Έταζαν άδειες οπλοφορίας και εκτελωνίσεις αυτοκινήτων και απέσπασαν €110.000 – Συνελήφθη υπάλληλος της αστυνομίας (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ΟΠΚΕ

Λύση για κάθε πρόβλημα «πουλούσε» ένας 46χρονος που συνελήφθη από στελέχη του Εκβιαστών για απάτες από τις οποίες κατάφερε να αποκομίσει περισσότερα από 110.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς φέρεται να είχε στήσει μία φάμπρικα απατηλών υποσχέσεων υποσχόμενος μεσολαβήσεις για έκδοση αδειών οπλοφορίας, αγορές οικοπέδων, εκτελωνίσεις αυτοκινήτων και εύρεση εργασίας.

 Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., «συνεργάτης» του 46χρονου ήταν και ένας πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος παρουσιαζόταν από τον 46χρονο ως ο άνθρωπος που τον συνόδευε και τον προστάτευε.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη των δύο ανδρών ξεκίνησε το πρωί της περασμένης Δευτέρας (20/5) όταν τέσσερις ιδιώτες πέρασαν το κατώφλι του Εκβιαστών και αποκάλυψαν τη δράση του πρωταγωνιστή της ιστορίας.

 Συγκεκριμένα, οι καταγγέλλοντες κατέθεσαν ότι ο 46χρονος τους απέσπασε τμηματικά από το 2022 μέχρι και σήμερα 110.500 ευρώ, με το πρόσχημα της μεσολάβησής του, για την έκδοση αδειών οπλοφορίας, της αγορά οικοπέδου και της εύρεσης εργασίας.

Όπως ανέφερε μάλιστα ένας από αυτούς, ο 46χρονος του ζήτησε 1.800 ευρώ για την έκδοση άδειας οπλοφορίας, ισχυριζόμενος, ψευδώς, τις διασυνδέσεις του με υψηλόβαθμους Αστυνομικούς της Γ.Α.Δ.Α.

Η συνάντηση που οδήγησε στις συλλήψεις

 Εκεί ήταν που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο των αστυνομικών. Κανονίστηκε ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων σε μία καφετέρια στην Αθήνα προκειμένου ο δράστης να πιαστεί επ’ αυτοφώρω.

Στην εν λόγω συνάντηση προσήλθε και ο υπάλληλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ως «συνοδός ασφαλείας» του 46χρονου και μετά την παράδοση του ποσού, αστυνομικοί του Εκβιαστών τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Επιπλέον, από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι ο 46χρονος, εκτός των άλλων, είχε αποσπάσει και από έτερο ιδιώτη 14.470 ευρώ ισχυριζόμενος ψευδώς την διευκόλυνση των διαδικασιών για την αγορά και εκτελώνιση ενός αυτοκινήτου.

Σε σωματικές έρευνες καθώς από τις έρευνες σε οικίες και όχημα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

πιστόλι (κρότου λάμψης) με 8 αβολίδωτα φυσίγγια,
περίστροφο,
3 σπαθιά «κατάνα»,
αστυνομικός φάρος,
μικροποσότητα κοκαΐνης,
2 ζυγαριές ακριβείας,
2 τρίφτες,
το προσημειωμένο ποσό των 1.800 ευρώ,
έγγραφα και αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων από τα θύματα,
συσκευή ανίχνευσης σημάτων ασύρματου δικτύου,
μαχαίρι,
ξύλινο ρόπαλο και
6 κινητά τηλέφωνα.

opla12
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: