“Έφοδος” σε παράνομο γηροκομείο στη Λαμία! Λειτουργούσε χωρίς άδεια

Κοινοποίηση:
girokomeio-main-790x400

Αιφνιδιαστικός έλεγχος σε εγκαταστάσεις παλιάς Κλινικής στην οδό Θερμοπυλών στη Λαμία, όπου φέρεται να λειτουργούσε παράνομα γηροκομείο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, προηγήθηκε επώνυμη μηνυτήρια αναφορά και διατάχθηκε από τον Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας Βασίλειο Δημουλά σχετική έρευνα, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω χώρο, φιλοξενούνταν τέσσερα (4) ηλικιωμένα άτομα, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια λειτουργίας από το Τμήμα Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς.

Στη μήνυση μάλιστα περιγραφόταν ότι φιλοξενούνταν διψήφιος αριθμός γερόντων, χωρίς να υπάρχει έλεγχος για την τήρηση των ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων για την προστασία της υγείας τους. Στην εποχή του κορωνοϊού η ανάγκη περίθαλψης ηλικιωμένων ατόμων σαφώς αυξήθηκε, όπως αυξήθηκαν και τα μέτρα πρόληψης από μέρους των μονάδων φροντίδας για την προστασία τους έναντι του επικίνδυνου ιού.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης, που έχει νοικιάσει το συγκεκριμένο χώρο, υποστήριξε ότι ο μηχανικός του έχει καταθέσει το σχετικό φάκελο στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να αδειοδοτηθεί.

Για το θέμα μίλησε στο LamiaReport ο δικηγόρος Θρασύβουλος Σκλαβούνος που κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά, για λογαριασμό των ιδιοκτητών νομίμως λειτουργούντων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων: «Εκπροσωπώντας την πλειονότητα των νομίμως λειτουργούντων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, μετέβην με τους εντολείς μου την 19-01-2021 στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, καταγγέλλοντας ότι «άγνωστοι και σε κάθε περίπτωση μη επιβεβαιωμένων στοιχείων άτομα, στο πενταώροφο κτίριο στη διασταύρωση των οδών Θερμοπυλών και Παπαφλέσσα στη Λαμία -πρώην μαιευτική κλινική «Τσαγκάρη»-, διατηρούν παράνομα μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων (ΜΦΗ), στον οποίο στεγάζουν περί τους δέκα (10) ηλικιωμένους, χωρίς να έχουν ουδεμία σχετική άδεια από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, παροχής οργανωμένων κοινωνικών υπηρεσιών, που έχουν σχέση με την προστασία ενηλίκων ή ηλικιωμένων ή ανιάτων ή χρονίως πασχόντων ατόμων. Η σίτιση των παρανόμως στεγαζόμενων ηλικιωμένων γίνεται με παραγγελίες φαγητών έξωθεν, μέσω του συστήματος delivery, και προφανώς δε διαθέτουν ουδεμία εκ των απαιτούμενων υποδομών, όπως ενδεικτικά, κατάλληλους χώρους υγιεινής, μπάνια τουαλέτες ΑΜΕΑ, εκπαιδευμένο και ασφαλισμένο προσωπικό, συστήματα πυρασφάλειας, ικανό χώρο ασανσέρ, ικανό χώρο αυλισμού, φορολογικά στοιχεία (παρόχου υπηρεσιών και στεγαζομένων – περιθαλπόμενων)πρωτόκολλο για COVID 19 κλπ.».

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας έδωσε αμέσως εντολή στα αστυνομικά όργανα, τα οποία συνέλαβαν τους εμπλεκόμενους στην ως άνω παράνομη δραστηριότητα και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία εναντίον τους, η δε αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας κλήθηκε για την διευθέτηση του δημιουργηθέντος προβλήματος.

Με την παρούσα εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευαισθητοποίηση και τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε ο κ. Εισαγγελέας και τα αστυνομικά όργανα, συλλαμβάνοντας τους εμπλεκόμενους στην ως άνω παράνομη δομή και προφυλάσσοντας τους στεγαζόμενους ηλικιωμένους σ αυτήν από ασθένειες (COVID 19 κλπ)».

Την υπόθεση χειρίζεται το ΑΤ Λαμίας

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Όλες οι μαιευτικής κλινικές,ελλείψει γεννήσεων ,έγιναν γηροκομεια

Comments are closed.