“Έσπασε” η ΜΙΤ το WhatsApp;

Κοινοποίηση:
ΑΠΠ

Τρομερός ισχυρισμός: Το καθεστώς του AKP ακούει πολιτικούς της αντιπολίτευσης μέσω WhatsApp

Ένας από τους εξόριστους δημοσιογράφους, ο Τζεφχερί Γκιουβέν, ισχυρίστηκε ότι ηγέτες της αντιπολίτευσης και σημαντικές προσωπικότητες παρακολουθούνται με λογισμικό κατασκοπείας εγκατεστημένο στο WhatsApp και στο Twitter. Εξηγώντας ότι ο στόχος του καθεστώτος είναι να μάθει την εκλογική στρατηγική της αντιπολίτευσης, ο Γκιουβέν είπε ότι η εταιρεία Μέτα, ο ιδιοκτήτης του WhatsApp, κατηγορήθηκε ότι πούλησε «δεδομένα» και έχει ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με τον Τζεφχερί Γκιουβέν το λογισμικό υποκλοπής που αγοράστηκε από το Ισραήλ, το χειρίζεται μια «παράνομη» ομάδα 350 ατόμων που εργάζονται υπό τον υπουργό Εσωτερικών Σουλείμάν Σοίλού στο Τμήμα Ασφάλειας Κυβερνοχώρου. Εξηγώντας ότι ο μυστικός στρατός του Σοϊλού αποτελείται εξ ολοκλήρου από πολίτες και λειτουργεί παράνομα, ο Γκιουβέν δηλώνει ότι τα αρχεία που δημιουργήθηκαν τώρα θα χρησιμοποιηθούν πριν από τις εκλογές.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας, η MIT και ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν πλέον αποκτήσει μια νέα ικανότητα. Την αγόρασαν πληρώνοντας χρήματα στο εξωτερικό. Κανονικά, υπήρχε ένα σύστημα που ονομαζόταν Aynet και Cybernet. Το Aynet είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες ασφαλείας και την MIT. Το Cybernet, από την άλλη πλευρά, είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται από το Τμήμα Καταπολέμησης του Κυβερνοεγκλήματος της Αστυνομίας. Εδώ και πολύ καιρό με τα Aynet και Sibernet παρακολουθούν ποιος μιλάει με ποιον στο WhatsApp. Ωστόσο, δεν μπορούν να δουν τι λένε και τι γράφουν. Δεν μπορούσαν να ακούσουν τις συνομιλίες.

Ωστόσο η ΜΙΤ μέσω μιας ισραηλινής εταιρείας μπορούσαν και άκουγαν τις διαδικτυακές συνομιλίες ορισμένων ανθρώπων στο WhatsApp. Μόνο η MIT το έκανε αυτό. Έπαιρναν τα στοιχεία και τα παρέδιδαν. Όμως, τους τελευταίους μήνες, το έχουν πάει σε υψηλότερο σημείο. Γιατί οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας έχουν βελτιωθεί. Το Ισραήλ δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στην ενίσχυση των δικτατορικών κυβερνήσεων. Επέτρεψε στη Celebrite να πουλήσει τέτοιο λογισμικό. Τώρα η MIT αγόρασε πλήρως τη δυνατότητα ακρόασης του επιθυμητού αριθμού από το WhatApp.

Έδωσαν πληροφορίες στην Υπηρεσία Πληροφοριών της Ασφαλείας. Αλλά η Αστυνομία δεν μπορεί να ακούσει ή να παρακολουθήσει. Αυτό δόθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Κυβερνοχώρου. Στο Τμήμα Ασφάλειας Κυβερνοχώρου, ο παράνομος στρατός του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού , που αποτελείται από 350 μη αστυνομικούς, ακούει επί του παρόντος ζωντανά τους αριθμούς WhatsApp των ανθρώπων που επιθυμεί. Έχουν εστιάσει σε ηγέτες της αντιπολίτευσης, βουλευτές, δημοσιογράφους, μη κυβερνητικές οργανώσεις. Όλοι τους έχουν εγκαταστήσει το WhatsApp στα κινητά τους τηλέφωνα. Ακούνε τους πάντες. Δημιουργούνται συνεχείς κασέτες. Στη συνέχεια, αυτές αξιολογούνται στον κύκλο του Τμήμα Ασφάλειας Κυβερνοχώρου”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: