Έχετε αναρωτηθεί πότε; – Δείτε με πόσα χρήματα θα ξαναχτιζόταν σήμερα ο Παρθενώνας (βίντεο)

Κοινοποίηση:
akropoli

Μερικά μόνο από τα ασύλληπτης ομορφιάς μνημεία που κατασκεύασαν οι πρόγονοί μας είναι το Στόουνχετζ, το Ταζ Μαχάλ, η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, το Μπιγκ Μπεν, οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας και φυσικά ο δικός μας Παρθενώνας.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσα χρήματα θα χρειάζονταν σήμερα για να φτιαχτούν αυτά τα αριστουργήματα; Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πως για το Μπιγκ Μπεν που κατασκευάστηκε το 1859 θα χρειαζόταν το ποσό των 223.000 δολαρίων αλλά υπάρχουν και πολύ ακριβότερα. 2808446

Όπως ο Παρθενώνας. Είναι λίγο μεγαλύτερος από μισό γήπεδο ποδοσφαίρου και χρειάστηκε 9 χρόνια για να ολοκληρωθεί.. Μόνο για τους 100.000 τόνους μάρμαρο θα απαιτούνταν σήμερα 35 εκατ. δολάρια.

Αλλά 100.000 δολ. για τις 69 κολώνες, 90.000 δολ. για τα 50 αγάλματα που πλαισιώνουν τον χώρο ενώ για εργατικά και γερανούς θα χρειάζονταν 4,2 εκατ. δολάρια.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. “”” Όπως ο Παρθενώνας. Είναι λίγο μεγαλύτερος από μισό γήπεδο ποδοσφαίρου ῾……….100.000 τόνους μάρμαρο …….35 εκατ. δολάρια………………………. Αλλά 100.000 δολ. ……………..50 αγάλματα που πλαισιώνουν τον χώρο ενώ για εργατικά και γερανούς θα χρειάζονταν 4,2 εκατ. δολάρια.”” Και αυτη την απιστευτη ομορφια και με’γιστη πολιτιστικη κληρονομια ………. ΕΣΕΙΣ οι 4ο κοσμικοι ελληναραδες εχετε κλειθει να την αναδειξετε, να την προφυλαξετε και να την παραδωσετε στις επομενες……. “ἁξιες” γενιες που δημιουργειτε εσεις τωρα, σαν εσας ……………..αλλα’ ξεχναω……οι τουρκοι, οι γερμανοι, οι αμερικανοι και τα ουφος φταινε για την καταντια σας…………….. ΕΣΕΙΣ ποτεε…………….. ειστε πολιτισμενοι, απολιτιστοι ευρωπαιοι, απολιτιστοι κουλτουριαριδες, πολύ ανεπτυγμένοι και ο πατος της υφηλιου……………… tragic

  2. H Μα@@κια στο συγχρονο κοσμο εχει βαρεσει κοκκινο Η εβραιικη τακτικη ν’αποτιμα τα παντα σε μπικικινια
    εχει μετατρεψει το ποπολο σε λοβοτομημενους μα@@κες

Comments are closed.