“Έτοιμη” η Χαμάς σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα

Κοινοποίηση:
fdssfdsd

Στις 8 Μαΐου μεγάλης έκτασης συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστινίων και της αστυνομίας του Ισραήλ στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάοζι Μπαρχούμ δήλωσε στο Sputnik ότι η οργάνωση ήταν έτοιμη για κάθε σενάριο, σχολιάζοντας πιθανή χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ.
«Σχετικά με χερσαία εισβολή (σ.σ. στη Λωρίδα της Γάζας). Οι κατακτητές κάνουν πολλές ανοησίες που μπορούν να τους οδηγήσουν να λάβουν χαζές αποφάσεις ανά πάσα στιγμή. Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο» δήλωσε ο Μπαρχούμ.

Στις 8 Μαΐου, ξέσπασαν ευρείας έκτασης επεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων και της αστυνομίας του Ισραήλ έξω από την ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι ταραχές άρχισαν ταυτόχρονα σε δύο περιοχές, κοντά στο Βουνό του Ναού και στην Σιχ Τζαρά, ενώ αφορμή ήταν απόφαση ισραηλινού δικαστηρίου να κάνει έξωση σε αρκετές οικογένειες Αράβων από τα σπίτια τους.

Η σύγκρουση στα σύνορα Ισραήλ και του παλαιστινιακού θύλακα στη Λωρίδα της Γάζας κλιμακώθηκε στις 10 Μαΐου. Από τότε, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι περισσότερες από 2.000 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας σε ισραηλινό έδαφος, ενώ περίπου 350 είναι οι αποτυχημένες εκτοξεύσεις. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, επτά πολίτες και ένας στρατιώτης στο Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το Ισραήλ απάντησε στη Χαμάς στοχεύοντας κατά των υποδομών της. Αποτέλεσμα των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας ήταν να έχουν χάσει τη ζωή τους 126 Παλαιστίνιοι και περισσότεροι από 950 να έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: