Έρχονται επιχειρηματικά δάνεια 7 δισ. ευρώ με κρατική εγγύηση έως 80%

Κοινοποίηση:
XRIMA

Επίσημες εξαγγελίες από την κυβέρνηση – Το νέο τραπεζικό εργαλείο αφορά τις επιχειρήσεις που πλήρωναν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους έως το τέλος του 2019
Από τις αρχές Μαΐου θα έχουν τη δυνατότητα επιχειρήσεις να λαμβάνουν δάνεια ύψους έως το 25% του τζίρου τους για το 2019, από τις τράπεζες, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, περίπου το 85% των επιχειρήσεων της χώρας έχει ενταχθεί στους ΚΑΔ που πλήττονται από τον κορονοϊό και ένα από τα βασικά εργαλεία για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις ύψους 7 δισ. ευρώ, με κρατική εγγύηση. Το κράτος θα εγγυάται το 80% του δανείου.

Το νέο τραπεζικό εργαλείο αφορά τις επιχειρήσεις που πλήρωναν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους έως το τέλος του 2019. Επίσης, δικαίωμα δανειοδότησης θα έχουν και οι επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους. Για να λάβουν τα δάνεια οι επιχειρήσεις θα προσκομίζουν τον τελευταίο ετήσιο τζίρο τους και η κάλυψη δεν θα γίνεται με υποθήκες ακινήτων. Επίσης οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα για δανειοδότηση και άνω του 25%.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μια επιχείρηση με τελευταίο ετήσιο τζίρο 100.000 ευρώ που θέλει να πάρει δάνειο 25.000, το 80% από αυτά τα 25.000 είναι εγγυημένο από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε όποια τράπεζα θέλουν και πως έχει δοθεί εντολή στις τράπεζες να δίνουν εύκολα τα δάνεια.

Όπως είπε ο ίδιος, η Τράπεζα της Ελλάδος με απόφασή της, «πήρε πάνω της» το συγκεκριμένο τραπεζικό προϊόν ώστε οι τράπεζες να έχουν μηδενικό ρίσκο.

«Όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα θα παρακολουθώ τις τράπεζες και την ταχύτητα που εγκρίνουν τα δάνεια. Εάν χρειαστεί να ψηφίσω νόμο για να τα δίνουν αυθημερόν θα το κάνω», τόνισε ο υπουργός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΥΠΩΤΗ ΦΤΟΧΩΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΩΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΝΟΙΚΩΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ ΚΑΙ ΕΕ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩΜΕ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΗΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ.
    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝΤΑ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.
    ΕΤΣΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΜΑΣ ΧΟΥΦΤΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΔΩΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.

  2. ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΡΑΒΗΞΕΙ Ι ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΑΦΟΥ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΙΚΑΝΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ. ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 300 – 600 -1000 ΕΥΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ? ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ?
    ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΩΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΕ Ο ΜΟΧΘΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ?
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΣΑ.
    Π.Χ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΔΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ Η ΜΕ ΑΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΕΙ ΤΟΥΣ,
    ΔΩΣΤΕ ΙΚΑΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΦ ΑΠΑΞ ΠΟΣΟ 5-10000 ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ? ΟΧΙ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ? ΓΙΑΤΙ ΕΧΩΜΕ ΕΥΡΩ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΛΗΔΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ? ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΚΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ ΚΑΙ ΕΕ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΟΙΚΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ ΚΑΙ ΕΕ? ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΗΔΟΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΛΗΔΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ 10 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΩΤΕΣ ΤΩΝ. ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΩΤΗ ΝΑ ΓΑΜΑΝΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΩΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ. ΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ? ΤΟ ΕΧΩΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ? ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ?

  3. ΚΟΡΟΙΔΙΑ……ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 7 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ..ΔΙΟΤΙ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΩΣΗ Φ.Π.Α…Υ-Γ.. ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΩΣΗ..ΑΥΤΗ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ..

Comments are closed.