Όλα ήταν γραμμένα στο σχέδιο της Rand Corp. Το στρατηγικό σχέδιο των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας συντάχθηκε πριν από τρία χρόνια.

Κοινοποίηση:
ru-usa

Το στρατηγικό σχέδιο των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας συντάχθηκε πριν από τρία χρόνια από την Rand Corporation (How to Dewn down Russia). Η Rand Corporation, με έδρα την Ουάσιγκτον, είναι «ένας παγκόσμιος ερευνητικός οργανισμός που αναπτύσσει λύσεις για πολιτικές προκλήσεις»: έχει έναν στρατό 1.800 ερευνητών και άλλων ειδικών που στρατολογούνται από 50 χώρες, μιλούν 75 γλώσσες, διανέμονται σε γραφεία και άλλες τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική , την Ευρώπη, την Αυστραλία και τον Περσικό Κόλπο. Το προσωπικό της Rand  ζει και εργάζεται σε περισσότερες από 25 χώρες.

Η Rand Corporation, η οποία αυτοαποκαλείται «μη κερδοσκοπική και μη κομματική οργάνωση», χρηματοδοτείται επίσημα από το Πεντάγωνο, τον Στρατό και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, τις υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας (CIA κ.λ.π), υπηρεσίες άλλων χωρών και από ισχυρούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Η Rand Corp. υπερηφανεύεται ότι βοήθησε στην ανάπτυξη της στρατηγικής που επέτρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες να βγουν νικήτριες από τον Ψυχρό Πόλεμο, αναγκάζοντας τη Σοβιετική Ένωση να καταναλώσει τους πόρους της στον εξαντλητικό στρατιωτικό ανταγωνισμό.

Το νέο σχέδιο που καταρτίστηκε το 2019 εμπνεύστηκε από αυτό το μοντέλο: «Overextending and Unbalancing Russia», δηλαδή, αναγκάζοντας τον αντίπαλο να αναπτυχθεί υπερβολικά για να τον αποσταθεροποιήσει  και να τον βγάλει νοκ άουτ.

Αυτές είναι οι κύριες γραμμές επίθεσης που περιγράφονται στο σχέδιο της Rand, πάνω στο οποίο κινήθηκαν ουσιαστικά οι Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια.

Πρώτα απ ‘όλα – καθορίζει το σχέδιο – η Ρωσία πρέπει να δεχθεί επίθεση στην πιο ευάλωτη πλευρά, αυτή της οικονομίας της,  που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξαγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου, για το σκοπό αυτό, πρέπει να χρησιμοποιηθούν εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις και ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Ευρώπη θα μειώσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, αντικαθιστώντας το με υγροποιημένο φυσικό αέριο των ΗΠΑ.

Στον ιδεολογικό και πληροφοριακό τομέα, πρέπει να προωθηθούν οι εσωτερικές διαμαρτυρίες και ταυτόχρονα να υπονομευτεί η εικόνα της Ρωσίας προς τα έξω.

Στον στρατιωτικό τομέα, πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι οι ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ θα αυξήσουν τις δυνάμεις τους σε μια αντι-ρωσική λειτουργία. Οι ΗΠΑ μπορούν να έχουν μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας και υψηλά οφέλη, με μέτριους κινδύνους, επενδύοντας περισσότερα σε στρατηγικά βομβαρδιστικά και πυραύλους επίθεσης μεγάλου βεληνεκούς που στρέφονται κατά της Ρωσίας. Η ανάπτυξη νέων πυρηνικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς με στόχο τη Ρωσία στην Ευρώπη τους δίνει μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας, αλλά εγκυμονεί και υψηλούς κινδύνους.

Με τη βαθμονόμηση κάθε επιλογής για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα – καταλήγει η Rand – η Ρωσία θα καταλήξει να πληρώνει το υψηλότερο τίμημα σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, αλλά αυτές και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να επενδύσουν μεγάλους πόρους αφαιρώντας τους από άλλους σκοπούς.

Ως μέρος αυτής της στρατηγικής – το σχέδιο της Rand Corporation που προβλεπόταν το 2019 αναφέρει  «η παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία θα εκμεταλλευόταν τη μεγαλύτερη εξωτερική ευπάθεια της Ρωσίας, αλλά οποιαδήποτε αύξηση στα όπλα και τις στρατιωτικές συμβουλές που παρέχονται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία θα πρέπει να βαθμονομηθούν προσεκτικά για να αυξηθεί το κόστος της Ρωσίας χωρίς να προκαλέσει μια πολύ ευρύτερη σύγκρουση στην οποία η Ρωσία, λόγω της εγγύτητάς της, θα είχε σημαντικά πλεονεκτήματα».

Ακριβώς εδώ – σε αυτό που η Rand Corporation αποκάλεσε «η μεγαλύτερη εξωτερική ευπάθεια της Ρωσίας», που μπορεί να εκμεταλλευτεί εξοπλίζοντας την Ουκρανία με τρόπο «βαθμονομημένο για να αυξήσει το κόστος για τη Ρωσία χωρίς να προκαλέσει μια πολύ ευρύτερη σύγκρουση» – έλαβε χώρα. Πιεσμένη στην πολιτική, οικονομική και στρατιωτική λαβή που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σφίγγουν όλο και περισσότερο, αγνοώντας τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και προτάσεις για διαπραγματεύσεις της Μόσχας, η Ρωσία αντέδρασε με τη στρατιωτική επιχείρηση που κατέστρεψε περισσότερες από 2.000 στρατιωτικές δομές στην Ουκρανία και στην πραγματικότητα δεν ελέγχονταν από οι κυβερνώντες του Κιέβου αλλά από τους εντολείς ΗΠΑ καιΝΑΤΟ.

Το άρθρο που ανέφερε το σχέδιο της Rand Corporation πριν από τρία χρόνια τελείωνε με τα εξής λόγια: «Οι επιλογές που παρέχει το σχέδιο είναι στην πραγματικότητα απλώς παραλλαγές της ίδιας πολεμικής στρατηγικής, το τίμημα της οποίας όσον αφορά τις θυσίες και τους κινδύνους το πληρώνουμε όλοι μας».  Εμείς οι ευρωπαϊκοί λαοί το πληρώνουμε τώρα, και θα το πληρώνουμε όλο και πιο ακριβά, αν συνεχίσουμε να είμαστε κατευθυνόμενα πιόνια της στρατηγικής των  ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΑΛΑΚΙΕΖ!!! ΡΙΞΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΟΥΥΙΝ

Comments are closed.