Έτσι έβαλαν μπουρλότο στο ξενοδοχείο της Συγγρού, Athenaeum Palace, με τα “μωρά πολυτελείας”. Η ΓΑΔΑ, έβγαλε φόρα- παρτίδα όλη τη δικογραφία! Ποιος θα πληρώσει τη νύφη για το αστυνομικό “στριπτίζ;”

Κοινοποίηση:
fotia1

Aπό την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, έγιναν γνωστά τα ακόλουθα, όσον αφορά τον εμπρησμό- όπως προανακριτικά ανακοινώθηκε- του ξενοδοχείου, Athenaeum Palace, στη Λεωφόρο Συγγρού: 

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

·         ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΜΙΑΣ (1) ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΑΦΡΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑΣ (1) ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ.

·         ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΑΤΟΜΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΥΟ (2) ΗΜΕΔΑΠΟΙ, ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ (2) ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ.

Ε ξ ι χ ν ι ά σ θ η κ ε από την Υπηρεσία μας ο εμπρησμός του ξενοδοχείου ««ATHENAEUM ΡΑLΑCΕ & LUXURY SUITES», που βρίσκεται στη Λ. Συγγρού 123 στην Αθήνα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των:

1. (επ.) KARLOVA (όν.) ΟLΕΝΑ του SERGEY και της NADEJDA, γεν. την 04-01-1995 στην Ουκρανία,

2. (επ.) ANISIMOVA (όν.) KHAVRINSO του IBROKHIM και της LARISA, γεν. την 02-10-1987 στη Ρωσία και

3. ΚΟΤΣΙΑ Ηρακλή του Αρκιμέντ και της Ετλέβα, γεν. την 14-05-1996 στην Αθήνα,

καθώς και η φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος του:

4. ΚΑΛΑΘΑΚΗ Γεωργίου – Αλεξάνδρου του Εμμανουήλ και της Ίρμγκαρντ, γεν. την 31-03-1969 στο Μόναχο, ιδιοκτήτη του ακινήτου όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο.

Δράστες είναι οι:

α) ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Γεωργίου και της Μαρίας, γεν. την 27-02-1966 στο Διμηνιό Κορινθίας, κατ. Αθηνών – Λ. Συγγρού 127, συνδιαχειριστής του ξενοδοχείου,

β) ΚΕΛΕΣΗ Παναγιώτα του Γεωργίου και της Αγλαΐας, γεν. την 18-02-1968 στη Λαμία, κατ. Αθηνών – Λ. Συγγρού 127, συνδιαχειριστής του ξενοδοχείου,

γ) (επ.) MEHMOOD (όν.) SAJID του MOHAMMAD ΑLΙ και της HAMIDA, γεν. την 06-08-1979 στο Πακιστάν, κατ. Αχαρνών Αττικής – οδού Μ. Αλεξάνδρου 56, γνωστός και ως «ΣΑΜΠΙΡ», υπάλληλος του ξενοδοχείου και

δ) (επ.) ΑΤΤΑ (όν.) ΝΑΕΕΜ του NASRULLAH και της IQBΑL, γεν. την 16-11-1983 στο Πακιστάν, κατ. Αχαρνών Αττικής – Λ. Πάρνηθος 253, γνωστός και ως «ΧΑΣΑΝ», υπάλληλος του ξενοδοχείου.

κατηγορούμενοι, οι μεν υπό στοιχεία (α’) και (β’) για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά συρροή και κατά συναυτουργία, οι δε υπό στοιχεία (γ’) και (δ’) για εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

 

–ıÒÍ·„È‹ Û ÓÂÌÔ‰Ô˜ÂflÔ ÛÙÁÌ Î¢ˆ¸ÒÔ ”ı„„ÒÔ˝ ÛÙÁÌ ¡ËfiÌ· ÙÁÌ –›ÏÙÁ 5 ƒÂÍÂÏ‚ÒflÔı 2019. (EUROKINISSI/√…¡ÕÕ«” –¡Õ¡√œ–œ’Àœ”)

Ειδικότερα:

1.       Την 11:45′ ώρα περίπου της 05-12-2019, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο εσωτερικό του ξενοδοχείου «ATHENAEUM PALACE & LUXURY SUITES», το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 123 στην Αθήνα. Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η πρόκληση φθορών στο προαναφερόμενο κτίριο, καθώς επίσης και ο τραυματισμός των (επ.) KARLOVA (όν.) OLENA, (επ.) ANISIMOVA (όν.) KHAYRINSO και ΚΟΤΣΙΑ Ηρακλή, με σοβαρότερη την κατάσταση της KARLOVA, η οποία εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου, όπου διασωληνώθηκε και παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσηλεία λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

2.       Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το Ανακριτικό Γραφείο της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, προέκυψε ότι η εκδήλωση της πυρκαγιάς σημειώθηκε στο εσωτερικό δωματίων του 1ου  και 2ου ορόφου, ενώ η αιτία της πυρκαγιάς οφείλεται σε εμπρησμό, μέσω διάβρεξης με εύφλεκτο υλικό κλινοσκεπασμάτων και μοκετών δωματίων και εν συνέχεια χρήσης γυμνής φλόγας (σπίρτα-αναπτήρα).

3.        Όπως προέκυψε από την προανάκριση, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων μεταξύ του ΚΑΛΑΘΑΚΗ Γεωργίου (ιδιοκτήτη του ακινήτου) και των συνδιαχειριστών της ξενοδοχειακής επιχείρησης, από την 02-12-2019 ήταν σε εξέλιξη διαδικασία εκτέλεσης διαταγής απόδοσης του ακινήτου στον ΚΑΛΑΘΑΚΗ Γεώργιο, για οφειλή προς αυτόν από τη μισθώτρια εταιρεία, συνολικού ποσού 890.000 ευρώ. Για το σκοπό αυτό, στους χώρους του ξενοδοχείου βρίσκονταν καθημερινά δικαστικοί επιμελητές και συνεργάτες αυτών. Την ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς (05-12-2019), η προαναφερθείσα διαδικασία θα ολοκληρωνόταν και το κτίριο έπρεπε να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη αυθημερόν. Ωστόσο, αμέσως μετά την άφιξη των δικαστικών επιμελητών στο ξενοδοχείο, ενεργοποιήθηκε η σειρήνα που βρίσκεται στο ισόγειο, ενδεικτική ανίχνευσης καπνού σε χώρους του ξενοδοχείου. Από την εξέταση υπαλλήλων που εργάζονταν στον τομέα καθαριότητας του ξενοδοχείου, την ημέρα του εμπρησμού, προέκυψε ότι ο MEHMOOD και ο ΑΤΤΑ, κατόπιν εντολής της ΚΕΛΕΣΗ, ζήτησαν να τους ανοίξουν συγκεκριμένα δωμάτια στον 1ο και 2° όροφο και εν συνεχεία τις απομάκρυναν, χωρίς προφανή λόγο. Εξεταζόμενος ο υπεύθυνος των ηλεκτρονικών συστημάτων του ξενοδοχείου, ανέφερε ότι την 04-12-2019 έλαβε εντολή από τον ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ να προβεί στην απενεργοποίηση των συσκευών καταγραφής εικόνας (κάμερες ασφαλείας), χωρίς να του εξηγήσει το λόγο. Εξεταζόμενοι αρχικά από την Υπηρεσία μας οι MEHMOOD και ΑΤΤΑ, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπό έρευνα υπόθεση, αναφέροντας ότι δεν βρίσκονταν στους ορόφους του ξενοδοχείου ATHENAEUM PALACE κατά το χρονικό διάστημα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

4.        Από την παρατήρηση του οπτικού υλικού που εξήχθη από τις συσκευές καταγραφής του ξενοδοχείου ATHENAEUM PALACE, επιβεβαιώθηκε το προαναφερόμενο γεγονός. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, την 10:13′ ώρα περίπου της 04-12-2019, έχει καταγραφεί ο υπεύθυνος των ηλεκτρονικών συστημάτων να εισέρχεται στο δωμάτιο «computer room» και διαρκούσης της παραμονής του στο εν λόγω δωμάτιο, διακόπτεται η καταγραφή από τις κάμερες του ξενοδοχείου. Επιπλέον, από την παρατήρηση του οπτικού υλικού των καμερών ασφαλείας του ξενοδοχείου ΑΤΗΕΝΑΕUΜ SMART, προέκυψε ότι, πρωινές ώρες της 04-12-2019, έχει καταγραφεί ο ΑΤΤΑ ΝΑΕΕΜ να ξεφορτώνει από σταθμευμένο επί της οδού Τόρβα Ι.Χ. Φορτηγό, πέντε μπιτόνια με υγρό κίτρινης απόχρωσης, τα οποία τοποθετεί σε τροχήλατο καρότσι. Στη συνέχεια, από κοινού με τον MEHMOOD SΑJΙD συνεχίζουν να ξεφορτώνουν από το φορτηγό διάφορα πακέτα λευκών ειδών, προφανώς κλινοσκεπασμάτων, τα οποία τοποθετούν στο ίδιο καρότσι, πάνω από τα μπιτόνια.

5.        Από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι το υγρό κίτρινου χρώματος που περιείχαν τρία εκ των τεσσάρων πλαστικών δοχείων, τα οποία κατασχέθηκαν κατά την αυτοψία, είναι η εύφλεκτη ύλη βενζίνη, ενώ στο τηγμένο και παραμορφωμένο υπόλειμμα πλαστικού δοχείου ανιχνεύτηκαν ομοίως ίχνη της εύφλεκτης ύλης βενζίνης.

6.       Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, μεσημβρινές ώρες της 11-03-2020, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, οδηγήθηκαν εκ νέου στην Υπηρεσία μας οι ανωτέρω υπό στοιχεία (γ) και (δ) δράστες, προκειμένου να εξεταστούν. Εξεταζόμενοι, διαφοροποίησαν τους αρχικούς ισχυρισμούς τους, ομολόγησαν τις πράξεις τους και τις περιέγραψαν με λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκαν ότι, κατόπιν εντολής της ΚΕΛΕΣΗ, τρεις μέρες πριν την πυρκαγιά, προμηθεύτηκαν βενζίνη από παρακείμενο πρατήριο υγρών καυσίμων. Κατόπιν, την ημέρα της πυρκαγιάς, ανάγκασαν τις υπαλλήλους καθαριότητας του 1ου και 2ου ορόφου να ανοίξουν τις πόρτες ορισμένων δωματίων και ακολούθως τις απομάκρυναν, ενώ στη συνέχεια, αφού περιέλουσαν με βενζίνη το εσωτερικό των δωματίων, προέβησαν στον εμπρησμό τους. Δέον να σημειωθεί ότι βάση των νεότερων στοιχείων που προέκυψαν στην εξέλιξη της έρευνας, αναζητήθηκαν οι (α) και (β) δράστες προκειμένου να εξεταστούν σχετικά, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους.

7.       Σχετικά με το ποινικό παρελθόν των δραστών, από το αρχείο της Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι:

·         Ο ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλαστογραφία, απάτη και έκθεση.

·         Η ΚΕΛΕΣΗ έχει κατηγορηθεί για παράνομες οικοδομικές εργασίες.

·         Ο ΑΤΤΑ έχει κατηγορηθεί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

8.       Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε πρωινές ώρες σήμερα (12-03-2020) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην κ. Ανακρίτρια του 32ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών και μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, συνελήφθησαν οι δύο φυσικοί αυτουργοί οι οποίοι πρωινές ώρες της 13-03-2020 θα οδηγηθούν ενώπιον τον κ. Εισαγγελέα Εκτέλεσης Αποφάσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Λύσσαξε ο Κούγιας που βγήκαν όλα στη φόρα γιατί ως συνήθως αυτός ανέλαβε τους κατηγορούμενους.

  2. Γιατί αν δεν έκαναν λάθος, δεν θα γίνονταν γνωστές οι λεπτομέρειες ? Αφού θα έπαιρναν άπαντες την δικογραφία !!!

  3. Πουτάνες πολυτελείας νταβατζήδες και My style Rocks στην τηλεόραση οπου πρωοθουν στην πορνεια κοριτσια ξυπνηστε κοιμαστε ρεεε!

Comments are closed.