Έρχεται εφαρμογή που θα έχεις το δίπλωμα αυτοκινήτου και στην οθόνη του κινητού σου!

Κοινοποίηση:
stream_img

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με την προσωρινή άδεια οδήγησης, ο πολίτης θα μπορεί την επομένη να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του είτε εκτυπώνοντας την προσωρινή άδεια από τον υπολογιστή του είτε επιδεικνύοντας την ακόμη και από το κινητό του τηλέφωνο μέσω μιας εφαρμογής που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες.

Ειδικότερα όπως επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφερόμενος στα διπλώματα οδήγησης και στην ιδιαίτερα αυξημένη καθυστέρηση χορήγησης της άδειας εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς: “Είναι μια κατά τη γνώμη μας σημαντική ρύθμιση που γιατί αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει να κάνει με την αναμονή έως και έξι μηνών που απαιτείται σήμερα για να πάρει κάποιος στα χέρια του το δίπλωμα οδήγησης από τη στιγμή που θα πετύχει στις εξετάσεις.

Με την προσωρινή άδεια, ο πολίτης θα μπορεί την επομένη να οδηγήσει το αυτοκίνητό του είτε εκτυπώνοντας την προσωρινή άδεια από τον υπολογιστή του είτε επιδεικνύοντας την ακόμη και από το κινητό του τηλέφωνο μέσω μιας εφαρμογής που ετοιμάζουμε αυτές τις μέρες στο Υπουργείο.

Θεωρούμε ότι με αυτή τη ρύθμιση δεν γλιτώνουμε απλώς τους πολίτες από μια μεγάλη ταλαιπωρία ούτε μειώνουμε απλώς τη γραφειοκρατία. Δίνουμε και ένα γερό χτύπημα στη διαφθορά αφαιρώντας μια βασική αιτία για την ύπαρξη της στο ζήτημα της χορήγησης αδειών οδήγησης”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: