Έτοιμος να γράψει Ιστορία ο Νόβακ Τζόκοβιτς!

Κοινοποίηση:
Νόβακ Τζόκοβιτς

 

Η εμπειρία του Νόβακ Τζόκοβιτς και ο τραυματισμός του Κάρλος Αλκαράθ στο τρίτο σετ, συνέβαλαν στην πρόκριση του Σέρβου στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, για έβδομη φορά στην καριέρα του.

Ο 36χρονος και Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 του Ισπανού και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στον ημιτελικό και έβαλε πλώρη για τον 23ο τίτλο της καριέρας του σε γκραν σλαμ, στόχος που αν επιτευχθεί θα σπάσει την ισοβαθμία με τον Ράφα Ναδάλ.

Παράλληλα, ο Τζόκοβιτς στην περίπτωση που «σηκώσει» το βαρύτιμο τρόπαιο θα γίνει ο πρώτος τενίστας που θα έχει κατακτήσει από τρεις φορές όλα τα γκραν σλαμ!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αλκαράθ είχε μόλις ισοφαρίσει τον αγώνα όταν η μοίρα του έπαιξε… άσχημο παιχνίδι, καθώς σε μία προσπάθεια να «απαντήσει» σε σερβίς του Τζόκοβιτς, ένιωσε μία έντονη ενόχληση στη γάμπα του δεξιού ποδιού κι αποσύρθηκε για περίπου δέκα λεπτά στον πάγκο, τη στιγμή που είχε γράψει το 1-1 στο τρίτο σετ.

Ο πρωταθλητής του US Open συνέχισε να αγωνίζεται σφίγγοντας τα δόντια, παρότι ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό, αλλά ο Τζόκοβιτς ήταν ανελέητος, καθώς έχασε μόνο ένα από τα επόμενα 12 γκέιμς για να κλείσει θέση για την αναμέτρηση της Κυριακής (11/6) εναντίον του περσινού φιναλίστ Κάσπερ Ρούουντ ή του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Δεν ήταν ξεκάθαρο, πάντως, εάν ο Αλκαράθ, ο οποίος παρέλειψε το φετινό Αυστραλιανό Όπεν λόγω τραυματισμού στον μηριαίου, υπέφερε από κράμπες ή τραυματίστηκε

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: