«Ήταν μια κόλαση»: Μαρτυρίες διασωθέντων από το φλεγόμενο αεροπλάνο στην Ιαπωνία

Κοινοποίηση:
tokio2

Δραματικές στιγμές έζησαν οι 379 επιβαίνοντες της πτήσης 516 της Japan Airlines, μεταξύ αυτών και οχτώ βρέφη, σύμφωνα με την Asahi Shimbun, αμέσως μετά τη σύγκρουσή του, κατά την προσγείωση, με το αεροπλάνο της Ακτοφυλακής και τη μεγάλη φωτιά το τύλιξε στις φλόγες. Το ιαπωνικό Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού ανακοίνωσε ότι διερευνά το περιστατικό. Λόγω της σύγκρουσης πέντε μέλη της ακτοφυλακής έχασαν τη ζωή τους.

Η Japan Airlines επίσης ερευνά τις λεπτομέρειες και την αιτία της πυρκαγιάς στο αεροπλάνο, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας στο CNN. Σύμφωνα με την Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας, το αεροσκάφος της Ακτοφυκλακής που συγκρούστηκε με το αεροπλάνο της JAL ήταν ένα Bombardier MA722 (27,43 μέτρα πλάτος, 25,68 μέτρα μήκος),

Η απίστευτη διάσωση των επιβαινόντων δείχνει ότι το πλήρωμα διατήρησε την ψυχραιμία του στα κρίσιμα δευτερόλεπτα και οι επιβάτες ακολούθησαν τις οδηγίες. Δεκαεπτά επιβάτες της πτήσης 516 της Japan Airlines τραυματίστηκαν, καθώς συγκρούστηκε με αεροσκάφος της Ακτοφυλακής κατά την προσγείωσή του, στο αεροδρόμιο Χανέντα και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Τον απολογισμό έδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους της πυροσβεστικής. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τους τραυματισμούς. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι επιβαίνοντες διασώθηκαν με τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: