Όλοι μαζί και ο “ψωριάρης” χώρια – “Παζάρια” για μια έδρα στο ευρωκοινοβούλιο, με φόντο θέσεις και βολέματα (;)…

Κοινοποίηση:
showthumb

Ο λόγος γίνεται για την έδρα της “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ” ,που ακόμη παίζεται, αφού εκκρεμεί η απόφαση του εκλογοδικείου. Ένα θέμα που το παρακολουθούμε στενά και το οποίο φαίνεται να παίρνει διαστάσεις που κανείς δεν περίμενε.
Η μία πλευρά, αυτή του κ. Βελόπουλου και του νυν Ευρωβουλευτή του, Εμμανουήλ Φράγκου, που χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο “Φραγκούλης” ώστε να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους, σύμφωνα με την ένσταση που έχει καταθέσει ο αμέσως επόμενος σε σταυρούς κ. Σάββας Γεωργιάδης, η οποία φαίνεται ότι έχει χτυπήσει “φλέβα” αφού όπως όλα δείχνουν, τόσο ο συνήγορος της πλευράς Βελόπουλου, όσο και ο εισηγητής που η πρότασή του είναι να απορριφθεί η ένσταση, κυνηγάνε θέσεις, όπως και η σύζυγος του εισηγητή που ποντάρει στη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ας τα δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά..

Στενοί φίλοι είναι ο τ. Υπουργός Δικαιοσύνης του Α. Σαμαρά και σημερινός βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ Χαράλαμπος Αθανασίου και το ζεύγος αρεοπαγιτών Χοϊμέ-Μαγιάκου, το οποίο σήμερα είναι στο κατώφλι των πιο υψηλών θέσεων του Αρειου Πάγου : Θυμίζουμε ότι η κ. Χοϊμέ-Μαγιάκου είναι υποψήφια για Πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου (φαίνεται ως ώρας να μην είναι τελικώς η εκλεκτή) ενώ ταυτοχρόνως υποψήφιος για Αντιπρόεδρος είναι ο σύζυγός της κ. Χοϊμές.

Στον κ. Χοϊμέ ανατέθηκε η σύνταξη της εισήγησης για την υπόθεση του ευρωβουλευτή του Βελόπουλου στο Εκλογοδικείο, μια εισήγηση που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, λόγω του ότι αναγνωρίζει ότι υπήρξε μεν σύγχυση και επηρεασμός ψηφοφόρων αλλά συμπεραίνει ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει την “έκταση” του επηρεασμού(!)
Ο αυτονόητος νομικός αντίλογος είναι ότι αυτό που κρίνεται είναι το αν υπήρξε παραπλάνηση ψηφοφόρων, κάτι που πιστοποιείται και στην εισήγηση, πράγμα άλλωστε αυταπόδεικτο. Αδίκημα υπάρχει διότι ασφαλώς επιχειρήθηκε παραπλάνηση ψηφοφόρων, που μάλιστα “στέφθηκε από επιτυχία” και δεν υπάρχει άνθρωπος να αμφισβητεί τον επηρεασμό των ψηφοφόρων.

Ο κ. Χοϊμές γνωρίζεται από παλιά με τον τ. Υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή της ΝΔ κ. Αθανασίου και οι σχέσεις τους είναι ιδιαίτερες στενές, ενώ και οι δύο σταδιοδρόμησαν με επιτυχία στον δύσκολο δικαστικό “στίβο’, αφού ο κ. Αθανασίου έφτασε -πριν γίνει βουλευτής της ΝΔ – στην υψηλή θέση του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ ο κ. Χοϊμές έγινε αρεοπαγίτης.
Η έντονα ανοδική πορεία του κ. Χοϊμέ είχε αρχίσει την αρχή της δεκαετίας του 1990 όταν ήταν, ως Πρόεδρος Πρωτοδικών, χειριστής “καυτών” υποθέσεων που συζητήθηκαν πολύ και τράβηξαν στα δικαστήρια επί μακρόν, όπως ήταν π.χ. η υπόθεση με τις καταγγελθείσες καταπατήσεις στα Τουρκοβούνια ( η λεγόμενη “υπόθεση Καπράλου” κλπ )

Πάμε τώρα στον συνήγορο της πλευράς Βελόπουλου, τον κ. Φλογαΐτη, του οποίου η σύζυγος είναι μία από τους 3 υποψηφίους για την θέση δικαστή του Ευρωπαϊκου Δικαστηρίου, θέση την οποία δικαιούται η Ελλάδα . Πολλές δημοσιεύσεις υπάρχουν σε εφημερίδες που αναφέρουν ότι “για την θέση του Ευρωπαίου Δικαστή έχουν προκριθεί τα ονόματα της συζύγου του κ. Φλογαΐτη, κυρίας Πασαρτζή του κ. Τζουβελέκα και του Μιχ. Πικραμένου (απλή συνωνυμία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης). Η θητεία του Ευρωπαίου Δικαστή είναι εννιά έτη και ο μηνιαίος μισθός περίπου 13.000 ευρώ..”

Από όλα αυτά προκύπτει πως υπάρχει μια ομάδα που “καίγεται” για σημαντικές θέσεις εντός κι εκτός της Χώρας και όλοι όσοι την απαρτίζουν φαίνεται ότι είναι με τη μία πλευρά, αφού και για την εισήγηση του κ. Χοϊμέ ήδη υπάρχουν έγκριτοι νομικοί που τη χαρακτηρίζουν επιεικώς απαράδεκτη, αφού εκτός των αντιφάσεων τις οποίες περιέχει, υπάρχουν στοιχεία από ένορκη κατάθεση τα οποία δεν έλαβε καθόλου υπ όψιν.
Η πλευρά του κ. Γεωργιάδη από την άλλη, φαίνεται να δίνει έναν αγώνα άνισο, αφού δεν φαίνεται να έχει τις διασυνδέσεις των αντιπάλων και απλώς αναμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη…

Μένει να δούμε το τελικό αποτέλεσμα κι αν τελικά θα αποδοθεί δικαιοσύνη σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία και τις καταθέσεις ή θα έχουμε κάποια απόφαση προϊόν συναλλαγής με σκοπό τις θέσεις και φυσικά την “κουτάλα”..

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: