Έχουν αφυδατωθεί τα χέρια σου από τα αντισηπτικά; Σου έχουμε την λύση

Κοινοποίηση:
xeria_afidatosi

Υπάρχει λύση να προστατέψεις τα χέρια σου από την αφυδάτωση που σου προκαλούν οι πολλές πλύσεις και τα αντισηπτικά, και θα στην πούμε εμείς!

Ποια τα μυστικά που πρέπει να ακολουθήσεις για ένα όμορφο δέρμα και νύχια;

Πλένοντας τα χέρια σας επανειλημμένα μπορεί να μόλις να ξεραθούν και να πρηστούν. Καθώς το COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη, η μόνη συμβουλή υγείας που ακούμε είναι ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της υγειονομικής περίθαλψης, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου. Αλλά όλο το πλύσιμο και τρίψιμο μπορούν να αφήσουν τα χέρια αφυδατωμένα, και να πονάνε ενώ μερικοί δερματολόγοι αναφέρουν ακόμα μια αύξηση στους ασθενείς που παρουσιάζουν έκζεμα. Η άφιξη του ψυχρότερου καιρού και η χαμηλότερη υγρασία μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Μόλις ξεραθούν τα χέρια σας, είναι συχνά δύσκολο να βρείτε τη σωστή θεραπεία ειδικά εάν πρέπει να τα πλύνετε καλά και τακτικά.

Επειδή η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο όταν πρόκειται για ξηρά, χέρια έχουμε βρει τις κορυφαίες συμβουλές μας για τη φροντίδα των χεριών τις επόμενες εβδομάδες και αν θες να τα απολυμάνεις φυσικά δες εδώ το σπιτικό αντισηπτικό με λεμόνι!

Προσοχή στην ήδη ευαίσθητη επιδερμίδα

Το πλύσιμο των χεριών είναι το κλειδί για την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19, όμως όλα αυτά τα πλυσίματα μπορούν να απογυμνώσουν γρήγορα το δέρμα από τα προστατευτικά έλαια που συνήθως κρατούν τα χέρια καλά ενυδατωμένα. Αυτοί που υποφέρουν από ξηρό δέρμα θα θελήσουν να λάβουν πρόσθετες προφυλάξεις για να αποφευχθεί η επιδείνωση του προβλήματος.

Λαμβάνοντας υπόψη τη χρήση γαντιών όταν κάνετε οτιδήποτε μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω το πλύσιμο του δέρματος. Χρησιμοποιώντας ένα αλκοολούχο απολυμαντικό είναι μια καλή εναλλακτική λύση για εκείνους που υποφέρουν από ξηρό δέρμα. Μια φόρμουλα με βάση το αλκοόλ θα σκοτώνει τα μικρόβια ενώ θα ερεθίζει το δέρμα λιγότερο από το σαπούνι και το νερό.

Ξεβγάλτε, μην τρίβετε

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να αρπάξετε την πλησιέστερη πετσέτα χεριών και να τρίψετε τα χέρια σας μέχρι να είναι εντελώς στεγνά, χτυπώντας απαλά τα χέρια σας είναι πολύ καλύτερο για το δέρμα.

Θωρακίστε την υγρασία

Χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα στα χέρια σας μόλις στεγνώσουν θα σας βοηθήσει να τα κρατήσετε ενυδατωμένα όλο το εικοσιτετράωρο. Εάν πάσχετε από ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα ή τα χέρια σας αρχίζουν να αισθάνονται επώδυνα και ερεθισμένα από το πλύσιμο τους περισσότερο από το συνηθισμένο, είναι καλύτερο να πάρετε μια έξτρα ενυδατική κρέμα. Ψάξτε για απαλλαγμένα από άρωμα σκευάσματα και αποφύγετε προϊόντα που περιλαμβάνουν συστατικά όπως η ρετινόλη που θα μπορούσαν να ερεθίσουν περαιτέρω το ήδη ερεθισμένο δέρμα.

Φροντίστε τα προσεκτικά

Οι πιθανότητες λένε ότι το δέρμα σας δεν θα είναι το μόνο πράγμα που υποφέρει από όλα αυτά τα πλύση. Όλα αυτά το σαπούνι, το ζεστό νερό και το απολυμαντικό χεριών μπορούν επίσης να συμβάλουν στη θραύση των νυχιών. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς σε αλκοόλ, το απολυμαντικό χεριών μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για τα νύχια.

Αν παρατηρείτε ότι τα νύχια σας δεν είναι τόσο δυνατά όπως ήταν κάποτε, πιθανότατα είναι καιρός φροντίσετε για την περιποίηση των προϊόντων για τα νύχια. Χρησιμοποιώντας κρέμα χεριών κάθε φορά μετά την πλύση, θα αποφύγετε την διάσπαση των νυχιών, το σπάσιμο και το ράγισμα. Βάλτε μια κρέμα εμπλουτισμένη με βιταμίνες και ακατέργαστο έλαιο για να κρατάτε τα νύχια σας ενυδατωμένα για πάρα πολύ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: