Έρχεται «μπόνους» βοήθειας και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Κοινοποίηση:
poli-simantiko

Παράθυρο για βοήθεια και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφερόμενος στην μείωση κατά 40% στα ενοίκια των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή και των εργαζομένων τους. Με δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα οι δικαιούχοι θα αυξηθούν καθώς στις ευνοϊκές ρυθμίσεις θα ενταχθούν και οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Για τα ενοίκια ξεκαθάρισε ότι «η μείωση κατά 40% για Μάρτιο, Απρίλιο, θα επεκταθεί και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται τον μήνα Απρίλιο», ενώ για τα μέτρα στήριξης ιδιοκτητών είπε ότι «η πρόβλεψη για τους ιδιοκτήτες είναι να δοθεί παράταση στις πληρωμές τους. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και για τους ιδιοκτήτες».

Για τη μείωση του 40% στα ενοίκια είπε ότι περιλαμβάνει και τις πληττόμενες επιχειρήσεις και την πρώτη κατοικία εργαζόμενων που τέθηκε σε αναστολή η επιχείρηση που εργάζονται.

Παράλληλα, σήμερα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ανάφερε πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν παράταση στις πληρωμές φόρων ενώ στο βαθμό που επεκταθούν οι μειώσεις, με βάση και τα όσα έχει πει και ο αρμόδιος υπουργός για παράταση των ευνοϊκών ρυθμίσεων και τον επόμενο μήνα, θα πρέπει να υπάρξουν και μέτρα για τους ιδιοκτήτες που θα χάσουν το 40% από το ενοίκιο του ακινήτου που νοικιάζουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: