ ευχαριστώ.
    Πάνε κ έρχονται οι μαύρες σακούλες…. εκείνοι το είπαν!!!

  11. Προδότης και επίορκος ήταν…
    Δεν υπήρχε κανείς κομμουνιστικός κίνδυνος για την πατρίδα μας.
    Εντολές Αμερικανών υπηρετούσαν.
    Εθνικό έγκλημα οι Μορφωτικές Συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που συνυπέγραψε με Ντεμιρελ σε Αλεξανδρούπολη κι Αδριανούπολη.
    Αλώθηκε η Εκκλησία και τοποθετήθηκαν ανδρείκελα..
    Απέσυρε την Έλληνική Μεραρχία απ’ την Κύπρο κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για εισβολή στο νησί.
    Κι επειδή σχολιάζουν άτομα που μάλλον δεν έζησαν κείνη την εποχή, ας ψάξουν να βρουν τις ανθελληνικές του δηλώσεις ” Περί κοινής συνομοσπονδίας Ελλάδας- Τουρκίας σε 50 χρόνια “.
    Ένας παράφρονας κι ανόητος ακροδεξιός ήταν..

  12. Όλοι οι αμόρφωτοι ακροδεξιοί, ούγκανοι, χριστιανοταλιμπάν μιλούν υπέρ της χούντας.

    1. Ναι ρε μορφωμένο βλημα ,μήπως θέλεις να μιλάμε για Παπανδρέου και Μητσοτακη;
      Τραβα πλήρωσε ΕΝΦΙΑ και εφορια τωρα ραγια δημοκράτη.

      1. Καλύτερα χιτης παρα σταλινικος γκαγμεμπιτης ρε ανθελληνικο κομμουνι.

  13. Λυπάμαι που το λέω αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θελει απατεώνες ψεύτες και προδοτες ,ναι Εισαστε πολύ λίγοι για έναν τέτοιο Εθνάρχη κυριοι , όχι δεν σας αξιζε η εθνοσωτηρια επαναστασης της 21ης Απριλίου αχάριστοι.

    1. Ποια επανάσταση ρε ούγκανο? Η αμερικανοκίνητη χούντα επανάσταση? Αυτοί που απέσυραν τη μεραρχία από την Κύπρο?

      1. Γιαννουκο έλα με την όπισθεν!!θα μας κλάσεις ρε..χουντικος είσαι κ φαίνεσαι,φασίστες ντυμένοι με το μανδύα της δήθεν δημοκρατίας…Γίγαντα Παπαδόπουλε,ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

        1. Το όνομα του ως άνω κυρίου δεν σας λέει τίποτα; Ίσως να αδικήθηκε ο κος γανωτης.Ισωςνα είναι από αυτούς που έστειλε στο Παρίσι και παραθεριζαν και αγόραζαν ακίνητα με τα κλεμενα ,όπως το Τζέφρυ που (έπλενε τζάμια στη Σουηδία και επένδυε στη Μινεσότα) αντί να τους ξεπαστρεψει..Εγώ εχω λόγο να μην θέλω τον Παπαδόπουλο.. Ήλθε και μου στέρησε τη τσιμπλολαμπα που διάβαζα και μου έβαλε φως ΔΕΗ..

  14. Ελλας Ελληνων Χριστιανων! Παιδι ημουνα τοτε, εγκληματικοτης μηδεν, μια Ελλαδα καταπρασινη, φωταγωγημενη απο ακρη σε ακρη! Τωρα κρανιου τοπος κυριε Μητσοτακη και λοιποι της μεταπολιτευσεως! Μετα τον Κωνσταντινο Καραμανλη το ΧΑΟΣ!
    Τα λαθροκαφροπιθηκια να τα παρει πισω ο Μογγολογαν και να τα κανει bbq!

  15. ΠΡΟΣ,”mitsotakoulas”..EΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ! ΔΕΝ ΗΤΑΝ “ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ”!! ΔΕΝ ΗΤΑΝ “ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ”!!! ΚΑΙ..ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ 6 ΗΜΕΡΩΝ,ΙΣΡΑΗΛ-ΑΡΑΒΩΝ!!!!!!!!!!

    1. ε βεβαια, αφου τον εβαλαν εκει και μετα τους τα γυρισε, χα χα χα αυτη ειναι η μοιρα των δικτατορων

      1. ΑΥΤΟΣ ΖΑΒΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ……ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗ ΕΙΝΑΙ…………..

    2. 1) Δέν γνωρίζουμε (καί ίσως δέν θά μάθουμε ποτέ) ποιοί καί εάν βοήθησαν ἢ “επέτρεψαν” τήν επιτυχία τού κινήματος τό ’67. Ούτε ΓΙΑΤΙ έγινε τό κίνημα. Μόνον υποθέσεις μπορούμε νά κάνουμε.
      2) Γνωρίζουμε όμως ασφαλώς ότι τόν Παπαδόπουλο τόν έριξαν οί αμερικανικές καί ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες σέ συνεργασία μέ τροτσκιστικές ομάδες εντός τού Πολυτεχνίου πού οργάνωσαν τήν “εξέγερση”. Τό ΚΚΕ δέν πήρε χαμπάρι τό τί θά γινόταν ασχέτως εάν μετά καρπώθηκε τήν όλη υπόθεση καί μέχρι σήμερα δοξάζει, μαζί μέ όλους τούς άλλους μεταπολιτευτικούς προδότες, τούς ανύπαρκτους “νεκρούς τού Πολυτεχνίου”.
      3) Γνωρίζουμε επίσης ασφαλώς ότι τόν έριξαν οί αμερικανοί καί ισραηλινοί γιατί είπε τό μοναδικό καί πραγματικό ΟΧΙ στόν κοσμοκράτορα Διεθνή Σιωνισμό!!! Ο Μεταξάς, άριστος στρατιωτικός καί τιμιώτατος άνθρωπος καί αληθινός πατριώτης, ΔΕΝ είπε αυτό τό ΟΧΙ διότι ουσιαστικά συνέπλευσε μέ τούς Συμμάχους δηλαδή μέ τόν Διεθνή Σιωνισμό πού βρισκόταν καί βρίσκεται πίσω από αυτούς!! Θά πείς: τί θά μπορούσε νά κάνει?? Μεγάλη καί υποθετική συζήτηση…!! Δέν είναι γιά εδώ…
      4) Γιά νά γνωρίζουμε σωστά τά ιστορικά δεδομένα: Ο Πόλεμος των Έξι Ημερών, γνωστός και ως Τρίτος Αραβοϊσραηλινός Πόλεμος, έγινε τόν Ιούνιο τού 1967.
      Τόν Οκτώβριο τού 1973 έγινε ό Τέταρτος Αραβοϊσραηλινός Πόλεμος γνωστός ώς Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ. Ο Παπαδόπουλος δέν επέτρεψε τόν ανεφοδιασμό στήν Σούδα τών αμερικανικών δυνάμεων πού βοηθούσαν τό Ισραήλ καί γι’ αυτό τόν ανέτρεψαν ένα μήνα μετά!! Πιθανώς γιά τιμωρία καί παραδειγματισμό οι Αμερικανοί έδωσαν καί τήν μισή Κύπρο στούς Τούρκους….
      ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Λέμε συνέχεια καί δικαίως, ότι οί Αμερικανοί παρ’ ότι σύμμαχοι κλπ κλπ, ποτέ δέν μάς υποστήριξαν καί σέ κάθε ευκαιρία μάς γα***ε κ.λπ. κ.λπ.!! Σ’ αυτό δύο σκέψεις:
      1) Η αμερικανική εξωτ. πολιτική δέν είναι αμερικανική αλλά σιωνιστική διότι τήν ελέγχει ο Διεθνής Σιωνισμός καί ο Διεθνής Τοκογλύφος. Ο αμερικανικός λαός είναι φίλος λαὀς.
      2) Εδώ καί τουλάχιστον έναν αιώνα (καί σίγουρα μετά τό 1945) τά πράγματα σέ Ευρώπη καί Αμερική ελέγχει καί κανονίζει ο Διεθνής Σιωνισμός καί ο Διεθνής Τοκογλύφος. Δύο λαοί καί οί ηγεσίες τους (Ιταλοί, Γερμανοί) αντέδρασαν σ’ αυτό καί τιμωρήθηκαν πολύ σκληρά!!! Οί τρίτοι πού αντέδρασαν (οί Ισπανοί τού Φράνκο) δέν γνωρίζουμε γιατί τούς άφησαν, όσο τούς άφησαν…!

  16. Αααααααααααααααααααααα επιτέλους Δημοκρατία.
    Κάτω ο φασισμός και η χούντα του Παπαδόπουλου.
    Φάτε Δημοκρατία τώρα βρομεροί ψηφοφόροι και σκασμό.

  17. γελοιος αμερικανοκινητος πραξικοπηματιας, κατεληξε εκει που του αξιζε

    1. Ποιος ήταν αμερικανοκινητος και γελοίος βρε ; οταν εκανε την επανάσταση τους έπιασε όλους στον ύπνο, ακόμα και τα Αμερικανικα γεράκια αιφνιδιαστηκαν .
      Αλλά το λάθος του ήτανε ότι ήθελε να συμφιλιώσει τον Ελληνικό λαό και δεν ξεπαστρέψε τα αφεντικά σας να γλυτώναμε και εμεις.

    2. Γελοιο ανθρωπακι απολαυσε σημερα την “δημοκρατια” που σου αξιζει ….κλειδωσου μεσα στο κλουβι σου μην τυχον και σε κλεψουν ,σε ληστεψουν , σε σκοτωσουν …..δουλευε σαν το σκυλι για να πληρωνεις τους κοπριτες που σε κυβερνουν και ζησε με τους βαρβαρους μουσουλμανους που σου εφεραν οι αφεντες σου ….βοδι

      1. ανθελληνες χουνταιοι, ριξτε κι ενα χαιλ για να πεισετε

  18. Γεωργιος παπαδοπουλος ειχε πει
    ,,,,,,ειμαι ο μονος που δεν εκλεψα κ ομως μπηκα φυλακη

  19. Έφαγε μεγάλο παπά ο συγχωρεμενος ο Γιώργης.
    Ήταν αγνός πατριώτης κ εθνικοφρων,λυπήθηκα για το άδοξο τέλος του.
    Στη σχολή Ευελπίδων ο Γιώργης είναι μάθημα προς αποφυγήν.Ειναι ξεκαθαρισμένο σε όλους κ ντε φάκτο η υποταγή στον Μπάρμπα Σαμ.
    Όποιος φοιτήσει σε λαγουμι κ φορέσει άσπρα γάντια και ποδιτσα γίνεται Αρχηγός των αρχηγών.
    Τέλεια Παύλα.

  20. Περασμένα μεγαλεία και διηγωντας τα να κλαίς.

  21. Ο μόνος άξιος Έλληνας τα τελευταία 50 χρόνια αλλά λίγος και μόνος.
    Ρουφάω το γάλα όλο.

  22. A ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΑΘΑΝΑΤΕ ΣΤΙΝ ΨΑΘΑ ΠΑΙΘΑΝΕΣ ΜΕΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΕΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΑΜΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ………ΟΙ ΕΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΑΜΗΛΙΕΣ ΓΙΝΑΝΑΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΟΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΕΣΤΑΙΛΝΕΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ..ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΟΙΜΟΝΙΟ……………………………..ΔΗΛΑΔΗ ΠΤΩΧΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ……………………………….

  23. Μακάρι να ξαναβγάλει η χώρα τέτοιους πατριώτες.ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!

  24. Περασμενα μεγαλεια διηγοντας τα να κλαις!!!
    Θα μεινει στη μνημη μας ως ο ΜΕΓΑΛΟΣ πατριωτης!
    Ζεις Γιωργο, Ζεις

  25. Αμ δε που ξεβρώμισε γύρισαν πίσω χειρότεροι γιατί η ατιμωρησία πολλαπλασιάζει την ατιμία , ΣΥΜΒΟΛΑ της δημοκρατίας έγιναν πρωθυπουργοί , εθνάρχες , και στην ουσία νόμιμοι μιζαδόροι .

    1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ…………..ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΟΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΕΣΤΑΙΛΝΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ …………

  26. Πρώτον δεν τήρησε όσα είπε στον Ελληνικό λαό στο διάγγελμα του το βράδυ της 21/4/67 που αναφέρει τους λόγους που τον ανάγκασαν να κάνει την πράξη του δείτε το υπάρχει στο You Tube . Δεύτερον δεν τιμώρησε κανέναν ,γιά όσα τους κατελόγησε ,που τα δεχόνταν τότε όλοι , η ΒΡΑΔΥΝΗ με κύριο άρθρο της ζητούσε έναν λοχία .Τρίτον , όταν κάνει κάποιος κάτι μελετά τι έκαναν αυτοί που το έκαναν με επιτυχία πριν από αυτόν , όπως Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ και ΦΡΑΝΚΟ .

    1. κανεις μεγαλο λαθος μιασμα τωρα βρωμισε ο τοπος με τα ταχα δημοκρατικα σκατα που εχουμε απο το 74 μεχρι σημερα ηταν ηγετης μα πιο πολυ ΕΛΛΗΝΑΣ οχι παρασιτα σαν σημερα ΑΘΑΝΑΤΟΣ δυστυχως το μονο του λαθος ηταν που εδωσε αμνηστεια στα σκατα

  27. Ο μοναδικός εντιμος ηγετης που δεν κααχραστικε ουτε δραχμη και ο οποιος αγαπουσε την χωρα αλλα τον μισουσαν οι κομμουνιστές οι οποιοι ρημαξαν τα δημοσια ταμεία και φυσικά αποτελούσαν ανεκαθεν τον εχθρο του τοπυ

  28. Είναι σαν νά γίνει Πρωθυπουργός ό Χίος καί αντί νά τιμωρήσει αυτούς πού πρόδωσαν την Ελλάδα, νά τούς ταϊζει αστακούς καί μπριζόλες!!!
    Αυτό πού έκανε ό Παπαδόπουλος δηλαδή…
    Ό Ιωαννίδης δέν ήθελε την επιστροφή στην Δημοκρατία κι ανέτρεψε τόν Παπαδόπουλο!
    Ό αφελής,πλην θερμός πατριώτης, Ιωαννίδης έπεσε στην παγίδα τών Αμερικανοβρεττανων κι άφησε τόν Μακάριο-δινοντας εντολή στόν Κομπόκη..-να διαφύγει από την πίσω πόρτα τού Μεγάρου!!
    Διότι *δεν ήθελε να βάψει τά χέρια του με αίμα παππά*. Κι αυτός ό τραγοπαππας ανεβηκε στο βήμα τού ΟΗΕ κ ζήτησε την επέμβαση τής Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης!!!
    Όι Αρχηγοί τών Όπλων, βλέποντας ότι τό πράμα ξεφεύγει,ανέτρεψαν τόν Ιωαννίδη!!!
    Τής κακομοίρας!! Αυτά συμβαίνουν όταν καταργείται ή Συνταγματική Τάξη.. Ό ένας ανατρέπει τόν άλλο😁
    Στο τέλος, μάς τούς φόρτωσαν όλους στην πλάτη😠 Αυτοί πέθαναν στην ψάθα καί μεις αργοπεθαίνουμε κάθε ημέρα… Μαζί πεθαίνει κι ή Ελλάδα!!!
    Τί την ήθελες την Επανάσταση ρε Γιωργη??..
    Περαστικά μας,

    1. Ο Ιωαννιδης ήταν ένας βλακας και μισος εκτός από προδότης και υποτακτικος της cia.
      Ο Παπαδόπουλος ήταν γατα και δεν έκανε κίνηση για την Κύπρο γιατί γνωριζε τι θα γινόταν.
      Ηθελε το καλό του τόπου και έπρεπε σιγα σιγα να να αφήσει την χωρα από τα χέρια του στρατού αλλα όχι να επαναφέρει την παλαιά διεφθαρμένη πολιτική σκηνή, για αυτό ξήλωσε το Βασιλικο πολιτευμα και απελασε μητσοτακηδες και Παπανδρέου.
      Και φυσικά θα είχαμε δημοκρατια χωρίς νόμιμα αριστερά κόμματα, και θα είχαμε καλύτερη εξέλιξη, αλλα ο βλακας ο Ιωαννιδης τα εκανε όλα σαν τα μούτρα του και αυτά πληρώνουμε τωρα δυστυχώς.

  29. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!
    Ήμουν από αυτούς που είχα πιστέψει την αριστερή φασιστοπροπαγάνδα στα μαθητικά μου χρόνια.

    1. Πολυ αργα για δακρεια η γενεια σας κατεστρεψαι τη χωρα με τις αρηστεριζουσες αρλουμπες σας

      1. Ελληνικα δε γνωριζεις να γραψεις, πουλας και πνευμα…

  30. “Αρχή, άνδρα δείκνυσι”, είπε ο Βίας, αρχαίος Έλληνας σοφός, και στην περίπτωση του Παπαδόπουλου, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας
    και εν γένει της στάσης ζωής του, ότι οι αρχές του, και οι αξίες του, ουδόλως αλλοιώθηκαν από την εξουσία, που απέκτησε.
    Αυτό, οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε, καθώς και το γεγονός, ότι σε πολύ λίγο, προσέφερε πάρα πολλά στην πατρίδα.

  31. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ

  32. ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΞΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΟΛΑΟΥΖΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ/ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ/ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ/ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ!!!

  33. ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Είχα την τιμή, να του κάνω παρέα 4 μήνες στο Λαικό! Και ευτυχώς, του πήρα και μια αφιέρωση!

  34. ΣΤΕΦΑΝΕ ΧΙΟ !!!
    ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΗ ΤΗΣ 21 ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΤΑΧΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ .
    ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ( ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ) ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ 21 ης Απριλιου 1967 ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΥΠ, ΟΨΙΝ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΟΥΧΙΘΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ .

  35. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!
    Ποσό πολύ μας λείπει η παρουσία ενός τέτοιου μεγέθους πολιτικού!!!

  36. Αιωνία η μνήμη του Έλληνος αυτού! Ντροπή για τον Λαό που άφησε τα πολιτικά παράσιτα, να τον έχουν φυλακισμένο , μέχρι & στο νοσοκομείο!

  37. Ο αείμνηστος εθνάρχης έκανε ένα μεγάλο λάθος πού δέν έβαλε λεπίδι στό τότε σάπιο πολιτικό κατεστημένο,αλλά τούς άφησε καί πήγαν στό εξωτερικό όπου μέτα τήν επιστροφής τους κατέστρεψαν τήν πατρίδα μας.
    Γιάννης Λάκων

  38. Ο αείμνηστος εθνάρχης έκανε ένα μεγάλο λάθος πού δέν έβαλε λεπίδι στό τότε σάπιο πολιτικό εγκατεστημένο.Τούς άφησε καί έφυγαν γιά νά καταστρέψουν μέ τήν επιστροφή τους τήν πατρίδα μας.
    Γιάννης Λάκων

  39. Με λίγα λόγια έχουμε τους περισσότερους διεφθαρμένους πολιτικούς και στρατιωτικους σε ολόκληρο τον πλανήτη! Εάν υπήρχε στρατιωτική ηγεσία δεν θα ήταν σκλαβομενοι η πατρίδα μας!!!!! Άρε μεγάλε Παπαδοπουλε ένα κράτος με τόσες θάλασσες γιατί έκανες (Μεγάλε Δημοκρατη) τόσο μεγάλο λάθος και δεν τους τσιμενταρισες στο βυθό ολα τα πολιτικά αποβρασματα!!!!

  40. Τελικά ποιος είναι πιο δημοκράτης και πατριώτης: ο Παπαδόπουλος ή ο κούλης;

  41. Αθάνατος και προς μίμηση.

    Πρέπει να απελευθερωθεί η πατρίδα και βάλτε καλά στο μυαλό σας. Δεν πέφτουν με εκλογές οι πασάδες, που τους καλύπτουν οι αγάδες (δικαστές/εισαγγελείς) και προστατεύονται από γενίτσαρους (μπάτσοι).

  42. δεν ξερω τι ηταν ο Παπαδοπουλος δεν τον εζησα Τα σημερινα ξεκωλα ομως τα ξερω καλα Ανωμαλοι πισωγλεντιδες πεδεραστες κλεφτες με πολλες δολοφονιες στην πλατη τους . βρειτε μου χωρα σαν το μπουρδελο το δικο μας με δωρεαν ρευμα σπιτι και επιδόματα να γυνω λαθρομετανάστης ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ απο την βουλη Μονο πυρινικος πολεμος μας σωζει να ξεβρωμισουμε . Και οσοι μείνουμε Αρκει να φυγουν οι βρωμιάρηδες με τις κυλωτες στο χερι

Comments are closed.