Έτρεξε μαραθώνιο στον 6 μέτρων κήπο του σπιτιού του και το κατέγραψε σε βίντεο

Κοινοποίηση:
91366258_563932784231096_2478611136905965466_n

Ο σκοπός ήταν φιλανθρωπικός.

ο τρέξιμο ανήκει στις αγαπημένες δραστηριότητες της εποχής του κορωνοϊού. Ακόμα και αυτοί που δεν το είχαν στη ρουτίνα τους πριν την πανδημία έχουν φροντίσει να το αξιοποιούν γιατί ίσως είναι και μία καλή δικαιολογία για να βγουν από το σπίτι. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που τρέχουν μέσα στο σπίτι. Πρόσφατα είδαμε έναν κάτοικο της Τουλούζης που έκανε μαραθώνιο στο 7 μέτρων μπαλκόνι του σπιτιού του. Αυτή τη φορά, ο Σκωτσέζος ακοντιστής James Campbell έτρεξε στον 6 μέτρων κήπο του σπιτιού του στο Gloucestershire και μάλιστα για καλό σκοπό.

Ο αθλητής έκανε 422 χιλιόμετρα και εκτός από το ότι συγκέντρωσε λεφτά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, διασκέδασε τους λάτρεις των σπορ σε όλο τον κόσμο αφού κατέγραψε την προσπάθειά του σε βίντεο.

Την περασμένη Δευτέρα ανακοίνωσε την πρόθεσή του για τρέξει τον φιλανθρωπικό μαραθώνιο στον κήπο του και περισσότερα από 10.000 retweets έκαναν την εμφάνισή τους. Δύο μέρες αργότερα, ο αθλητής γιόρτασε τα 32α γενέθλιά του με τρέξιμο.

Το live stream του μαραθωνίου, που έγινε από την Vinco Sport, είχε σχόλια κι από πολλές γνωστέ προσωπικότητες στο χώρο του αθλητισμού όπως οι Katharine Merry, Rob Walker και Alex Seftel αλλά και από αμέτρητους ανθρώπους από όλο τον κόσμο που ήθελαν να στηρίξουν την προσπάθεια.

Ο Campbell ήθελε να κάνει κάτι για βοηθήσει τους εργαζόμενους στην υγεία που τους περιγράφει ως “σημαντικό θησαυρό” κι επειδή η καραντίνα δεν του επιτρέπει να βγει από το σπίτι, ξετύλιξε το σχέδιο δράσης του μέσα σε αυτό. Για την ακρίβεια στον κήπο του. Ο στόχος του ήταν να μαζέψει 10.000 λίρες μέσα και να κάνει χρόνο 6,5 ώρες. Φυσικά ξεπέρασε το ρεκόρ και στα δύο!

Το ποσό που συγκέντρωσε ήταν 26.200 λίρες και ο χρόνος που χρειάστηκε για να καλύψει τα 26,2 μίλια ήταν 5 ώρες.

“Το ευχαριστώ δεν είναι αρκετό, αλήθεια. Μια απίστευτη ανταπόκριση. Ελπίζω ότι θα κάνει τη διαφορά” σχολίασε στην Live stream του Vinco Sport βλέποντας το ποσό να εκτοξεύεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: