Ήρθε και η δικιά τους ώρα! Τέλος εποχής για τα ιπτάμενα δελφίνια(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ

Στην ιστορία θα περάσουν από τον Αύγουστο τα ιπτάμενα δελφίνια, που μετέφεραν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια Έλληνες και ξένους επιβάτες τις τελευταίες πέντε δεκαετίες οι οποίοι τα επέλεγαν κυρίως για την ταχύτητα με την οποία μπορούσαν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Και αυτό γιατί θα αντικατασταθούν από τρία υπερσύγχρονα νεότευκτα ντιζελοκίνητα ταχύπλοα καταμαράν από ανθρακονήματα με φωτοβολταϊκά πάνελ.

Τα Aero έχουν μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβων με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μ., πλάτος 9,7 μ. και η εσωτερική διαρρύθμιση και γενικότερα ο σχεδιασμός τους στοχεύουν να προσφέρουν πολύ μεγαλύτερες ανέσεις και καλύτερες υπηρεσίες.

Ποιος δεν θυμάται άλλωστε τον θόρυβο που έκαναν τα δελφίνια όταν έσκιζαν τις ελληνικές θάλασσες για να φτάσουν σε κοντινούς προορισμούς.


Τα ιπτάμενα δελφίνια είτε θα πουληθούν στο εξωτερικό είτε θα δοθούν προς ανακύκλωση του αλουμινίου από το οποίο είναι φτιαγμένα.

Για την ιστορία τα δελφίνια έφτασαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1960 αλλά η διαδεδομένη και συγκροτημένη χρήση τους ξεκίνησε μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: