«Ήμουν καφενείο, δεν έκανα τέτοιο πράγμα» λέει ο 67χρονος που συνελήφθη για τη φονική πυρκαγιά

Κοινοποίηση:
eparxiako-dikastirio-lemesou

Το αδίκημα του εμπρησμού και της φωτιάς σε φυτείες διερευνώνται σε βάρος του 67χρονου Ελληνοκύπριου, που συνελήφθη χθες ως ύποπτος για την πρόκληση της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Αρακαπά και δυστυχώς εξελίχθηκε σε φονική.

Ο 67χρονος που οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση αρνείται ανάμειξη και δίδει άλλον ισχυρισμό, αναφέροντας μάλιστα ότι ήταν εκείνος που κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ισχυρισμός που όμως αντικρούεται από μαρτυρίες που κατέχει η Αστυνομία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην κοινότητα του Αρακαπά στη μία το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως ακούστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, η μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία είναι ότι ο 67χρονος θεάθηκε να αναχωρεί από το περιβόλι του και ταυτόχρονα εκδηλώθηκε η φωτιά σε καλαμιώνες σε κοίτη ποταμού που εφάπτεται με το περιβόλι του. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, ο 67χρονος αρνούμενος τη διάπραξη των αδικημάτων, ισχυρίζεται ότι πήγε στις 10 το πρωί να ποτίσει και ότι στη μία το μεσημέρι αναχώρησε και πήγε στο καφενείο του χωριού. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι στη 1 και 53 ήταν εκείνος που τηλεφώνησε στο 112 για να αναφέρει ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Είπε μάλιστα ότι το ανέφερε σε άλλο πρόσωπο. Ο ισχυρισμός του ωστόσο αντικρούεται από τον μάρτυρα που φαίνεται να ανέφερε στην αστυνομία ότι εκείνος υπέδειξε στον ύποπτο τους καπνούς.

Νεκροί οι 4 που αγνοούνταν στην Οδού. Βρέθηκαν απανθρακωμένοι

Εικόνες καταστροφής αποκαλύπτει η επόμενη μέρα… Η CT σε Επταγώνεια-Αρακαπά
Ενώπιον των αρχών και δεύτερη μαρτυρία ότι ο ύποπτος θεάθηκε να πηγαίνει πεζός από το περιβόλι του στο όχημα. Αμέσως μετά είδε καπνό.

Η Αστυνομία έχει παραλάβει το όχημα του 67χρονου για εξετάσεις ενώ θα γίνει και αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών του δεδομένων.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο 67χρονος που εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, ενώπιον της Δικαστού «ήμουν στο καφενείο, δεν έκανα τέτοιο πράγμα».

Σημειώνεται ότι μετά και την τραγική εξέλιξη με τον εντοπισμό των τεσσάρων νεκρών, αναμένεται ότι τα αδικήματα που θα διερευνηθούν από τις αρχές θα αλλάξουν σε πολύ σοβαρότερα του ποινικού κώδικα.

Όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα της Cyprus Times, η χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά ξεκίνησε από το ίδιο σημείο που είχε ξεσπάσει άλλη πυρκαγιά και το προηγούμενο Σάββατο.

Πηγή: cyprustimes.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: