Έσπασαν τα ισόβια για 36χρονο που έσφαξε με κουζινομάχαιρο την «αφέντρα»

Κοινοποίηση:
ασψσψα

«Εσπασαν» τα ισόβια για τον 36χρονο Ουκρανό που είχε κηρυχθεί ένοχος για τη στυγερή δολοφονία της αφέντρας με την οποία είχε συμφωνήσει να έχει αυταρχική ερωτική συνεύρεση, η οποία κάπου «στράβωσε», τον Ιανουάριο του 2014 στη Θεσσαλονίκη.

Το έγκλημα διαπράχθηκε στο διαμέρισμα όπου η βουλγαρικής καταγωγής γυναίκα προσέφερε τις ερωτικές της υπηρεσίες σε άνδρες που ήθελαν ρόλο «σκλάβου» και ο πελάτης είχε συμφωνήσει να δοκιμάσει σαδομαζοχιστικά παιχνίδια.

Οπως του είχε εξηγήσει η 34χρονη αφέντρα, αυτό περιελάμβανε πράξεις βίας και «υπηρεσία», όπως η ίδια διαφήμιζε στο διαδίκτυο, μέσω του οποίου φέρεται ότι την εντόπισε ο δράστης. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης εκείνος πιθανότατα έφερε αντίρρηση γιατί δεν του άρεσε, όμως η ιερόδουλη τον αγνόησε και συνέχισε.

Ετσι, ο Ουκρανός βγήκε εκτός εαυτού και τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου με ένα κουζινομάχαιρο. Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, με τους άνδρες της Αστυνομίας να αναζητούν τα ίχνη του επί οκτώ μήνες. Τελικά συνελήφθη λίγο μετά το καλοκαίρι του ίδιου έτους και ομολόγησε το έγκλημά του.

Ελαφρυντικό

Σε πρώτο βαθμό, ο αλλοδαπός δολοφόνος είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ισόβια, όμως στη δευτεροβάθμια του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και έτσι το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών. Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έχασε τον έλεγχο, αλλά δεν ήταν σε θέση να ανακαλέσει στη μνήμη του τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασε στο σημείο να σφάξει τη γυναίκα και στη συνέχεια να τη στραγγαλίσει.

Παράλληλα, επικαλέστηκε προβλήματα ψυχιατρικής φύσης και ζήτησε διά του συνηγόρου του να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής, ωστόσο, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 36χρονος Ουκρανός, ο οποίος ζει από το 2008 στην Ελλάδα και εργάστηκε περιστασιακά ως σερβιτόρος, υπάλληλος εταιρίας security και τεχνικός θεάτρου, πήρε ξανά τον δρόμο για τις φυλακές ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, ενώ προηγουμένως ζήτησε συγγνώμη για τη στυγερή δολοφονία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: