Όλη η κατάθεση του πατέρα που βίασε την κόρη του με νοητική υστέρηση-«Δεν θυμούμαι ειλικρινά τι συνέβη εκείνη την ατυχή ημέρα»

Κοινοποίηση:
viasmos

Τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες της φρικτής υποθεσης βιασμού μιας ανήλικης με νοητική υστέρηση από τον ίδιο της τον πατέρα, που την άφησε μάλιστα και έγκυο
Στο φως της δημοσιότητας το απολογητικό υπόμνημα του κατηγορούμενου E. Σ στον ανακριτή πρωτοδικών Φωκίδας.

Ο κατ’ ομολογίαν βιαστής του ίδιου του του παιδιού οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης, ενώ επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του ενώ βρισκόταν στα κρατητήρια του μεταγωγών.

Όπως υποστήριξε, «διέπραξα το χειρότερο έγκλημα σε βάρος της μοναδικής θυγατέρας μας, πού μέχρι σήμερα φρόντιζα σαν πατέρας με τον καλύτερο, πιο υποδειγματικό τρόπο. Νιώθω ψυχικά συντετριμμένος, καταρρακωμένος, αηδιασμένος για την απαράδεκτη, ανήθικη και έκνομη ενέργειά μου και είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη της πράξης μου. Αφού συνελήφθην αντιλήφθηκα, συνειδητοποίησα τι έχει συμβεί και είμαι πολύ απογοητευμένος, καταδικάζω τον εαυτό μου»

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 16χρονη κοπέλα που παρακολουθούσε μαθήματα στο ειδικό σχολείο της Άμφισσας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους. Σοκαρισμένοι οι γιατροί διαπίστωσαν πως απέβαλε και την εισήγαγαν άμεσα στο χειρουργείο. Η ανήλικη απέβαλε στις 20 Σεπτεμβρίου ένα αγοράκι 20 εβδομάδων.

Ο βιασμός είχε σημειωθεί μεταξύ Απριλίου και Μαΐου. Οι γιατροί άμεσα ενημέρωσαν την εισαγγελία και την αστυνομία για το συμβάν, ενώ ο ίδιος ο πατέρας ήταν εκείνος που κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων!

Οι γιατροί έλαβαν δείγμα γενετικού υλικού από το νεκρό έμβρυο και στη συνέχεια από τον πατέρα. Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, «αντιλαμβάνομαι ότι η πράξη μου είναι αποτρόπαια, ειδεχθής και αποκρουστική, ότι προσβάλλει την γενετήσια ελευθερία ,την αξιοπρέπεια της θυγατέρας μας, που πάσχει από σοβαρή διανοητική στέρηση, αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς μου, το κοινό αίσθημα της δημόσιας αιδούς και των ηθών, καθώς φέρομαι να έχω έλθει σε σεξουαλική επαφή με την θυγατέρα μου. Με ειλικρίνεια απολογούμενος καταθέτω ότι ενδεχομένως μία φορά περί τα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου 2018, ευρισκόμενος σε κατάσταση προχωρημένης μέθης, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα τσίπουρου στην οικία μας, μη ελέγχοντας τον εαυτό μου, την συμπεριφορά μου και λόγω της συνεπαγόμενης σοβαρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών μου, ήλθα χωρίς να έχω την πρόθεση δηλαδή να το έχω προσχεδιάσει με πρόθεση, σε ερωτική επαφή με την θυγατέρα μου καταστώντας την ακούσια έγκυο».

Ο Έ. Σ, εμφανιζόταν στη μικρή κοινωνία της Ιτέας όπου και διέμενε με τη σύζυγό του, την 16χρονη κόρη του και τον 15χρονο γιο του ως ένας πατέρας- πρότυπο, ένας οικογενειάρχης που μόνη έγνοια του, ήταν ο αξιοπρεπής βιοπορισμός τους. Η είδηση του βιασμού του ίδιου του του παιδιού, προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό στους κατοίκους της περιοχής. Ο άνδρας είχε λευκό ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές αρχές.

Είχε έρθει στην Ελλάδα στις αρχές του 1990, είχε νόμιμη άδεια παραμονής και όπως είπε, «είμαι νομοταγής, είμαι ένας φτωχός βιοπαλαιστής, οικογενειάρχης και σύζυγος και εργάζομαι σκληρά, είτε στη συγκομιδή ελαιών κυρίως ή στα μπετά σε οικοδομές, στα χωράφια για να κερδίζω με ιδρώτα περί τα 700 ευρώ μηνιαίως για να συντηρήσω την 4μελή οικογένειά μου, να καλύψω τη μηνιαία δαπάνη συντήρησης της οικίας μας, το φροντιστήριο του υιού μου, την ένδυση και υπόδηση όλων, χωρίς να λείψει τίποτα κατά γενική ομολογία».

Ο κατ’ ομολογίαν δράστης για να αποδείξει πως δεν θυμόταν πως εκείνος είχε βιάσει την κόρη του, καθώς όπως είπε, βρισκόταν υπο την επήρεια μέθης, τόνισε πως, «αν πίστευα ότι ήμουν εγώ ο δράστης της εξώγαμης συνουσίας που έφερε την εγκυμοσύνη της θυγατέρας μας και την αποβολή του άρρενος εμβρύου, που μπορούσε να προκαλέσει την επέλευση κινδύνου βιολογικών ανωμαλιών δεν θα είχα προβεί φυσικά στην έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελική Αρχή. Γνωρίζω, αντιλαμβάνομαι ότι η πράξη μου είναι ασυγχώρητη, πλην όμως σας καταθέτω με ειλικρίνεια και ευθύτητα, ότι δεν το επεδίωξα με βούληση την ανάρμοστη και ποινικά κολάσιμη πράξη μου με δόλο, έστω ενδεχόμενο δεν θα τολμούσα να πετύχω συνουσία με εξ αίματος συγγενή μου ,να τελέσω αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και πολύ περισσότερο με την 16χρονη θυγατέρα μου».

Επίσης δήλωσε συγκλονισμένος με το γεγονός της αποβολής του παιδιού από την κόρη του, υποστηρίζοντας ότι «Ουδέποτε άσκησα σωματική βία επάνω της για να πετύχω σεξουαλική επαφή μαζί της, άλλωστε δεν φέρει κακώσεις στο σώμα της, η όλη διαδικασία στην οποίαν υποβλήθηκε για την αποβολή του άρρενος εμβρύου με στεναχώρησε και με συγκλόνισε, διότι φοβήθηκα για την υγεία και τη ζωή της, να μην εκτεθεί σε κίνδυνο. Δεν θυμούμαι ειλικρινά τι συνέβη εκείνη την ατυχή ημέρα».

Τέλος κατέθεσε αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογμωμοσύνης, προκειμένου, όπως ανέφερε, να «διαπιστωθεί η κατάσταση της ψυχικής και πνευματικής υγείας μου».

Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Βασίλης Νουλέζας «Ο εντολέας μου λέει την αλήθεια. Ήταν σε κατάσταση πλήρους μέθης. Είχε νοσηρή διατάραξη την πνευματικών λειτουργιών του. Δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί το άδικο της αποκλίνουσας συμπεριφοράς του. Δεν θα διανοείτο να ασελγήσει σε βάρος της 16χρονης θυγατέρας του. Έχει μετανιώσει αληθινά».

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκονται φίλοι και συγγενείς που προσπαθούν να στηρίξουν ψυχολογικά το θύμα του βιασμού, την σε κατάσταση σοκ σύζυγο του δράστη, καθώς και τον 15χρονο γιο της οικογένειας. Όλοι τους προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συνέβη και τι οδήγησε τον μέχρι πρότινος οικογενειάρχη σε μια τόσο κτηνώδη πράξη που κατέστρεψε την οικογένεια και τον οδήγησε στην φυλακή, αφήνοντας για πάντα ένα μελανό στίγμα στα παιδιά και τη σύζυγο που καλούνται να συνεχίσουν τις ζωές τους στην μικρή κοινωνία της Ιτέας, ξεκινώντας και πάλι από το μηδέν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: